Форум

Інформаційний ресурс

Державний акт на право власності на землю (не зареєстрований). Як бути спадкоємцю?

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Lamper » 17 серпня 2009, 21:10

Державний акт на право власності на землю виготовлений вже після смерті власника (Бабусі померлого). Знаходиться він в органах земельного кадастру. Кадастр відмовляється реєструвати акт (а отже і видавати його спадкоємцю), вмотивовуючи своє рішення відсутністю особи власника такого акту. Виникають питання:1) Яким чином і чи можливо одержати такий акт спадкоємцю? 2) Чи має право державний нотаріус на підставі постанови КМУ 439 від 06.05.2009р. (http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=439-2009-%EF) одержати відповідний акт та здійснити на державному акті відмітку про перехід права власності на земельну спадкоємцю.3) Чи можливо одержати Акт на підставі рішення суду про встановлення права на спадщину?Буду дуже вдячний за допомогу в цьому питанні!
Lamper

Номер повідомлення:#2

Повідомлення chudik » 17 серпня 2009, 23:42

1.Думаю, что только в суд. Не успели зарегистрировать - значит [qoute]пролетели[qoute], акт уже не получить.2.И нотариус не может получить этот акт, а соответственно, не на чём и отметку делать, и постанова тут не причём.3. А [qoute]одержати Акт на підставі рішення суду про встановлення права на спадщину[qoute] - самое оно. Только суд немножко по-другому отформулирует. Он напишет [qoute]Визнати право власності на зем. ділянку, розташовану... за ПІБ в порядку спадкування після ПІБ, померлого ...[qoute] или примерно так. Это будет основанием для зем-кадастровых органов выдать наследнику госакт уже на его имя.А чтобы сделать видимость и поднять волны - можно направить в зем.кадастр. запрос на выдачу акта, они откажут, а без акта насл-во не оформить, следовательно - в суд)))))))
chudik

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Vivat » 18 серпня 2009, 12:59

Суд і тільки суд, в судовому порядку визнають право власності на зем.ділянку за спадкоємцем.
Vivat

Повідомлення: 1208
Дякував (ла): 136 раз.
Подякували: 199 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Lamper » 18 серпня 2009, 22:32

chudik, Vivat дякую. На днях звернусь з заявою в суд. Про результат повідомлю пізніше!
Lamper

Номер повідомлення:#5

Повідомлення chudik » 19 серпня 2009, 02:40

Вот почему так - я чего-то не понимаю - мои сообщения доходят до форума одно через три. И сказкин конец не дошёл, и про довидник нотариуса и другие. Я в комп-ре вообще-то не очень - легче сочинить прикольный договорчик или ещё чего-нибудь, чем нажать кнопочку на компике. Куда обратиться, чтобы растолковали, подскажите!!!
chudik

Номер повідомлення:#6

Повідомлення chudik » 19 серпня 2009, 02:44

Не, секретари у меня супер, ручки золотые, головки светлые, но я стесняюсь их просить отправлять - подумают ещё, что нотариус [qoute]сказывся[qoute])))))Дайте, плиз, ссылку, куда написать
chudik

Номер повідомлення:#7

Повідомлення nnn » 19 серпня 2009, 17:54

просто вы пока напишете текст, времени занимает, за это время вас выбивает из форума, пишите где-то у себя в ворде, потом копируйте сюда в повідомлення, или перед тем как нажать [qoute]отправить[qoute] копируйте текст на всякий случай, если не сработает, то зайдете опять и отправите скопированное, чтобы опять не набирать
nnn

Повідомлення: 347
Дякував (ла): 78 раз.
Подякували: 256 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення chudik » 22 серпня 2009, 23:07

Спасибо, nnn, большое. Теперь, когда будет время, может и сказку продолжу)))))))))))
chudik

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Сана » 23 серпня 2009, 00:02

Или - еще проще.Пишите не сплошным текстом, а достаточно краткими фрагментами.И отправляйте по фрагментам.Тоже помогает.
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів