Форум

Інформаційний ресурс

нерезиденти продаж нерухомості

Номер повідомлення:#1

Повідомлення FINA. » 19 серпня 2007, 13:17

"Я написала ДПА листа такого змісту :Шановна ДПА, прочитала Ваш лист від 31 07 2007 № 15192/7/17-0717 "" Про надання роз""яснення"" ( не зареєстрований в МінЮсті) і була здивована, якщо ставки податку з доходу застосовуються згідно ст.7 і вони для резидентів і нерезидентів різні, то порядок обчислення і нарахування податку одинаковий, мені не зрозуміло чому при продажу будинку із земділянкою, земля для резидентів не оподатковується, а для нерезидентів оподатковується? Чому ДПА в своєму листі пропустила слова "" включаючи земділянку"", вважаю , що ці роз""яснення суперечить самому законові. ст 11 Закону не обмежується розмір земельної ділянки взагалі, вважаю не має значення який розмір земділянки і при продажу жилого будинку більше 100кв м , 1 % береться тільки з площі ""такого нерухомого майна - будинку квартири або садового будинку"" . Абзац 6 п 11.3 - ""Д оходи від операцій з продажу обьєктів нерухомого майна здійснюваний фізособами нерезидентами оподатковуються згідно з порядком оподаткуання таких доходів визначеним для резидентів"". п 1.13 Закону не визначено що таке порядок, в цьому пункті визачено що таке оподаткування, Вважаю що порядок це способ, метод обчислення та сплати податку і навіть ставка податку що застовується, якщо законом передбачено що при продажу нерухомості нерезиденти оподатковуються в токому ж порядку що і резиденти, то це значить: з будинку понад 100 кв м - 1% із землі всієї( наприклад 0.15га)- 0%, З роз""яснень ДПА - з будинку понад 100кв м - 30% із всієї землі (0.15 га) - 30%. Це зовсім інше трактування закону! І головне безнаказанне! Прошу обов""язково відповісти мені на вказану електронну адресу та надати відповідь чому у Вашому податкову роз""ясненні пропущені слова із закону ""включаючи зем ділянку"" і де в законі вказано що таке порядок оподаткування, Прошу також пояснити порядок оскарження податкових роз""яснеь. Редагувати повідомлення"
FINA.

Повідомлення: 6511
Дякував (ла): 1738 раз.
Подякували: 1681 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення igor » 20 серпня 2007, 13:53

Лист обгрунтований розмістіть будь ласка відповідь яку дасть ДПА тільки навряд чи вони відподь дадуть в єл вигляді
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення FINA. » 20 серпня 2007, 16:42

"Бажаючих написати ДПА листа повідомляю їхню ел адресу : gromada@sta.gov.uaВідповіді на мої листи надавали , потім їм це мабуть набридло, і надіслали мені повідомлення, що запит в електронному вигляді не є зверненням згідно ""з-ну про звернення громадян"" Я не перевіряла Прошу в кого є судова практика щодо податку з доходу нерезидентів чи інші роз""яснення розмістити на сайті""Пользуясь случаем"" хочу звернутися до Володимира Марченка, Шановний Володимир Марченко! На Вас вся надія, Чому ДПА застосовує Закон як їй більше подобається? Чому пасивні з цього питання нотаріальна палата, відділи нотаріату?"
FINA.

Повідомлення: 6511
Дякував (ла): 1738 раз.
Подякували: 1681 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів