Форум

Інформаційний ресурс

Дарування земельної ділянки по експертній оцінці

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Sanex » 11 вересня 2009, 19:44

Нормативна оцінка в населеному пункті не проведена(закінчився строк дії), чи можу я як приватний нотаріус оформити дарування земельної ділянки по експертній оцінці? Фактично, нормативна оцінка береться для визначення розміру державного мита, я державне мито не справляю, я справляю плату за вчинення нотаріальної дії, розмір якої визначається за домовленістю, хоча інструкція вимагає щоб розмір плати був не менший за держмито. Які ваші думки? Не влізу в халепу?
Sanex

Повідомлення: 153
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 24 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення A.net. » 11 вересня 2009, 19:57

В ЗУ Про оценку земель написано для дарения - нормативная. Знаю точно, что для наследства госконторы отказываются принимать экспертную и требуют только нормативную, даже если она не проводилась - нужно проводить
В тёмные времена хорошо видно светлых людей. Э. М. Ремарк
A.net.

Повідомлення: 3271
Дякував (ла): 5884 раз.
Подякували: 9302 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Олена » 11 вересня 2009, 19:57

читайте закон [qoute]Про оцінку земель[qoute]. Для дарування ви повинні витребувати витяг з технічної документації про нормативну оцінку - все інше то не Ваші проблеми.
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Marysia. » 12 вересня 2009, 14:02

[QUOTE]Нормативна оцінка в населеному пункті не проведена(закінчився строк дії), [/QUOTE]нормативная оценка земель проводится один раз в год и срок ее действия - один год. Проводится она по всем землям, поэтому если у вас есть оценка, которая была сделана в конце прошлого года- вы вправе ее применить Позвоните еще раз в Земресурсы и уточните последнюю дату изменения нормативных оценок, если там не ответят поройтесь на сайте Земресурсов, там обязательно найдете что-то подобное, в крайнем случае звоните в Держкомзем сами, если вы в конце концов заинтересованы полуить работу и сделать ее при этом в соответствии с законом.
Никогда не говори "никогда"!
Marysia.

Повідомлення: 15207
Дякував (ла): 55736 раз.
Подякували: 26655 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Sanex » 12 вересня 2009, 20:46

Спробую по черзі. В законі про оцінку землі(ст. 5, 13) не має прямої вказівки на те що при даруванні потрібно брати нормативну оцінку, там сказано, що нормативна оцінка використовується для визначення розміру державного мита при даруанні, мені як приватному нотаріусу не потрібно визначати розмір державного мита.На пост №4. Ви помиляєтесь, нормативна оцінка проводиться раз в 5-7 років і, наскільки я зрозумів, щороку протягом строку своєї чинності якимось чином індексується. Проводиться вона інститутом і ціна питання для села 50-70 тис. грн, принаймні я чув саме про таку суму. Ця єпопея з нормативною оцінкою тягнеться з початку року і немає надії на її скоре завершення, тому мені й прийшла ідея скористатися лазівкою в законі про оцінку земель про яку я писав вище.
Sanex

Повідомлення: 153
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 24 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення katya » 12 вересня 2009, 21:58

дааааа....
katya

Повідомлення: 3909
Дякував (ла): 4726 раз.
Подякували: 3660 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення OLNIK » 12 вересня 2009, 22:35

Полностью согласна с Оленой (сообщ.№3)На сообщ.1У нас сегодня рыночная экономика, все покупается и продается, иногда по бросовым ценам, и эксперты тоже покупаются.А что будем делать если эспертная оценка ниже нормативной? Предлагаете нотариусу потом доплатить, хотя бы ту же сумму госпошлины, там же и пеня может образоваться, за не полную оплату )))
OLNIK

Повідомлення: 13907
Дякував (ла): 15718 раз.
Подякували: 25390 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Subaru » 14 вересня 2009, 13:04

Стаття 63. Установити, що у 2009 році по населених пунктах, грошову оцінку земель яких не проведено, застосовуються ставки земельного податку, встановлені частиною другою статті 7 Закону України [qoute]Про плату за землю[qoute] ( 2535-12 ), збільшені в 3,1 раза(Закон України [qoute]Про Державний бюджет України на 2009 рік[qoute] ( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2009, N 20, N 21-22, ст.269 )Пусть делают витяг (справку) и не парят мозги
Subaru

Повідомлення: 19
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Olenka » 15 вересня 2009, 13:03

Наприклад в нашому окрузі майже всі нотаріуси роблять по експертній дарування, тому що земельний відділ вже майже 2 роки фактично не працює, нормативна оцінка є буквально по 3 селам з району... просто беремо ще довідку, що земельний відділ в даний час нормативну оцінку не надає
Olenka

Повідомлення: 219
Дякував (ла): 4 раз.
Подякували: 10 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів