Форум

Інформаційний ресурс

Місце відкриття спадщини

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Щаслива » 12 лютого 2007, 21:20

Іванов громадянин України проживав і помер у Німеччині. Спадкове майно - квартира у Києві і авто. Хто буде видавати свідоцтво про право на спадщину????
Щаслива

Повідомлення: 851
Дякував (ла): 35 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення notaOV » 12 лютого 2007, 23:09

Юля, я Вам сочуствую. На вопросы по наследственному праву - мало кто отвечает.Расскажу, как было у меня.Разбился самолёт в Норвегии, где жили и были прописаны граждане Украины.Свидетельство о смерти выдавали в Финляндии(в Норвегии не было Посольства Украины).Предприятие- работодатель - росийское, Арктикуголь. Компенсации платило Фонд страхования России.Наследство выдавала я, в Украине. Исходила из того, что у человека может быть несколько мест проживания(Статья 29 ч.6 ГКУ).Замечаний не было ни от кого. В России приняли свидетельство, всё оплатили. Конечно у Вас ситуация сложнее. Надо искать конвенцию с Германией по правовой взаимопомощи.Применяйте ст.99 Закона про нотариат. Ведите переписку с иностр. органами юстиции..Я думаю, всё-равно выдавать наследство будете ВЫ.
notaOV

Повідомлення: 1378
Дякував (ла): 595 раз.
Подякували: 502 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Ex lege » 13 лютого 2007, 13:07

Заява про прийняття спадщини подається спадкоємцем до нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини.Стосовно громадян України, які ПОСТІЙНО проживали за кордоном, місцем відкриття спадщини буде країни, де вони постійно проживали. Свідоцтво про право на спадщину у такому випадку видається консульською установою або дипломатичним представництвом України (крім випадків, коли держава, де ПОСТІЙНО проживав померлий, має на це виключну компетенцію). Щодо громадян України, які ТИМЧАСОВО проживали за кордоном і померли там, місцем відкриття спадщини буде їхне останнє місце проживання в Україні до виїзду за кордон.
Ex lege

Повідомлення: 1706
Дякував (ла): 933 раз.
Подякували: 846 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів