Форум

Інформаційний ресурс

іпотека земельної ділянки

Номер повідомлення:#1

Повідомлення мана » 31 серпня 2009, 15:12

Шановні колеги, підкажіть будь-ласка, таке питання. Я щось заплуталась. Чи може предметом іпотеки бути земельна ділянка, право власності на яку виникне в майбутньому на підставі договору купівлі-продажу з ф.о.??? Договір іпотеки 2007 року.Я розумію ст. 5 ЗУ /[qoute]Про іпотеку/[qoute], коли, наприклад, договір купівлі-продажу земельної ділянки укладається одночасно з договором іпотеки. Де в кред.договорі прямо зазначено - для купівлі земельної ділянки. В моєму випадку в кредитному договорі зазначено - для благоустрою території. А предметом іпотеки є земельна ділянка, право власності на яку виникне в майбутньому. Треба вчинити виконавчий напис. Ось я і не заплуталась, чи можливо таке???? Прошу Вашої допомоги!!!!
мана

Номер повідомлення:#2

Повідомлення мана » 31 серпня 2009, 15:16

я сумніваюсь в правильності укладення іпотечного договору. Чи може бути таке, що кредит наданий для благоустрою території, а предметом іпотеки - земельна ділянка, яка стане власністю в майбутньому. Я сумніваюсь, тому що в ЗУ [qoute]Про іпотеку[qoute] зазначено [qoute].....що право власності виникне після укладення іпотечного договору[qoute].
мана

Номер повідомлення:#3

Повідомлення мана » 31 серпня 2009, 15:32

отзовитесь!!!!!!!!
мана

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Олена » 31 серпня 2009, 16:30

а що вже минув строк повернення кредиту?
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Олюко » 31 серпня 2009, 17:01

В цьому випадку договір іпотеки неможливий, предметом іпотеки може бути земельна ділянка, право власності на яку винимає в майбутньому тільки за умови одночасного укладання договору купівлі-продажу земельної ділянки та передачу її в іпотеку, а для кредиту на благоустрій таке не підходить. Відмовляйте, мана
Олюко

Номер повідомлення:#6

Повідомлення мана » 31 серпня 2009, 18:42

Дякую дуже. Я теж такої думки. Але не розумію як може бути предметом іпотеки земельна ділянка, яка стане власністю в майбутньому на підставі договорів купівлі-продажу. Іпотечний договір укладений 01.11.2007 року, а договори купівлі-продажу в липні 2007 року. От і як вчинювати виконавчий напис?????
мана

Номер повідомлення:#7

Повідомлення мана » 31 серпня 2009, 18:43

не платиться кредит та проценти вже півроку
мана

Номер повідомлення:#8

Повідомлення мана » 31 серпня 2009, 20:28

будь-ласка, у кого які думки з цього приводу??????
мана

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Мандаринчик » 31 серпня 2009, 22:30

Может, так было прописано, потому что новый собственник не успел к моменту заключения договора ипотеки получить госакт на участок. Если были договора купли-продажи, значит ипотекодатель подтвердил свое право на приобретение. Закон не требует оформление кредита именно на покупку предмета ипотеки. Попробуйте выяснить, был ли оформлен госакт (ведь тогда только госакт подтверждал право собственности). Если собственник - ипотекодатель, то, думаю, можно спокойно делать исполнительную надпись.
Мандаринчик

Повідомлення: 207
Дякував (ла): 55 раз.
Подякували: 21 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення мана » 01 вересня 2009, 14:38

нет, госакты получены только в этом году
мана

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Veдьмо4ка » 01 вересня 2009, 14:58

[QUOTE]Если собственник - ипотекодатель, [/QUOTE]а ипотекодатель может отличаться от собственника?! не знала......мана, а как Вам изменения в Инструкцию, п. 283. последний абзац?
Лучше быть любимой врединой, чем никому ненужным совершенством!
Зображення
Veдьмо4ка

Повідомлення: 3855
Дякував (ла): 708 раз.
Подякували: 536 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Мандаринчик » 02 вересня 2009, 18:30

До изменений в Земельный кодекс, нет госакта - нет права собственности на землю!!! Странно, что госакт оформляли три года. А как банк обосновывает заключение такого договора? Я думаю, все таки, вопрос касался оформления госакта.
Мандаринчик

Повідомлення: 207
Дякував (ла): 55 раз.
Подякували: 21 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення мана » 02 вересня 2009, 20:34

нет, банк ссылается на ст 5 ЗУ [qoute]Про ипотеку[qoute], касательно даной ситуации, потому как предметом іпотеки може бути інше нерухоме майно, право власності на яке виникне в майбутньому після укладання іпотечного договору. А тому касательно земли право власности возникает з моменту отримання державного акту. так подходит сюда статья 5 ЗУ [qoute]Про ипотеку[qoute]???
мана

Номер повідомлення:#14

Повідомлення мана » 03 вересня 2009, 17:35

у кого какие мысли по этому поводу?????? что никто не сталкивался????
мана

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів