Форум

Інформаційний ресурс

Земля ОСГ

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Во как... » 21 березня 2007, 19:33

"Звернулася особа (Іванов), у неї земля (два куска на окремих актах)для ОСГ (особисте селянське господарство). Знаю точно, що обидві земельні ділянки були паями. Один акт виданий на підставі рішення, другий - на підставі договору. Відділ зем. ресурсів дає довідки що ці земельні ділянки не були виділені Іванову як пай, щодо них Івановим не було проведено зміни цільового призначення. Хитрість в тому, що земельники прив""язують свою довідку до ПІБ власника, тобто землі Івановим дійсно не були виділені як пай і ним не було проведено зміни функціонального призначення, бо це все робив Петров (попередній власник). Чи можу я прийняти таку довідку? Будьте друзями, поділіться, які довідки (чи інші документи) Ви приймаєте у своїх округах при продажі землі ОСГ. Дякую.Чекаю. "
Во как...

Повідомлення: 2007
Дякував (ла): 44 раз.
Подякували: 161 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення *Женская Логика* » 21 березня 2007, 19:48

если Акт выдан и право собственности возникло на основании договоров купли продажи никаких довидок пай это или не пай ненужно.........1. Громадяни України набувають права власності на земельні ділянки на підставі: а) придбання за договором купівлі-продажу, дарування, міни, іншими цивільно-правовими угодами б) безоплатної передачі із земель державної і комунальної власності в) приватизації земельних ділянок, що були раніше надані їм у користування г) прийняття спадщини ґ) виділення в натурі (на місцевості) належної їм земельної частки (паю). разные основания набуття права собственности.........та что выдана на основании решения местного совета...хм...я бы не стала её оформлять.....а если бы и стала то внимательно бы прочитала вначале эту статью ЗКСтаття 121. Норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам 1. Громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах: а) для ведення фермерського господарства - в розмірі земельної частки (паю), визначеної для членів сільськогосподарських підприємств, розташованих на території сільської, селищної, міської ради, де знаходиться фермерське господарство. Якщо на території сільської, селищної, міської ради розташовано декілька сільськогосподарських підприємств, розмір земельної частки (паю) визначається як середній по цих підприємствах. У разі відсутності сільськогосподарських підприємств на території відповідної ради розмір земельної частки (паю) визначається як середній по району б) для ведення особистого селянського господарства - не більше 2,0 гектара в) для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара г) для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара ґ) для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара д) для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара. 2. Розмір земельних ділянок, що передаються безоплатно громадянину для ведення особистого селянського господарства, може бути збільшено у разі отримання в натурі (на місцевості) земельної частки (паю).
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення *Женская Логика* » 21 березня 2007, 19:50

справка что не паевая и до 2 га...в межах пункта б)
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Во как... » 21 березня 2007, 20:17

земля до 2 га і довідка що не пай. Може ще додатково рішення орг. самоврядування, на підставі якого виданий акт???
Во как...

Номер повідомлення:#5

Повідомлення *Женская Логика* » 21 березня 2007, 20:32

требую довідку земресурсів або органу який прицмав рішення що не пай.....чесно...ще ніразу так і не бачила таких довідок.......
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#6

Повідомлення *Женская Логика* » 21 березня 2007, 20:33

приймав рішення про надання земельної ділянки я мала на увазі....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Во как... » 22 березня 2007, 13:48

Проте у мене таких довідок до схочу, і це мене лякає, що земельники так без проблем дають такі довідки. Розумію, що ця проблема тільки нас з Вами, Хочу быть умной, турбує, чогось наші колеги не активні в цьому питанні.
Во как...

Номер повідомлення:#8

Повідомлення *Женская Логика* » 22 березня 2007, 16:00

"доречі.....в довідку про обмеження обтяження можуть вносити таки данні...... тобто ""Змельна ділянка не підпадає під дію мараторію, встановленного Земельним кодексом України""......довідку про те що підпадає мені показували"
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#9

Повідомлення notarius 71 » 22 березня 2007, 21:54

Прочитавши повідомлення на форумі написала листа до відділу земельних ресурсів з проханням вказувати, що земельна ділянка не підпадає під дію мараторію .Зараз видають такі довідки але не часто.У нас практика не продавати ОСГ так як близько біля моря і дуже багато проблем.,
notarius 71

Повідомлення: 578
Дякував (ла): 56 раз.
Подякували: 55 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів