Номер повідомлення:#22
sello
» 02 березня 2006, 01:15
" Lina, спасибі Вам за подяку. Для мене це також моральна підтримка. На мій погляд, дуже важливу думку висловив наш колего Notar 24 лютого при обговоренні цієї теми. Що стосується особисто мене, то цілком згоден з Notarем стосовного того, що ст.69 СК торкається поділу МАЙНА подружжя, а не ""МАЙНА АБО ЙОГО ЧАСТКИ"". Як я розумію (можливо що моє розуміння і хибне) зміст ст.69, подружжя має право поділити тільки ВСЕ МАЙНО, але, як вірно замітив Notar, яким чином нам, нотаріусам, переконатися у тому, що чоловік та дружина ділять ДІЙСНО ВСЕ МАЙНО набуте за час шлюбу і рухоме і нерухоме? Здається мені - ніяк. Далі, зі змісту 2-го абзацу п.2 ст.69 ""... а також ПРО ВИДІЛ НЕРУХОМОГО МАЙНА ДРУЖИНІ, ЧОЛОВІКОВІ ЗІ СКЛАДУ УСЬОГО (зверніть увагу, шановні колеги - УСЬОГО!!!!!!!!) МАЙНА ПОДРУЖЖЯ має бути нотаріально посвідчений"" у мене особисто виникає наступне питання: яким змістом я маю наповнити подібний договір, якщо подружжя на праві спільної власності має, наприклад, однокімнатну квартира та рухоме майно і дружині треба ВИДІЛИТИ квартиру зі складу усього майна? То за подібним ВИДІЛОМ їй - дружині, - квартиру, а чоловіку - рухоме майно, чи нічого (рухоме майно будемо потім ділити)? То це буди ВИДІЛ чи ПОДІЛ? Питань і думок багато, але одна думка, здається мені на сьогоднішній день найближчою до істини, - це та, яку висловив Notar стосовно того, що якщо якесь майно буде не враховано у договорі про поділ майна, - ця обставина може бути підставою для його розірвання у судовому порядку. Andy, я Вас розумію і усвідомлюю що Ви берете на себе відповідальність і вчиняєте ""неодноразовий"" поділ майна подружжя, виходячи з нашого сьогодення та недосконалого законодавства. У ваших діях є певний сенс і логіка, але не дай Боже, щоб у судовому засідані Вам задали, наприклад, таке питання: ""Якщо Ви 01 лютого 2006 року посвідчили договір поділу майна подружжя, а 01 березня знов посвідчили договір поділу майна подружжя, то як Ви могли визначити договір від 01 лютого як договір про поділ майна, а не якоїсь його частки?"" І далі Феміда, ще сильніше замруживши очі, може визнати Ваш договір від 01 лютого недійсним і поділити все майно подружжя, спираючись не на хоч яке недосконале, але законодавство, а на ""революційну свідомість"". Ксюша, а ховрашок у полі все рівно є, незважаючи на те, бачимо ми його чи ні (це не я, це один з героїв з х/ф ""ДМБ""). Шуткую."