Форум

Інформаційний ресурс

Шлюбний договір

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Нота » 08 вересня 2006, 19:06

"Шановні колеги, хто посвідчував шлюбні договори? У зв’язку з тим, що мені це випало робити вперше, то у мене виникли деякі запитання, на які я б хотіла отримати Ваші відповіді:1. Як оцінюється цей договір?2. Які документи необхідні при його укладанні (від сторін) та які я залишаю у себе в справі?3. Чи реєструється цей правочин (я гадаю що ні, але хочу впевнитися чи я не помиляюсь)? Які витяги з державних реєстрів беруться і чи беруться взагалі?4. Мета посвідчення цього договору така: подружжя – дружина має зареєстровану на себе машину, квартиру (отримана в шлюбі за договором К-П), чоловік не має нічого. Це майно вони згодні записати в шлюбному договорі як їх спільною сумісною власністю. Але дружина за кошти свого батька вкладала кошти в будівництво квартири в обл..центрі, але свідоцтво на право власності ще не видано (в майбутньому буде видаватися на її ім’я). Квартира майже готова і документи мають бути з дня на день видані на право власності на квартиру. Чоловік до будівництва квартири ніякого відношення не мав, але в майбутньому це не буде нікого цікавити. Питання: Як визначити правовий режим майна і правильно написати це шлюбному договорі, якщо є № квартири, № будинку, вулиця, але ж немає документів на квартиру? Дружина наполягає щоб конкретно була вказана ця квартира, визначили її особисту приватну власність на цю квартиру завдяки цьому договору. Допоможіть будь-ласка вирішити мені це питання!!!"
Нота

Повідомлення: 324
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Лю » 10 вересня 2006, 05:36

А якщо звертаються особи, які тільки збираються зареєструвати шлюб чи вимагаєте Ви від них довідку про те, що вони подалу заяву про реєстрацію шлюбу до РАЦСу?
Лю

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Нота » 16 вересня 2006, 01:17

"Разговаривала по этому поводу с одним компетентным судьёй и на тоже решила не удостоверять такие договора или покрайней мере те , которые заключаются уже в браке и не указывать уже приобретённое ими имущество. а только вписывать одно невинное предложение. н-р, ""Майно, яке підлягає державній реєстрації, та буде набуте під час шлюбу, являтиметься осоьистою приватною власністю того з подружжя, на чиє ім'я воно зареєстроване""."
Нота

Повідомлення: 324
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Риба-Рак » 21 серпня 2007, 03:18

0
Риба-Рак

Повідомлення: 944
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#6