Номер повідомлення:#9
baba-galamaga
» 02 квітня 2009, 16:06
Мені теж здається, що там якісь непрості відносини або це чергова вигадка адвокатів, щоб показати куди цей син витрачає кошти, по типу, він утримує матір і сплачує їй 10000 грн. в місяць. Навіщо йти до нотаріуса і укладати такий договір, кожен нормальний син і так утримує свою непрацездатну матір.До того ж, питання мене зацікавило, я відкрила СК Глава 17 обов'язок повнолітніх дочки, сина утримувати батьків та його виконання. Читаємо ст. 202 СК: Підстави виникнення обовязку повнолітніх дочки,сина утримувати батьків [qoute]Повнолітні дочка, син зобовязані утримувати батьків, які є непрацездатними [B]і потребують матеріальної допомоги[/B][qoute] Факт непрацездатності встановити можна, а факт потреби в матеріальній допозі?Потім, що стосується розміру аліментів, то це взагалі прерогатива тільки суду (ст. 205 СК), на скільки я зрозуміла, він враховує різні обставини: і заробіток сина, і матеріальний і сімейний стан і т.д.Я розумію, що є воля сторін і свобода договору, але чогось не подобається цей договір. В будь=якому разі, якщо розмір аліментів встановлений не судом, а договором, необхідна згода дружини.