Форум

Інформаційний ресурс

зміна прізвища

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Нота » 25 серпня 2007, 17:53

Шановні колеги!Прошу допомоги у тих, хто стикався з такою проблемою як зміна прізвища нотаріуса (в зв'язку з укладенням шлюбу, розірванням тощо).Чи вносили Вам зміни в Свідоцтво та реєстраційне посвідчення (міняли прізвище) чи ні.Мені в цьому році не внесли зміни, хоча в минулому Міністерство таке практикувало з іншим нотаріусом.Тепер у мене виникли проблеми з моєю податковою, оскільки вони реєструють нотаріальну діяльність на підставі Реєстраційного посвідчення, а в мене там старе прізвище.Внести зміни вони до свого реєстру, вписавши там свідоцтво про укладення шлюбу як підставу зміни прізвища вони відмовляються, оскільки це не передбачено законодавством.Вони наполягають змінити прізвище в Реєстр.посвідченні (по аналогії з підприємцями), але це ж неможливо за словами управління.Як вийти з цієї ситуації?
Нота

Повідомлення: 324
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення sello » 25 серпня 2007, 18:07

"Як рака перебити! Нота, направляєте до податкової рекомендованим листом з повідомленням свій лист стосовно зміни прізвища і додаєте фотокопії свідоцтва (чого там?), на якій (фотокопії) самі ж ставите наші штампики, проставляєте дату і скріплюєте своєю печаткою. Хай вони з управою самі потім ""розрулюють"" питання хто шо повинен робити! Ви свій КОНСТИТУЦІЙНИЙ обов""язок виконали - повідомили про зміни і повідомили своєчасно. Хай у Мінюста голова болить! Ажде саме Мінюст не передбачив подібних ситуацій зі Свідоцтвами та реєстр.посвідченнями! Вони спромоглися додуматися тільки про зміну адреси робочого місця. Просто так. Коли приймав на роботу найманого працівника - жінку, видавав відповідний наказ. Жінка вийшла заміж але наказ я не видавав новий, а тільки додав до матеріалів особистої справи свідоцтво про шлюб. "
sello

Повідомлення: 14291
Дякував (ла): 27441 раз.
Подякували: 33495 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Patron » 25 серпня 2007, 18:27

Згідна з Боцманом, у мене була подібна ситуація, свідоцтво про переміну прізвища ( чи то шлюбне) - копію додаєте в усі необхідні установи. І ніхто нічого не може сказати, немає підстав міняти реєстраційне посвідчення (так сказали в управі).
Patron

Повідомлення: 353
Дякував (ла): 518 раз.
Подякували: 346 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Passer » 26 серпня 2007, 12:22

Нота1. Налоговая не регистрирует нот. деятельность. Она регистрирует налогоплатильщиков.2. Вы - простое физ лицо. (вернее самозанятая особа). 3. Учет они ведут по идн. коду физ лица. Так что делайте как говорит Боцман. И не давайте им забивать себе голову.
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Нота » 27 серпня 2007, 12:19

Дякую за допомогу!
Нота

Повідомлення: 324
Дякував (ла): 5 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення notaOV » 27 серпня 2007, 23:17

Нота, если Вам поможет, то я меняла фамилию в связи с регистрацией брака, работаю 14 с лишним лет, из них 10 с одной, и четыре года с другой фамилией, проводили приказом по УЮ. Свидетельство не меняли, данные в Реестр нотариусов внесли, никаких проблем, роспись новая, сдала образец в УЮ и всё. Правда я госнотариус, но и налоговая - не последняя инстанция.Согласна с Боцманом.
notaOV

Повідомлення: 1378
Дякував (ла): 596 раз.
Подякували: 502 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Vолодимир » 28 серпня 2007, 13:42

повідомили і баста.
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.