Форум

Інформаційний ресурс

Деякі питання, що виникають при відчуженні нерухомості

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Zagadka » 02 грудня 2008, 16:26

Як бути нотаріусу, коли при відчуженні будь-якого житла йому віджучувачем надається довідка по формі 3 або домова книга, а із них ми бачимо, що там на день угоди мають реєстрацію місця проживання повнолітні особи(члени сім`ї відчужувача або сторонні особи)...?? Дії нотаріуса- витребувати згоду цих осіб, шляхом засвідчення їх підпису на заяві, або в тексті договору окремим пунктом зазначити /[qoute]відчужувач свідчить, що ФІО ...має реєстрацію місця проживання, 19.. року народження, а набувач підтверджує, що ця обставина йому відома.../[qoute], або рекомендувати до посвідчення угоди зняти усіх цих осіб з реєстрації та робити вже /[qoute]чистий/[qoute] правочин...????
Zagadka

Повідомлення: 29
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 12 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення esta » 02 грудня 2008, 17:11

Я от прописанного беру заяву и ознакамливаю покупателя.Сповіщаю, що мені відомо про продаж Івановою Ганною Василівною, належного їй житлового будинку (з відповідними надвірними спорудами), що знаходиться за адресою: місто ХХХХ, ХХХХ область, вулиця ХХХХ, житловий будинок № 1 (один). Цією заявою я погоджуюсь з продажем нерухомості в якій я прописаний та маю право на користування.00.00.00р.Підпис:Я, ФИО зі змістом заяви ознайомлений, проти вище заявленого не заперечую.00.00.00р.підписИли что-то на подобе(для своей подстраховки). Могут и виписаться перед продажей, тогда [qoute]головняка[qoute] меньше.
Ветер жизни иногда свиреп…В целом жизнь,однако,хороша… И не страшно, когда черный хлеб, страшно, когда черная душа…
esta

Повідомлення: 480
Дякував (ла): 369 раз.
Подякували: 469 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Практик. » 02 грудня 2008, 18:53

а якщо , я прописаний (не власник ) не погоджуюсь та що , будинок не продажни??? На якій підставі ви формуватимете постанову??? Чим будете обмежувати конституційне право власника на розпоядження власним майном ???
Практик.

Повідомлення: 667
Дякував (ла): 43 раз.
Подякували: 17 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Veдьмо4ка » 02 грудня 2008, 19:01

практик, а если Вы покупатель?! - как тогда, дом с [qoute]приведениями[qoute] будите покупать?!... а продавец сам ограничил свое конституционное право, поставив на регистрационный учет в своей недвижимости третьих лиц:-)
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Доктор ZAZ » 02 грудня 2008, 19:02

Если [B]покупатель [/B]поймёт, какую каку ему подсовывают (продажа без согласия на выселение и снятии с регистрации от прописанного) он продавцу таких отказов понавыписывает, что нотариусу и напрягаться не придётся
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення alena_77 » 02 грудня 2008, 19:03

заяления тоже беру (для спокойствия), но думаю как практик. И если будет проблематично взять такую згоду от прописанного - думаю я не имею права отказать в сделке. Учитывая последствия необоснованного отказа
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Veдьмо4ка » 02 грудня 2008, 19:06

alena_77, понятное дело, что отказать Вы не можете, однако в договоре тогда надо прописывать, что есть права третьих лиц, и вот вопрос, насколько захочет такое в договоре видеть покупатель...777 прав - нотариусу и напрягаться не придеться:-)
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Доктор ZAZ » 02 грудня 2008, 19:11

Тем, кто бдит конституционные права продавца, при этом боится отказы выдавать, и при этом совершенно забывает о правах (всех) покупателя: внимательно читаем главу 32 ГК. Особенно интересна для прочтения ч. 6 ст. 403Дальше продолжать или догадаетесь чем чревато?
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Zagadka » 02 грудня 2008, 20:21

Спасибо за обсуждение моего вопроса. И судя по всему лучший выход- отчуждение [qoute]чистой[qoute] недвижимости, т.к. уже есть у наших коллег нехороший опыт разбирательств в судах. Но как всегда вопросов больше, чем ответов....!!!
Zagadka

Повідомлення: 29
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 12 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів