Форум

Інформаційний ресурс

І знову заява..

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Aura » 16 листопада 2009, 21:05

Колеги, допоможіть, будь-ласка, розібратися в наступній ситуації.Клієнт просить засвідчити справжність його підпису на Заяві подібного змісту:/[qoute]Я, ... підтверджую, що на виконання положень Статуту ТОВ /[qoute]А/[qoute] мною передано до статутного капіталу ТОВ /[qoute]А/[qoute] земельну ділянку, у зв/[qoute]язку з чим прошу переоформити право власності на вказану земельну ділянку../[qoute]Вказана заява адресується проектній організації.Чи можу я засвідчити справжність підпису на подібній заяві?Дякую!
Aura

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Доктор ZAZ » 16 листопада 2009, 21:15

Это сделка. А именно передача недвижимости в уставной капитал. Вопросов два: 1. Можно ли свидетельствовать подлинность подписи на заявах, носящих характер сделки?2. Проектные организации уже сделки оформляют и выдают документы о собственности?
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Aura » 16 листопада 2009, 21:27

1. п.260 Інструкції Нотаріус засвідчує справжність підпису на документах, зміст яких не суперечить законові і [B]які не мають характеру угод[/B] та не містять у собі відомостей, що порочать честь і гідність людини.А якщо буде написано: [qoute]Я, ... підтверджую, що передав до статутного капіталу ТОВ [qoute]А[qoute] земельну ділянку..[qoute]?2. Ні, вони лише готують документи і саме тому вони просять подібну заяву
Aura

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Сана » 16 листопада 2009, 21:38

to 777: ну, товарищ не понимает...:-)
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Aura » 16 листопада 2009, 22:57

to Сана: поясніть мені, будь-ласка, що саме я не розумію? Передача земельної ділянки до статутного капіталу вже відбулася. Акт-прийому передачі підписаний. Протокол також. Статутний капітал сформований повністю. Підприємство зареєстроване.Тобто, як я розумію, угода про передачу земельної ділянки до статутного капіталу вже відбулася. А в даній заяві клієнт лише підтверджує факт передачі земельної ділянки до СК і просить переоформити право власності.Просто проектній організації Статуту замало - просять ще й заяву...Як можна вирішити дану проблему?
Aura

Номер повідомлення:#6

Повідомлення OLNIK » 16 листопада 2009, 23:19

На сообщ.5Если передача произошла, то при чем здесь нотариус? Хвост проектной организации занести?Чтогбы от организации не фонило- пусть фонит от нотариуса?)))Вс е, что нельзя- то нельзя, но если очень хочется, то конечно- можно )))Зачем тогда вообще вопрос на форуме, Сана Вам подитожила мнения нотариусов.А Вы хотите доказать, что Вы правы? Так давайте, милости просим...!!!Сейчас столько изменений в законодательстве, почти каждый ЧАС, что может это и вправду что-то новенькое? )
OLNIK

Повідомлення: 13905
Дякував (ла): 15715 раз.
Подякували: 25380 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Aura » 16 листопада 2009, 23:43

[QUOTE]А Вы хотите доказать, что Вы правы? Так давайте, милости просим...!!![/QUOTE]Та ні, просто хотілося разібратися самій та почути обгрунтовані думки інших.Дякую за Вашу відповідь!:-)
Aura

Номер повідомлення:#8

Повідомлення N@t@ » 17 листопада 2009, 00:07

Перед реєстрацією змін до статуту треба було посвідчити договір про передачу нерухомого майна до статутного фонду товариства за всіма правилами посвідчення договорів відчуження і підставою для виготовлення нового державного акту був би договір та нова редакція статуту (або зміни до статуту), але аж ніяк не заява.
N@t@

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Сана » 17 листопада 2009, 03:56

Aura, просто в том случае, когда уже есть договор, клиенты не обращаются к нам с такими заявлениями.Договора или хотя бы нотариально удостоверенной его фотокопии достаточно... Поэтому мысль об отсутствии договора в данном случае напрашивается сама собой.
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Aura » 17 листопада 2009, 13:43

[B]Cана,[/B] спасибо Вам большое!:-)
Aura

Номер повідомлення:#11

Повідомлення LCVL » 17 листопада 2009, 16:34

я согласен с №5. сделкой это аж никак не будет являться.а зачем это нужно клиенту - его дело.я бы сделал.
LCVL

Повідомлення: 913
Дякував (ла): 31 раз.
Подякували: 47 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Aura » 17 листопада 2009, 17:20

[B]LCVL[/B], дякую за Вашу точку зору:-)
Aura

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Доктор ZAZ » 17 листопада 2009, 17:34

Сделкой то это не является кто б спорил, это является этим: .... зміст яких не суперечить законові і які не мають характеру угод... 1. Закону противоречит 100%. Читаем ЦКУ и ЗК как переходит право собствености на землю. Уж не так [QUOTE]підтверджую, що на виконання положень Статуту ТОВ [qoute]А[qoute] мною передано до статутного капіталу ТОВ [qoute]А[qoute] земельну ділянку...[/QUOTE]это точно.[QUOTE]у зв[qoute]язку з чим прошу переоформити право власності на вказану земельну ділянку[/QUOTE]Это как понимать? Объясните кто нибудь глубинный смысл этой фразы. 2. Если эта заява не носит характера сделки, запишите меня в ряды венесуэльских космонавтов.
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення lyuda » 17 листопада 2009, 17:48

Я розумію, що ми повинні сприяти громадянам і їх правах, але ж подумайте будь-ласка, всі фрази, які будуть зазначені в заяві якляються елементами угоди, оскільки передбачає обовязок сторони передати земельну ділянку, а іншої право оформити цю земельну ділянку. Крім того, яке юридичне значення цієї заяви. Вона не можне розглядатися як оферта чи намір укласти правочин, оскільки містить підтвердження факту скоєного - переданого. Вказана заява не буде являтися юридичним фактом, що підтверджує внесення нерухомого майна в статутний фонд. Підтвердженням цієї дії буде акт-прийому передачі земельної ділянки, державний акт на землю зареєстрований на імя юрид.особи, а також виписка з балансу підприємства про взяття його на облік як основного фонду товариства.З огляду на це, вважаю, що ми порушуємо повністю інструкцію при засвідченні справжності підпису на такій заяві, оскільки вона містить характер угоди та не має юридичного значення.
lyuda

Повідомлення: 115
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 16 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення LCVL » 17 листопада 2009, 21:00

Правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків. Які права та обов'язки змінюються цією заявою?
LCVL

Повідомлення: 913
Дякував (ла): 31 раз.
Подякували: 47 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів