Номер повідомлення:#6
sello
» 11 січня 2008, 00:03
Шановна, maksi, досвід, це така примара, що сьогодні, здається, він є, а завтра його вже замало, тому з великим інтересом і користю для себе спілкуюся на цьому форумі і кожного дня відкриваю щось нове (інакше кажучи - набираюся досвіду).По суті питання. Читав тему [qoute]Страшная догадка ...[qoute] і повідомлення по ній Hатали*, ТТК, і інших колег.На мій погляд, як колись вчили у контррозвідці, до вирішення будь-якого питання треба підходити комплексно (о, понесло за течією!), а тому, прочитавши пункт 11.1. [qoute]Якщо нотаріальна дія вчиняється для юридичної особи чи за її участю, указується її повне найменування за документом, що підтверджує державну реєстрацію юридичної особи (свідоцтвом про державну реєстрацію), її місцезнаходження, ідентифікаційний код за Єдиним державним реєстром підприємств і організацій України (якщо це передбачено вчинюваною нотаріальною дією), прізвище, ім’я та по батькові представника, місце його проживання, посада, реквізити документів, що підтверджують його повноваження.[qoute], подивився на назву розділу, в якому він (пункт) викладений - а це графа 3 - встановлення особи (і фізичної і юридичної) для якої чи за участю якої вчиняється нотаріальна дія. Далі, що стосується карток у банк, чи правочинів по юр.особі, здається погляди єдині. Стосовно копії (фотокопій) документів юр.особи звертаємось до пункту 11.4. [qoute]За засвідченням копій документів може звернутись як особа, на ім’я чи щодо якої видано документ, так і інша особа. При цьому в реєстр записується та особа, яка фактично з’явилася до державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса.[qoute], про який так доречно згадала Клер. Далі до справи залучається логіка, яка дає підстави зробити висновки:1. Якщо засвідчується фотокопія документа юридичної особи для цього НЕ є необхідним БЕЗПОСЕРЕДНЯ участь самої юр.особи 2. Для уникнення зайвого клопоту і писанини (стосовно фрази [qoute]...нотаріальна дія вчиняється для юридичної особи...), не звертаю уваги хто саме (чий представник) прийшов до мене засвідчити вірність копій, які стосуються юр.особи чи то директор юр.особи, чи пан Пупкін (встановлюю особу звернувшегося громадянина як фізика) і ніяких документів, підтверджуючих повноваження і т.п. не витребую. Безумовно звіряю фотокопію з оригіналом, а де мій улюблений Пупкін надибав оригінал статуту [qoute]Нафтогаз України[qoute] і, що не меньш важливе, - для юр.осоюи він засвідчує копію чи для особистого задоволення) мене це не обходить. Доречі, незайвим було б спитати у авторів цих правил, що вони мали на увазі, коли записали [qoute]...нотаріальна дія вчиняється для юридичної особи[qoute]. Яким чином ми можемо впевнитися що саме ця дія вчиняється для певної юр.особи (без її, юр.особи, участі). Крім копій (фотокопій) нічого на думку не спадає. Посвідчую заповіт бабульки на юридичну особу (вимагаю від бабульки усі прибамбаси по юрику) Сміх.Та ну їх, давайте краще розповім [qoute]бородатий[qoute] анекдот про боцмана і торпеду тільки на закритому.