Форум

Інформаційний ресурс

Спільна чи не спільна?

Номер повідомлення:#1

Повідомлення *Женская Логика* » 25 липня 2007, 17:46

земельна ділянка на підставі рішення Київради надана Івановій для будівництва та обслуговування житл. будинку. Я все думаю і вже дуже давно мене мучає питання: Чи є спільною власністю подружжя майно яке їм безоплатно передається або кожним з ним приватизується???
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Риба-Рак » 25 липня 2007, 17:50

не є, але форма держ акту не передбчачає пункту як Свідоцтво на квартиру наприклад, що видане згідно приватизації чи щось таке, тому я беру згоду подружжя
Риба-Рак

Повідомлення: 944
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення igor » 25 липня 2007, 17:54

Для цього якщо є проблеми з дружиною. чоловіком. явимагаю довідку, що земельна ділянка (квартира) набута в результаті реалізації права на безоплатну приватизацію житла, без горшової доплати
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Nonna » 25 липня 2007, 17:57

Гос.акте есть пункт на основании чего он выдан(решение ради,дог.к.-пр,...) кем и когда и за каким номером.Я на Малом задавала подобный вопрос и пришли к тому что не надо если приватизация ,но многие берут для подстраховки.Я тогда с перепугу тоже послала за мужем.
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення igor » 25 липня 2007, 18:00

Цікаво на підставі чого? Дійсно якщо не видно що безоплатна приватизація по згода потрібна, але якщо будуть надані джокументі що джійсно приватизація безкоштовна. яка згода?
igor

Номер повідомлення:#7

Повідомлення igor » 25 липня 2007, 18:04

Питання вище к L
igor

Номер повідомлення:#9

Повідомлення igor » 25 липня 2007, 19:36

Питання було стосовно одінєї зам ділянки. Якщо будинок спільна сумісна робим одним договором. а в згоді пишемо будинок з земельною ділянкою, це само собою зрозуміло.
igor

Номер повідомлення:#10

Повідомлення *Женская Логика* » 25 липня 2007, 21:36

маємо оце Стаття 121. Норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам 1. Громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах: а) для ведення фермерського господарства - в розмірі земельної частки (паю), визначеної для членів сільськогосподарських підприємств, розташованих на території сільської, селищної, міської ради, де знаходиться фермерське господарство. Якщо на території сільської, селищної, міської ради розташовано декілька сільськогосподарських підприємств, розмір земельної частки (паю) визначається як середній по цих підприємствах. У разі відсутності сільськогосподарських підприємств на території відповідної ради розмір земельної частки (паю) визначається як середній по району б) для ведення особистого селянського господарства - не більше 2,0 гектара в) для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара г) для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара ґ) для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара д) для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара. 2. Розмір земельних ділянок, що передаються безоплатно громадянину для ведення особистого селянського господарства, може бути збільшено у разі отримання в натурі (на місцевості) земельної частки (паю). ОТОЖ Я І ПИТАЮ.........ОТАКА ЗЕМЛЯ ЯК ВКАЗАНА ВИЩЕ Є СПІЛЬНОЮ ВЛАСНІСТЮ ПОДРУЖЖЯ.....ЗГОДА НАДА ЧИ НЕ НАДА?
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#11

Повідомлення ЮккА » 25 липня 2007, 21:51

"А як щодо ст.57 СК України, де перелічено майно, що є особисою приватною власністю? Там немає посилання на приватизацію:Стаття 57. Майно, що є особистою приватною власністю дружини, чоловіка 1. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є: 1) майно, набуте нею, ним до шлюбу 2) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування 3) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто. 2. Особистою приватною власністю дружини та чоловіка є речі індивідуального користування, в тому числі коштовності, навіть тоді, коли вони були придбані за рахунок спільних коштів подружжя. 3. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є премії, нагороди, які вона, він одержали за особисті заслуги. Суд може визнати за другим з подружжя право на частку цієї премії, нагороди, якщо буде встановлено, що він своїми діями (ведення домашнього господарства, виховання дітей тощо) сприяв її одержанню. 4. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є кошти, одержані як відшкодування за втрату (пошкодження) речі, яка їй, йому належала, а також як відшкодування завданої їй, йому моральної шкоди. 5. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є страхові суми, одержані нею, ним за обов'язковим особистим страхуванням, а також за добровільним особистим страхуванням, якщо страхові внески сплачувалися за рахунок коштів, що були особистою приватною власністю кожного з них. 6. Суд може визнати особистою приватною власністю дружини, чоловіка майно, набуте нею, ним за час їхнього окремого проживання у зв'язку з фактичним припиненням шлюбних відносин. 7. Якщо у придбання майна вкладені крім спільних коштів і кошти, що належали одному з подружжя, то частка у цьому майні, відповідно до розміру внеску, є його особистою приватною власністю. (Із змінами, внесеними згідно із Законом України від 22.12.2006 р. N 524-V)(Кодекс сімейний від 2002.01.10, ""Сімейний кодекс України"")"
ЮккА

Повідомлення: 956
Дякував (ла): 319 раз.
Подякували: 3240 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення ЮккА » 25 липня 2007, 21:54

Я згоду беру.
ЮккА

Повідомлення: 956
Дякував (ла): 319 раз.
Подякували: 3240 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Таня » 25 липня 2007, 22:01

Якщо довести, що безоплатна передача-приватизація- це договір дарування. то не треба.По старому кодексу про шлюб до особистої власності належало майно, отримане в дар. Приватизація-безоплатна передача-все сходилось.А по новому СК- особисте-майно отримане за договором дарування. Ось це і збиває з пантелику. Якщо не договір-то ???????? Безоплатна передача шляхом приватизації-це договір чи ні?
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21401 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення *Женская Логика* » 25 липня 2007, 22:49

Юкка це до 2004 року..... і всеж таки...безоплатна передача...... брати чи не брати....ось у чому питання (Шекспір у виконання Хочу бути вумною)
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#15

Повідомлення notaOV » 26 липня 2007, 00:44

Писала и буду писать, считала, и буду считать, что заявление супруга надо брать всегда. Он (или она) длжны сами заявить о том, что он согласен с правовым статусом имущества, о котором заявил другой супруг. Что этот статус не менялся договором, улучшения существенного не было и т.д.Семейный кодекс требует, чтобы нотариальные сделки совершались с согласия супругов.
notaOV

Повідомлення: 1378
Дякував (ла): 596 раз.
Подякували: 502 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення noty » 26 липня 2007, 02:47

згідна з Olga, теж беру
noty

Номер повідомлення:#17

Повідомлення igor » 26 липня 2007, 13:20

А я не беру і не буду брати, тому, що ми нотаріуси, і ми побинні бути обізнані в діючому законодавстві. Стаття 717. ЦК Договір дарування1. За договором дарування одна сторона (дарувальник) передає або зобов’язується передати в майбутньому другій стороні (обдаровуваному) безоплатно майно (дарунок) у власність.Стаття 121.ЗК Норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам 1. Громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах:Саме безоплатна передача від держави громадянину, про що тут можна сперечатись??
igor

Номер повідомлення:#18

Повідомлення *Женская Логика* » 26 липня 2007, 13:54

і не беру......але оце приносять клієнти згоди.....то я їм задаю питання....нащо вони мені.....а вони і кажуть бо нотаріуси в області в них брали і витребовували...... Olga а навіщо брати згоду якщо воно (майно) не набуте у власність за спільні кошти подружжя?
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Риба-Рак » 26 липня 2007, 14:59

Л тому що форма держ акту не передбачає, пише наприклад згідно рішення і все то що ви не візьмете згоду?
Риба-Рак

Повідомлення: 944
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Nonna » 26 липня 2007, 16:29

" 2007, я не знаю что там у Вас за гос акты ,но у нас обязательно указываеют на основании чего он выдан ,например "" Свідоцтва про право на спадщину за законом виданого ..дер.нот.конторою 22 липня 2007р. за р. № 2566 "" и сразу становиться ясно брать согласие или нет, если приватизирована - брать не надо."
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення N » 26 липня 2007, 18:04

"Якщо згоду брати, то чи зможете видати на таку земельну ділянку свідоцтво про право власності на частку в спільному сумісному майні подружжя? З досвіду роботи державним - не видавали свідоцтва про право власності, бо рахували особистим майном. А зараз каламбур в законодавстві, та й в головах... Кожен працює і вирішує для себе, зважуючи всі ризики - НАЖАЛЬ.Особисто я згоду подружжя при відчуження такої земельної ділянки не беру. Правда, перевіряю, чи видана згідно рішення, чи є штамп в паспорті про приватизацію безоплатно в межах норми. Запитую, а може й копія самого такого рішення у власника є. А якщо для того, щоб 100% бути впевненою, що продавець не повинен платити податок від продажу, наприклад зем. ділянки для ведення садівництва, то й вимагаю копію рішення, засв. організацією, де воно зберігається. Податок не платить, тому що набув безоплатно, в процесі приватизації, то як можемо рахувати таку землю спільним сумісним майном подружжя?А Вас, шановна Хочу быть умной дуже розумію, бо в самої чим далі, тим більше сумнівів, ""слухами земля полнится"". Часто приходять клієнти і для договору в області просять зробити заяву-згоду. З""ясовую, що і Держ-акт виданий згідно рішення, що приватизована, що в межах норми, що безоплатно, нічого не побудовано ... (на днях навіть була дружина, яка тиждень назад зареєструвала шлюб з майбутнім продавцем-приватизував не перебуваючи в шлюбі), а згоду, кажуть, вимагає нотаріус. Але рука не піднімається писати в заяві, що майно є спільною сумісною власністю подружжя, а придумую текст, що особиста приватна власність відчужувача, і майнових затрат на поліпшення, що призвело до ... не було і таке інше."
N

Повідомлення: 509
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 73 раз.

Номер повідомлення:#22

Повідомлення *Женская Логика* » 26 липня 2007, 19:42

а ще...я зараз складую свій архів...... мучає мене питання чи класти туди ці заяви......вони з мого огляду лишні.....вирішила поклау окремо....десь там для себе.....ну так...шоб було....може превірка тоже скаже що це спільне майно, яке кожний з подружжя набув безоплатно, шляхом реалізації свого права на безоплатну приватизизацію))))
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#23

Повідомлення Passer » 26 липня 2007, 20:09

"Хочу быть умнойУ меня вот такое предчуствие (почти ясновиденье), что проверка не будет вас просить показать эти заявления. А если отавите в ""справе"" - то порекомендуют их оттуда убрать, как засоряющий ""справу"" предмет. igor - Прав. Приватизация = дарение НО только в случае бесплатной приватизации. А приватизация включает и платный вариант. И вот это выяснитьсложновато (глядя только на гос акт) . Чтоб выяснить это - я б советовал просить копию этого самого решения о согласии на приватизацию. Если таковое решение предоставить продавець не может - лучше взять согласие супруга/и. Если может и в решении указано что земля передается бесплатно ( .. Згідно норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам .....) то ни какого согласия супруги/а НЕ НАДО. "
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#24

Повідомлення V » 27 липня 2007, 03:20

До чого спір. Якщо є співвласність, до акта пишуть - співвласником являється... на ні - ні
V

Повідомлення: 4119
Подякували: 1299 раз.

Номер повідомлення:#25

Повідомлення *Женская Логика* » 27 липня 2007, 13:40

V, і давно стали писати в актах чи спільна це власність подружжя чи ні?
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#26

Повідомлення *Женская Логика* » 27 липня 2007, 13:41

для Вє знову......просто ми тута обговорюємо чи є спільною власністю земля, якщо вона у любі була приватизована одним із подружжя.....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#27

Повідомлення Per se » 27 липня 2007, 15:43

"Хочу быть умной,почитайте вот это.Это из ""Коментовані зразки докумнентів за ред. Козьяков, Єрух, Марченко )Придерживаюсь такой же точки зрения "
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#28

Повідомлення V » 27 липня 2007, 15:44

Ай-я-яй, нехорошо бути недовірливою. Вам зразок, або самі перепитаєте земельному? Можу на парі.
V

Повідомлення: 4119
Подякували: 1299 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів