Форум

Інформаційний ресурс

Заявление, как показание свидетелей

Номер повідомлення:#2

Повідомлення sello » 19 червня 2008, 15:27

На мій погляд, суд не повинен подібні заяви розглядати як показання свідків хоча б з приводу того, що вони не попереджені про відповідальність за неправдиві свідчення. Тоді постає питання, а для чого ці заяви взагалі нотаріально оформляти і як їх розцінювати?Ну і якщо вже оформляти, то адресувати не до конкретного суду, а до всіх кого це стосується і за текстом заяви не згадувати слова та словосполучення на зразок [qoute]свідчу[qoute], [qoute]цією заявою свідчую[qoute] і т.п.
sello

Повідомлення: 14292
Дякував (ла): 27447 раз.
Подякували: 33498 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення victoria » 19 червня 2008, 16:11

Может соседи не хотят идти в суд, поэтому судья потребовал нотариальное заявление
victoria

Повідомлення: 540
Дякував (ла): 63 раз.
Подякували: 48 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення victoria » 19 червня 2008, 16:14

Как-то заверяла заявление участника боевых действий, где был целый рассказ для военкомата, думаю для суда такое можно заверить ( прописать, что факты изложенные выше нотариусом не проверялись....)
victoria

Повідомлення: 540
Дякував (ла): 63 раз.
Подякували: 48 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення MG » 19 червня 2008, 19:20

Зверніть увагу, що СУД НЕ ВИМАГАВ цієї заяви. Та й в ЦПК покази свідків, оформлені поідбним способом, не передбачені в якості доказів. А з своєї практики попередн. роботи знаю, що акти складаються за участю працівників ЖЕКУ. То ж хай ЖЕКи не лінуються. А сусіди, як свідки, в судовому засіданні також можуть підтвердити факт непроживання й таке інше.
MG

Повідомлення: 18358
Дякував (ла): 39726 раз.
Подякували: 28198 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення таточка » 14 жовтня 2008, 19:35

Я роблю, до мене досить часто звертаються люди які не можуть особисто бути на судових засіданняї, дають довіреність представникові, і ще пишуть заяву, де дають свої пояснення, справжність підпису я засвідчую, правда роблю відміточку, що факти зазначені в заяві не перевірялись.
таточка

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Чайка » 14 жовтня 2008, 19:49

Не делаем.Согласна с Боцманом и MG.Свидетель может дать показания только лично, это его обязанность.
Чайка

Номер повідомлення:#9

Повідомлення astra » 14 жовтня 2008, 20:18

Це цитата з повідомлень по форуму, яка на мою думку дуже правильна, повністю з цією тезою згодна:[qoute]Відповідно до діючого законодавства України, нотаріусам України не надано право забезпечувати докази для судової гілки влади України. У випадку, якщо нотаріус і посвідчить справжність підпису на таких документах, вони не будуть мати необхідної юридичної сили. Нотаріус не має права і не є тим органом, який повинен попередити про відповідальність особи у межах судового процесу. Суд при вивченні питання повинен встановити істину, а тому не тільки має право, але й зобов’язаний ставити питання учасникам процесу. В разі посвідчення процесуального документу нотаріусом, встановлення істини судом є не можливим або буде завідомо ущербним.[qoute]
PER ASPERA AD ASTRA
astra

Повідомлення: 415
Дякував (ла): 153 раз.
Подякували: 185 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Чайка » 14 жовтня 2008, 20:40

Думается это Боцман написал?
Чайка

Номер повідомлення:#11

Повідомлення таточка » 14 жовтня 2008, 20:52

А як щодо довіреностей на представництво в судах? Можна чи не можна? Я посвідчую довіреності і засвідчую справжність підпису, я ж не пишу ПОКАЗИ чи СВІДЧЕННЯ, я засвідчую справжність підпису на заяві до компетенитих органів, до тих кого це стосується, за належністю. Якщо зміст заяви не носить характеру угоди і не порочить честь і гідність особи, не суперечит законодавству, чому не можна засвідчити справжність підпису на такій заяві? Тим більше якшо в суд заасідані є представник сторони?
таточка

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Чайка » 14 жовтня 2008, 21:11

таточкаДоверенности прямо предусмотрены ГПК. Делать можно и нужно.
Чайка

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Летучая Мыша » 14 жовтня 2008, 21:41

а откуда свидетели -соседи знают где и чьи в квартире вещи?
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Повідомлення: 10659
Дякував (ла): 9979 раз.
Подякували: 9873 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів