Форум

Інформаційний ресурс

Чи можна посвідчити підпис на заяві такого змісту...

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Ані Ло » 16 грудня 2008, 19:45

Звернулася до мене моя колега. Каже, що заяви такого змісту вимагає київська фірма, яка орендує в нашому регіоні земельні ділянки товарного сільськогосподарського виробництва. Я так розумію, що таку заяву вони хочуть від КОЖНОГО орендодавця ( а їх близько 100 чоловік), криза і відсутність роботи колезі до лампочки - вона державний. :-)))).Я ніби ніяких порочащих честь і гідність ознак не вбачаю, єдине, що мене /[qoute]смущает/[qoute] - остання фраза. Навіщо їм такі заяви - не знаю. Ваші думки ... За місцем вимоги Гр.__________________________________ Паспорт МС__________________________ Ідентифікаційний номер________________ Місце реєстрації_______________________ ЗАЯВА Я,_____________________, цим підтверджую, що діючи добровільно і перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, розуміючи значення своїх дій, попередньо ознайомлений з приписами цивільного та земельного законодавства, що регулюють земельні правовідносини, повідомляю, що «_____» _____________ 200_ року я уклав договір №____ оренди землі, в якому я ____________________________ виступаю орендодавцем, а товариство з обмеженою відповідальністю____________ виступає орендарем. Згідно зазначеного договору «___ оренди від ___ __________ 200__ року орендодавцем була передана у платне користування земельна ділянка загальною площею ___ (___________) гектарів, кадастровий номер якої ___________________ строком на ___(_________) років. Розмір орендної плати згідно договору в рік становить ____ (________) відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, яка становить ___ (________________) гривень в день підписання договору. Всі інші умови договору №___ оренди від «____» ___________ 200__ року повністю підтримую. _____ ____________________ дві тисячі восьмого року Підпис ___________________________________________________________
Ані Ло

Повідомлення: 624
Дякував (ла): 58 раз.
Подякували: 20 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення N-22 » 16 грудня 2008, 19:49

Мабуть, прокуратура взяла за [qoute]ж...[qoute] стосовно офіційної орендної плати. Факт надання в оренду землі можно підтвердити і завіреною копією договору.
N-22

Повідомлення: 1572
Дякував (ла): 170 раз.
Подякували: 98 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення alena_77 » 16 грудня 2008, 19:52

мне кажется это изменения в договор оренды об оплате, то есть форма заяви не подходит
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Ані Ло » 16 грудня 2008, 19:56

пропонували показати договір - не хочуть. Хочуть саме заяви.[qoute]Меня терзают смутные сомнения[qoute], що закінчується строк дії договорів оренди і їм потрібно укладати нові, може хочуть знати хто ще живий-здоровий і хто дає згоду на укладення договорів на тих самих умовах ? Але якась занадто складна схема. Зрештою, хай хоч стіни обклеюють тими заявами- мене це не хвилює . Мене цікавить чи можна тикнути в їхню заяву останнє речення: що значить підтримую умови чи не підтримую, якщо підтримую, то от мій підпис на ДОГОВОРІ, а не на заяві, а якщо ні, то ніякого договору.
Ані Ло

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Ksena » 16 грудня 2008, 19:59

А ця фраза [qoute] ....діючи добровільно і перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, розуміючи значення своїх дій, попередньо ознайомлений з приписами цивільного та земельного законодавства, що регулюють земельні правовідносини...[qoute]???Це ж не правочин, що його ознайомлюють з приписами законодавства
Ksena

Номер повідомлення:#7

Повідомлення N-22 » 16 грудня 2008, 20:34

Мені здається, не треба писати [qoute]За місцем вимоги[qoute], а у конкретну адресу, це Вам підкаже про що Вони мріють, далі виключити [qoute]діючи добровільно і перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, розуміючи значення своїх дій, попередньо ознайомлений з приписами цивільного та земельного законодавства, що регулюють земельні правовідносини...[qoute] , і також останню фразу [qoute]Всі інші умови договору №___ оренди від «____» ___________ 200__ року повністю підтримую.[qoute] Та заробляйте гроші!!!
N-22

Повідомлення: 1572
Дякував (ла): 170 раз.
Подякували: 98 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення sello » 16 грудня 2008, 21:57

Якщо людина відмовляється надати мені пояснення стосовно необхідності виготовлення (засвідчення, посвідчення, видачі) того чи іншого документі, - дію не вчиняю. Пояснення моє таке, якщо клієнт не бажає висловити свої наміри, я, відповідно, не маю змоги сприяти йому.... ну і далі за текстом [qoute]Про нотаріат[qoute].Це щось на кшалт: [qoute]Доктор, зробіть мені ін[qoute]єкцію. А від якої хвороби і на якій стадії - не скажу![qoute]
sello

Повідомлення: 14292
Дякував (ла): 27447 раз.
Подякували: 33498 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення ОляМ » 16 грудня 2008, 22:08

Предложите им указать [qoute]Згідно даних, зазначених в договорі оренди___ -розмір орендної плати в рік становить ____ (________) відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, яка становить ___ (________________) гривень в день підписання договору[qoute]. Если они откажутся или начнут что-нибудь рассказывать, то вероятность того что таким образом хотят [qoute]внести изменения[qoute] возрастает.
ОляМ

Повідомлення: 69
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Селянин » 17 грудня 2008, 00:48

Ничего страшного в этом заявлени нету. При условии выполнения требований Боцмана. По всей видимости ее суть в пдтверждении факта заключения договора в простой письменной форме. Т.е. таке себе квазинотариальное удостоверение: простой письменный договор и нотарыальноезаявление. Вот и ставте сооснно стоимость такого заявления. Если договор аренды 1-2 тыс. грн. о такое заявения я быделал не менее чем по 500 грн. И пусть платят. Все равно им Арендатор деньги давать будет.
Селянин

Повідомлення: 1846
Дякував (ла): 108 раз.
Подякували: 499 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Ані Ло » 17 грудня 2008, 12:42

Дякую всім, як і Селянин схиляюся до думки, що таким чином вони хочуть так би мовити придати більшої вагомості договорам укладеним в простій письмовій формі.Чомусь теж думаю, що нічого супер-страшного в цій заяві немає, але певні корективи я б зробила. Але заробляти буду не я, такі заяви просять зробити в іншому районі, який на протилежній стороні нашої області (Якщо так можна висловитися). Просто мені, як нотаріусу, було цікаво, а як би поступила я.Сподіваюся, я вас не дуже цим засмутила : ))))) Скажу колезі, що все більш-менш нормально, хай хтось інший заробляє - [qoute]пускай хліб за водою[qoute]...
Ані Ло

Номер повідомлення:#12

Повідомлення OLNIK » 17 грудня 2008, 18:09

Засвідчувати спражність підпису на такій заяві неможна. Ми ж бачимо, що вона носить елементи угоди. До того ж [qoute]образцы[qoute] вже заготовлені і вон пішли в люди. Попробуйте [qoute]пересічному[qoute] довести, що [qoute]образец[qoute] можна змінити та ще й за гроші. Мало нам суспільної думки...
OLNIK

Повідомлення: 13907
Дякував (ла): 15718 раз.
Подякували: 25390 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів