Форум

Інформаційний ресурс

Есть заморочка

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Lumen » 16 грудня 2008, 20:11

заявление об отказе от наследства по завещанию. Наследство будут принимать наследники по закону.
Lumen

Повідомлення: 397
Дякував (ла): 298 раз.
Подякували: 11 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення alena_77 » 16 грудня 2008, 20:11

ст.1274 ч.1 Спадкоємець за заповітом має право відмовитися від прийняття спадщини на користь іншого спадкоємця за заповітом.Если бабушка в завещание не включала сестру, то брат не сможет отказаться в её пользу.
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення sello » 16 грудня 2008, 21:33

Люди знающие всегда есть. Вот только .... А надо ли отвечать? Частично alena_77 ответила на поставленный вопрос. Можно добавить, что в данной ситуации необходимо заявление от брата, а вот дальше - сложности, поскольку необходимо знать ответы на многие вопросоы. Ну, например, некоторые из них:1. Есть ли у наследодателя наследники первой очереди и сколько их? 2. Упоминаемые лица кому приходятся братом и сестрой? Ну и т.д и т.п.В нашей области консультация по наследству в госконторе стоит 85 гривен.Удачи!
sello

Повідомлення: 14292
Дякував (ла): 27447 раз.
Подякували: 33498 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення sello » 16 грудня 2008, 21:45

Точно 85. Сам приказ видел. И такая же сумма за консультацию по отчуждению недвижимости. На остальные темы - дешевле.А у меня по наслеству - единственная консультация платная и стоит 40 гривен. Но это с распечаткой на полную страницу листа 9-м шрифтом памятки с датой и моей подписью. С указание всех неоходимых учреждений, их адресами, графиком работы, телефон. номерами и привязками к местности.
sello

Номер повідомлення:#10

Повідомлення sello » 16 грудня 2008, 22:03

winfacks, берите всё! И заявления, и анализы, и флюрографию. Авось на что то сгодится-)))))Шучу, не обижайтесь. Если бы Вы пришли ко мне на консультацию, то её не получили бы. Заочно или через ходока-представителя никогда и никого и без документов не консультирую.Позвольте дать совет. Брат - наследник по завещанию, (именно он, а не Вы) берет свидетельство о смерти бабушки, документы на наследственные дом и землю, завещание - и к нотариусу на консультацию. Только так будет толк.
sello

Номер повідомлення:#12

Повідомлення M@ARINA » 16 грудня 2008, 22:29

winfacks, Боцман прав во всем, нужно много вопросов ответов.1.Бабушка завещала дом БРАТУ своему или вашему или брату двоюродному или....Отсюда и пляшем. Наследниками первой очереди являются дети , родители , пережившие супруги, если ........ ну и так далее. Ваш вопрос поставлен неточно и некоректно. Уточняйте все до мелочей и только в этом случае получите исчерпывающий ответ. А то рассказывать все что знает нотариус по наследству это знаете ли :-))
M@ARINA

Номер повідомлення:#13

Повідомлення M@ARINA » 16 грудня 2008, 22:30

А у меня консультации бесплатные, о чем я регулярно сообщаю в УЮ в запросе о работе с бомжами.
M@ARINA

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Сана » 16 грудня 2008, 23:39

И у меня бесплатные... Все годы... И до сих пор...А теперь пора пересматривать взгляды... Жизнь заставляет...
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Ані Ло » 17 грудня 2008, 13:28

После смерти, Бабушка завещала брату Дом с землей.На данный момент он не может его принять, так как находиться в очереди на получение жилья.Возможна ли переуступка права на завещание Брату, Сестре ...?Что за документ нужно составлять?winfacks, скажіть, а Вашого (чи не Вашого) брата [qoute]устроит[qoute] такий варіант, що спадщину він прийме (заяву про прийняття спадщини напише), а оформляти поки що не буде. Відповідно в Реєстр прав власності не буде внесено інформацію, що він є власником нерухомого придатного для проживання майна і з черги його не знімуть.Це як варіант. Щоб потім не було судових спорів на тему, я заяву про відмову підписав, але мене до цього примусили обставини, під впливом обману іт.д, і т.п.А консультації по спадщині дійсно діло [qoute]хлопотное[qoute] і поданої Вами інформації не те що недостатньо, вона майже взагалі відсутня.
Ані Ло

Повідомлення: 624
Дякував (ла): 58 раз.
Подякували: 20 раз.

Номер повідомлення:#17

Повідомлення S.Wetochka » 17 грудня 2008, 13:43

[B]На данный момент он не может его принять, так как находиться в очереди на получение жилья.[/B]Насколько я знаю, с госнотконторы никогда не требовались документы о том, что очередник на жилье является наследникомПоэтому, поддерживаю Ані Ло, что заявление на принятие наследства можно подать, а получать наследство можно ПОСЛЕ получения жилья
S.Wetochka

Повідомлення: 2706
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 517 раз.

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Patrick » 17 грудня 2008, 14:10

winfacks, расскажите нам о кризисе и финансовом состоянии нашей страны на эту весну, лучше... :)))
Patrick

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Ані Ло » 17 грудня 2008, 14:24

winfacks, вибачте, але знову мало інформації:1. Бабушка жива, чи вже - даруйте- померла, бо якщо вона жива, то ні про який її заповіт ми поки що говорити не можемо ( про заповіт, який є ДІЙСНИМ НА ДЕНЬ СМЕРТІ, можемо говорити, коли людина вже [qoute]ушла в мир иной[qoute]). Якщо бабулька жива - приватизуйте землю на неї, як на власника житлового будинку і на людину, якій надана земельна ділянка під цим будинком.2. [qoute]Вытекающий[qoute] з першого - друге питання : Ви пишете , що бабушка залишила заповіт на будинок з ЗЕМЛЕЮ, так земля приватизована (державний акт на земельну ділянку на ім[qoute]я бабусі виданий, чи ні?).3. Якщо бабушка за життя приватизувала земельну ділянку, склала на неї і на житловий будинок , що розміщений на цій земельній ділянці заповіт, померла, то ніяким законодавчим актом не передбачено в який строк Ви зобов[qoute]язані отримати свідоцтво про право на спадщину на майно, яке заповіли (хоча справедливості раді, змушена вказати, що зробити це Ваш брат, чи хто інший таки зобов[qoute]язані, і прийняти спадщину - не плутати з отриманням свідоцтва на спадщину- повинні в шестимісячний строк з дня смерті). Відповідно, якщо земля приватизована - хто і з ким Вас може зобов[qoute]язати укласти договір оренди, щодо приватизованої земельної ділянки, власник якої помер ?
Ані Ло

Номер повідомлення:#22

Повідомлення =L.M= » 17 грудня 2008, 14:26

Якщо Ваш брат відмовиться відспадкування за заповітом, то за законом будуть спадкувати спадкоємці першої черги (якщо я вас правильно зрозуміла), то це ваша мама і брат мами. Звичайно мамин брат може відмовитися від спадщини в мамину користь і коли Ваша мама отримає Свідоцтво на про право на спадщину за законом - зможе приватизувати земельну ділянку під будинком.
=L.M=

Повідомлення: 559
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 63 раз.

Номер повідомлення:#23

Повідомлення S.Wetochka » 17 грудня 2008, 14:27

Ані Лотема называется :[qoute]Есть заморочка[qoute]Вот это и получаетсяЯ, например, при моем стаже в госконторе НИЧЕГО не могу понять (это даже не заморочка)Я люблю решать по наследствам, но не в этом случае
S.Wetochka

Повідомлення: 2706
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 517 раз.

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Ані Ло » 17 грудня 2008, 16:37

winfacks, скажіть будь-ласка, а на який нормативний акт (закон, постанову і т.д.) посилаються ті, хто каже Вам, що з нового року приватизація землі припиниться і приватизувати її вже не можна буде, а потрібно буде тільки брати землю в оренду ?Я такого ні з Земельному кодексі, ні ще десь не знайшла.Моя думка така: хай Ваш брат пише заяву про прийняття спадщини, отримує квартиру, тоді оформляє спадщину на будинок, і приватизує земельну ділянку на якій розміщено цей будинок (Якщо, звичайно, він ще не використав або до того часу не використає своє право на приватизацію землі з цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування житлового будинку, і ще при умові, що Ваша бабуся не тільки не встигла отримати державний акт на землю, а й не писала заяви з проханням приватизувати їй земельну ділянку і на цю земельну ділянку не винесено рішення про її приватизацію, тому що в такому випадку Вашого брата з земельною ділянкою і з цим рішенням на ім[qoute]я бабусі можуть відправити до суду).Якщо Вашому брату такий варіант не підходить, то можна оформити спадщину і на Вашу матір, якщо Ваш брат (онук померлої на кого заповіт) напише заяву, що йому відомо про заповіт і що він від прийняття спадщини відмовляється. Крім цього заяву про відмову від прийняття спадщини нотаріус може потребувати і від Вашого дядька - сина померлої, а Вашій мамі - дочці померлої - тоді потрібно написати заяву про прийняття спадщини. Щодо відмови в ЧИЮСь КОРИСТЬ, то спадкоємець ЗА ЗАПОВІТОМ може відмовитись тільки в користь іншого спадкоємця ЗА ЗАПОВІТОМ . (Якщо Ваша бабуся в заповіті вказала тільки його, то ще одного спадкоємця за заповітом у Вас просто немає). Але це не означає, що Ваш брат не може вдмовитися від прийняття спадщини взагалі, просто при його відмові спадкують не ті, хто б йому хотілося, а спадкоємці ЗА ЗАКОНОМ (якими, судячи з усього є Ваша мати і Ваш дядько - рідні дочка і син померлого (ої).Щодо того, чи може відмовитися Ваша мама в користь інших спадкоємців - може в користь Вашого дядька - свого брата (сина померлої) або в користь чоловіка, рідних братів , сестер Вашої бабусі ( якщо такі є і якщо це Вас [qoute]устраивает[qoute]), щодо того, чи може Ваша мама і Ваш дядько відмовитись в користь онуків бабусі (свої дітей) особисто моя думка, що НІ, але це лише моя думка.
Ані Ло

Номер повідомлення:#27

Повідомлення =L.M= » 17 грудня 2008, 16:42

winfacks подивіться ст. 1258 Цивільного кодексу і все зрозумієте
=L.M=

Повідомлення: 559
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 63 раз.

Номер повідомлення:#28

Повідомлення OLNIK » 17 грудня 2008, 17:01

А заповіт бабка зробила за життя, з умови щось не зрозуміло. Якщо уважно читати питання, то брат може не турбуватися.
OLNIK

Повідомлення: 13907
Дякував (ла): 15718 раз.
Подякували: 25390 раз.

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Ані Ло » 18 грудня 2008, 13:31

Надін, я знаю про зміст цієї статті, але в такому випадку ми повертаємося до вічного спору ( з моменту відколи вступив в дію новий Цивільний кодекс) чи можуть онуки спадкувати при живих батьках, чи вони є так званими [qoute]запасними[qoute] спадкоємцями .Так от я відношусь до тих нотаріусів, які вважають, що ні, тому й написала, що це лише моя особиста думка.
Ані Ло

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів