Форум

Інформаційний ресурс

Поможіть дітям-сіротам не втратити будинок!!

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Тетяна Говорко » 09 липня 2009, 17:49

Добрий день! Почну з того, що я цім дітям рідна тітка. 18.01.2009 року Померла моя рідна сестра-мати двох дівчаток Настя(1998 р.н.) і Віолетта(2000 р.н.)За цей період часу моя Мати Галина Миколаївна (бабуся дівчаткам) зробила всі документи на опіку. Тато дівчаток(чоловік моєї померлої сестри) Віталій відмовився від дітей і на данний час проживає в будинку за адресою: вул.Сумська 10, с.Березівка,Раздольненського р-ну,А.Р.Крим.Цей будинок зареєстрован на мою померлу сестру Лілію, а на данний час : ось 18.07.09 - буде півроку з дати смерті, і буде вирішуватись питання прав спадкоємців. Зараз мені відомо : що родичі(тітка)Віталія підготовлює документи на оформлення будинку на Віталія де не будуть зазаначатися діти.(Діти як і їх тато прописані за цією адрессою, але на данний момент діти живуть з бабусею, в цьому ж селі на іншій вулиці)Допоможіть у вирішенні питання ! Як поводитися? Може нашій стороні теж треба готувати якісь документи? Що може зробити та тітка ? Як зробити так щоб в дітей не забрали будинок? Бо наскільки я знаю Той Тато їхній при купівлі будинку не дав жодних коштів, а зараз хоче повністю його забрати! Завчасно дякую за відповіді ! Була б дуже вдячна почути фахівців , Мій номер телефону 80507382088. Ще раз Дякую! Таня .
Тетяна Говорко

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Тетяна Говорко » 09 липня 2009, 17:58

Могу свободно говорить и на руском языке! Кто хоть что то о этих законах знает напишите пожалуйста!
Тетяна Говорко

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Греми » 09 липня 2009, 18:00

Малолетние дети не могут пропустить срок на принятие наследства с силу ч. 4 ст. 1268 ГКУ, а также в силу ч. 3 той же статьи - как проживавшие на момент открытия наследства с умершей! Поэтому опекун после получения опекунского удостоверения должна пойти в нот. контору по месту открытия наследства - последнее место регистрации проживания умершей, и подать завление от их имени! Виталий, если на момент смерти находился в зарегистрированном браке с умершей, тоже имеет право на оформление своей доли в наследственном имуществе!
Греми

Повідомлення: 4380
Дякував (ла): 53 раз.
Подякували: 281 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення OLNIK » 09 липня 2009, 18:07

[B]Якщо бабуся опікун і це офіційно оформлено[/B], то хай йде до державного нотаріуса Роздольненського району зі своїм паспортом, документом про опікунство, свідоцтвами про народження дітей, свідоцтвом про смерть доньки і зробить заяву, що такі діти є, а може навіть подати заяву про прийняття спадщини ними ( у Вашому випадку- це не зашкодить). Якщо навіть свідоцтва про смерть немає, то нотаріус може зробити запит до загсу.Мати померлої і сама є спадкоємицею, в своїй заяві про прийняття чи про відмову на користь дітей, вона може про них зазначити.Це треба зробити до шести місяців, дуже важливо, щоб нотаріус знав про те, що є ще спадкоємці, про яких, як Ви написали, батько може не повідомити.
OLNIK

Повідомлення: 13907
Дякував (ла): 15718 раз.
Подякували: 25390 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Тетяна Говорко » 09 липня 2009, 18:28

Дуже дякую за відповіді! Тему я залишаю відкритою, пишіть будь-ласка, добавляйте свої коментарі!Мама можливо завтра їде до нотаріуса, постараюся все детально потім тут викласти.І ще раз дуже-дуже вдячна Вам що так вчасно відповили ! Якби не Ви ми б напевно схаменулися після півроку і мали б купу проблем.
Тетяна Говорко

Номер повідомлення:#6

Повідомлення sello » 09 липня 2009, 19:02

Раздольненська державна нотаріальна контора Адреса с. Раздольне, вул. Леніна, 4 Телефон (06553) 9-10-85
sello

Повідомлення: 14292
Дякував (ла): 27447 раз.
Подякували: 33498 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Тетяна Говорко » 13 липня 2009, 15:44

Дякую Ще раз ! Документи здали ! Щось там вже рухаэться. Будем бачити. В нас ще от яке питання чи має право Опекун на уоммунальні льготи (за воду , газ,світло)?
Тетяна Говорко

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Пасічник » 13 липня 2009, 17:29

на № 7. З таким питанням краще в СОЦБЕЗ.
Пасічник

Повідомлення: 134
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 17 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів