Форум

Інформаційний ресурс

посвідчення договору оренди. орендодавець - підприємець.

Номер повідомлення:#1

Повідомлення 912 » 26 червня 2007, 19:28

"Шановні колеги. Є власник нерухомого майна - фізична особа, якій подароване нерухоме майно - нежиле приміщення. Ця особа має намір надати це майно в оренду комерційній структурі. Відповідно, для уникнення високих ставок оподаткування ця особа реєструється як СПД-фіз. особа, реєструється платником єдиного податку по виду діяльності - здача в оренду нерухомого майна, здає в оренду нерухомість, отримує орендну плату, платить єдиний податок і спить спокійно. :))) А от у мене виникає питання: при нотаріальному посвідченні договору оренди - хто у нас буде строною в договорі - фізична особа чи підприємець. І взагалі, чи міняється правовий статус сторони у випадку, якщо її зазначити в договорі як ""Суб'єкт підприємницької діяльності - фо Іванов І. І."" і просто ""Іванов І. І."". Одразу скажу, що договір я оформляв від імені просто фізичної особи, а в прикінцевих положеннях зазначив, що особа зареєстрована як СПД, є платником єдиного податку, долучив до договору копії відповідних документів і все. В зв'язку з цим не подавав в податкову інформації про посвідчення договору оренди. Зазначав в договорі просто фізичну особу тому, що саме фізична особа є власником майна. Хотів би почути Ваші думки з цього приводу і раз і назавжди вияснити для себе питання: чи міняється якось правовий режим сторін за договором, якщо його укладати від імені просто фіз. особи і фіз. особи - СПД ? Дякую."
912

Номер повідомлення:#2

Повідомлення igor » 26 червня 2007, 19:43

Нічого не міняється як буда фізична особа власником так і залишається, в оренду здає фізична особа, а для себе, робите службову відмітку, про те, що встановлено що фіз особа є підприємцем та платником единого податку з посиланням на відповідні документи, копії яких залиште собі в справі.
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення тая » 26 червня 2007, 19:50

Згодна з іgor.
тая

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Ток » 26 червня 2007, 20:58

п.9.1.2, п.9.1.4 Закону про податок, податковий агент у Вашому випадку юридична особа, позначку можна не робити взагалі
Ток

Повідомлення: 801
Дякував (ла): 746 раз.
Подякували: 545 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Ксюха » 26 червня 2007, 23:44

посмотрите http://www.yurradnik.com.ua/forum.php?action=topic&id=2707
Ксюха

Номер повідомлення:#6

Повідомлення 912 » 27 червня 2007, 01:01

Радий що підтримали мене. Дякую. Але справа в тому, що податкова при перевірці банку (орендаря) зазначила їм як порушення те, що договір у них укладено ніби-то з фізичною особою, і вони мами б утримувати з неї при виплаті доходу прибутковий податок. От якби особа - орендодавець була чітко зазначена в преамбуді договору як СПД- фіз. особа, було б все ок, а оскільки відомості про те, що особа зареєстрована як СПД зазначені вкінці договору, то це не означає, що договір укладений з підприємцем. Банк наїжає на мене щоб я зробив виправлення в договорі і зазначив в преамбулі сторону орендодавця як СПД-фіз. особу. Звичайно я не вважаю, що повинен якимось чином спростовуваи чи пояснювати позицію податкової, і виправлення робити не збираюсь, але водночас і не знаходжу конкретних пояснень в обгрнтування своєї позиції. Тому у мене питання взагалі конкретизується до наступного: чи можна посвідчувати договір, в якому стороною зазначати СПД-фіз. собу. Я все ж таки думаю що ні, тому що, наприклад, як бути у випадку, коли СПД припинить свою підприємницьку діяльність. Що, договір тоді припинятиме свою дію? Доречі, деякі підприємці таки наполягають на посвідченні договорів за їх участю саме як від імені СПД, так як, наприклад, при купівлі-продажі вони можуть відшкодовувати собі ПДВ. І я бачив витяг про реєстрацію в РПВН, де власник був зазначений як СПД-фіз особа. Чи правильно це взагалі, не впевнений.
912

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Per se » 27 червня 2007, 03:12

Думаю, что по ссылке, которую дала ксюха, можно извлечь много интересного, и думаю, что собственником нежилого помещения Иванов стал как физ лицо, а в оренду передает как ФОП - Иванов,Если он после подписания договора со временем уже не ФОП- Иванов, а просто Иванов, то договор найма (оренды) нужно переделывать. и Еще стороной по договору может быть ФОП , только в случае выкупа зем. дилянки, на которой расположен объект недвижимости, которое в свою очередь, принадлежит этому же ФОП .
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Деметра » 28 червня 2007, 18:55

Считаю, что в договоре указывается, что он СПД с видом деятельности - сдача в оренду, для того чтобы не посылать повидомлення в налоговую о заключении дог. аренды нежилого ппомещения. В случае если он прекратил деятельность как СПД, внести изменения в договор и сообщать в налоговую, потому что он будет обязан платить не фиксирований налог а 15%.
Деметра

Повідомлення: 369
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Vолодимир » 29 червня 2007, 03:06

Я так розумію мова йде про єдиний податок а не просто про звичайного ФОП
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Iren » 29 червня 2007, 15:24

Стороною правочин є фізична особа і для нас ніякого значення немає його статус підприємця.На мою думку, дані про те, що він підприємець на єдиному податку необхідно зазначити в договорі та прикласти копію свідоцтва про реєстрацію підприємця і копію свідоцтва про сплату єдиного податку (обовязково основним видом діяльності має зазначатись здача-приймання в оренду нерухомого майна!!!), для того, щоб підтвердити його оподаткування як підприєця при сплаті ПДФО, щоб не виникало проблем з податковою.
Iren

Повідомлення: 673
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Ксюха » 29 червня 2007, 22:07

Перестаньте подставлять под налоговую клиентов. Собственник имеет право использовать принадлежащее ему имущество для предпринимательской деятельности и не нам ограничивать это право.
Ксюха

Номер повідомлення:#12

Повідомлення *Женская Логика* » 10 липня 2007, 17:01

"когда я стажировалась мои учителя меня научили следующему: хочешь ты как спд сдавать что нибуь в аренду так и покупай регистрируй это что нибуть на себя как спд..... собственник физ ицо, а не какойто там спд..... хочу спросить ""и давно мы нотариусы имеем право меня статус собственники?"""
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів