Номер повідомлення:#40
sello
» 15 липня 2007, 17:46
"Мені здається, що не все так погано. Все залежить від людини і її особистих якостей (незважаючи на фах). Бувають поганими і нотарі, і сантехники, і судді, і водії, ну той що, всіх зрівняти? Негодиться! Серед моїх, як висловилася lily (доречі, це не докір), ""старих"" колег є такі, яким я при зустрічі руки не подаю, але є й такі, до яких в мене язик не повертається звернутися на ""ти"", хоча знаємо один одного не одну ""п""ятирічку"" і не одну рюмку горілки розпили за одним столом. Почуття гідності (в широкому сенсі цього слова), про яке пише Марина, воно - або є або його немає. І з освітою почуття гідності не отримується (це моя особиста думка). Серед мої знайомих є сантехники з почуттям гідності, яким які б гроші я не пропонував, але вони все одно свою роботу зроблять по-своєму якісно, або відмовлять мені, пояснюючи це тим, що не мають бажання ""червоніти"" за халтуру. Знаю і ""старих колег"" по нотаріальному цеху, які клієнту напідпитку готові шнурки зав""язувати і посвідчувати договір по фотокопії паспорту. Стосовно піклування про законності вчинених нотаріальних дій - хай хвилюється той, хто цю законність порушує! За багато років бувало всякого але законність не порушував. І ніхто до сьогоднішнього дня з власних структур не турбував і не турбує. А де-хто з ""старих колег"" не встигає відкуплятися від чергової халепи. І ці факти рано чи піздно стають відомими широкому колу. Доречі, не боявся і не боюся ніяких перевіряючих (окрім ""старих"", поважаємих мною, колег). Х... кому дам можливість ""взяти"" мене голими руками. Бо краще мене (не конкретну персону, а пересічного нотаріуса) наше ""безталанне нотаріальне"" законодавсто) не знає і не розуміє. Свою справу, якщо ти Професіонал, у будь-яки часи, за будь-яких обставин, треба робити гідно, з повагою насамперед до себе, а звідти об""єктивно з""являється і повага до клієнта. Тільки клієнт не дурень і прекрасно відчуває ""якість"" поваги нотаріуса до нього. Тобто повага напускна, про людське око або повага щіра, взаємна. І тільки тоді клієнт сам собі не дозволить собі неповагу (я вже не кажу про хамство) до нотаріуса. А лавриновичі нехай піклуються про те, як би профі не пішли з лав нотаріату у адвокати і не почали ""громити"" будь-які нотаріальні дії нотаріусів нової формації - ""косарів бабок"", а там, дивись і до наказів МЮ доберуться, адже СРСРкий лозунг ""Знання-сила"" ніхто ще не спростував.Всіх цілую, sello."