Номер повідомлення:#26
Ані Ло
» 17 грудня 2008, 16:37
winfacks, скажіть будь-ласка, а на який нормативний акт (закон, постанову і т.д.) посилаються ті, хто каже Вам, що з нового року приватизація землі припиниться і приватизувати її вже не можна буде, а потрібно буде тільки брати землю в оренду ?Я такого ні з Земельному кодексі, ні ще десь не знайшла.Моя думка така: хай Ваш брат пише заяву про прийняття спадщини, отримує квартиру, тоді оформляє спадщину на будинок, і приватизує земельну ділянку на якій розміщено цей будинок (Якщо, звичайно, він ще не використав або до того часу не використає своє право на приватизацію землі з цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування житлового будинку, і ще при умові, що Ваша бабуся не тільки не встигла отримати державний акт на землю, а й не писала заяви з проханням приватизувати їй земельну ділянку і на цю земельну ділянку не винесено рішення про її приватизацію, тому що в такому випадку Вашого брата з земельною ділянкою і з цим рішенням на ім[qoute]я бабусі можуть відправити до суду).Якщо Вашому брату такий варіант не підходить, то можна оформити спадщину і на Вашу матір, якщо Ваш брат (онук померлої на кого заповіт) напише заяву, що йому відомо про заповіт і що він від прийняття спадщини відмовляється. Крім цього заяву про відмову від прийняття спадщини нотаріус може потребувати і від Вашого дядька - сина померлої, а Вашій мамі - дочці померлої - тоді потрібно написати заяву про прийняття спадщини. Щодо відмови в ЧИЮСь КОРИСТЬ, то спадкоємець ЗА ЗАПОВІТОМ може відмовитись тільки в користь іншого спадкоємця ЗА ЗАПОВІТОМ . (Якщо Ваша бабуся в заповіті вказала тільки його, то ще одного спадкоємця за заповітом у Вас просто немає). Але це не означає, що Ваш брат не може вдмовитися від прийняття спадщини взагалі, просто при його відмові спадкують не ті, хто б йому хотілося, а спадкоємці ЗА ЗАКОНОМ (якими, судячи з усього є Ваша мати і Ваш дядько - рідні дочка і син померлого (ої).Щодо того, чи може відмовитися Ваша мама в користь інших спадкоємців - може в користь Вашого дядька - свого брата (сина померлої) або в користь чоловіка, рідних братів , сестер Вашої бабусі ( якщо такі є і якщо це Вас [qoute]устраивает[qoute]), щодо того, чи може Ваша мама і Ваш дядько відмовитись в користь онуків бабусі (свої дітей) особисто моя думка, що НІ, але це лише моя думка.