Номер повідомлення:#1
FINA.
» 21 вересня 2007, 19:51
Люди добрі! Давайте розберемо мою ситуацію, я вже писала про неї на форумі, але й до цих пір не знаю напевно як я буду посвідчувати шлюбний договір, пара не в шлюбі, проживають сумісно в одній квартирі 5 років,подали заяву про реєстрацію шлюбу,за цей час була придбана квартира, автомобіль в кредит, але найголовніше чоловік фізособа підприємець набрався кредитів і разом з напарниками вложив в приватну справу, всі документи оформлені на нього . Я зробила проект договору в якому вказала що все набуте до шлюбу є особистою власністю того, на кого є документ, тобто чоловіка, все набуте після шлюбу буде власністю того на кого буде документ. Мене тривожить що вони проживали до шлюбу як одна сім*я і фактично перебували в шлюбних відносинах ст 74 [qoute]якщо жінка та чоловік проживають однією сім[qoute]єю майно набуте ними за час спільного проживання належить їм на праві спільної сумісної власності якщо інше не всановлено письмовим договором між ними[qoute] Може вказати в договорі що вони проживають сумісно без реєстрації шлюбу, набуте майно, але воно чоловікове? Але з іншої сторони це майно вже є спільною сумісною власністю, так як в частині 2 цієї ж ст 74 вказано [qoute] На майно що є спільною сумісною власності жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою, поширюються положення глави 8[qoute].А за шлюбним договором [qoute]не може передаватись у власність одному з подружжя нерухоме майно та інше що підлягає реєстрації [qoute]- частина 5 ст 93 В ст 92 СК вказано що шлюбний договір може бути укладений особами, які подали заяву про шлюб а також подружжям. В цій статті відсутні особи що проживають однією сім*єю та подали заву про реєстрацію шлюбу І ще одне - за автомобіль будуть виплачуватись сумісні в шлюбі гроші, а він вже вважається чоловіковим і як бути з підприємницькою діяльностю чоловіка? Як описати її [qoute]корпоративні права та грошові кошти, що забезпечують його підприємницьку діяльність[qoute] Буду дуже вдячна за відповіді.