Форум

Інформаційний ресурс

Згода дружини

Номер повідомлення:#1

Повідомлення slip » 01 лютого 2008, 14:07

При посвідченні договору купівлі-продажу квартири, яка належить на підставі договору міни, чи потрібно згоду дружини Продавця, якщо квартира яку обміняв Продавець була набута шляхом приватизації.Я вважаю що згода потрібна, колега вважає , що ні.Які Ваші думки.
slip

Повідомлення: 438
Дякував (ла): 36 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Льолік » 01 лютого 2008, 14:09

Я вважаю, що потрібна.
Льолік

Повідомлення: 13872
Дякував (ла): 3688 раз.
Подякували: 13263 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Day » 01 лютого 2008, 14:13

читайте на форумі питання приватизації, вже йшла мова
Day

Повідомлення: 330
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення зорка » 01 лютого 2008, 14:14

Потрібна
зорка

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Nonna » 01 лютого 2008, 14:22

А Льолік сегодня дооообрый...
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення логос » 01 лютого 2008, 14:27

Я вважаю що не потрібна. так як набута шляхом приватизації і це є його особиста власність.
логос

Повідомлення: 535
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення СКІФ » 01 лютого 2008, 14:32

Я на стороні ЛОГОСА, якщо вона дійсно набута Продавцем тільки по приватизації.
СКІФ

Повідомлення: 2049
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення *Женская Логика* » 01 лютого 2008, 14:57

можна наркутить.... но ещё есть 62 статья..... либо взять согласие вообще [qoute]даю згоду[qoute], но я бы в такой заяве не стала писать что это совместое имущество, а просто продать....либо взять заявление жены, что она подтверждает что эта квартира лична собственность мужа, так была им преобретена на основании договора мены БЕЗ ДОПЛАТЫ его личного имущества[qoute] вообщем что то такое....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення *Женская Логика* » 01 лютого 2008, 15:01

нашим новым Семейным кодексом не предусмотренно что то что приватизированно является личной собственностью..... этим пользуются адвокаты, поэтому последнее время я стала требовать наличие жены при договоре.... и по 62 она делает Заяву....на этой заяве от руки Покупатель пишет [qoute]доведенно до выдома[qoute] подпись дата....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#10

Повідомлення slip » 01 лютого 2008, 15:09

До логос та Ялот, При посвідченні договору купівлі-продажу квартири, яка належить на підставі договору міни, звідки мені знати чи квартира була набута шляхом безоплатної приватизації (відмітки в паспорті немає про безоплатну приватизацію, бо виданий пізніше), ст. 716 ЦКУ до договору міни застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, ст.65 СКУ?
slip

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Практик. » 01 лютого 2008, 15:10

сКАЖІТЬ, ЧОМУ ПРИ ВИДАЧІ СПАДЩИНИ НА КВАРТИРУ, ЯКУ ОДНООСІБНО ПРИВАТИЗУВАВ ЧОЛОВІК , НОТАРІУС НЕ ВИДАЄ ПЕРЕЖИВШІЙ ЙОГО ДРУЖИНІ ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА 1/2 ЧАСТИНУ КВАРТИРИ, А ОФОРМЛЯЄ ПО СПАДЩИНІ ВСЮ КВАРТИРУ ЯК ОСОБИСТЕ МАЙНО ПОМЕРЛОГО. цЕ ЩО, ЯКИЙСЬ ВЖЕ ІНШИЙ ПІДХІД ДО ОСОБИСТОІЇ ВЛАСНОСТІ, ПРАВО НА ЯКУ ПЕРЕХОДИТЬ В ббеессппііррннооммуу ПОРЯДКУ ??
Практик.

Повідомлення: 667
Дякував (ла): 43 раз.
Подякували: 17 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення slip » 01 лютого 2008, 15:15

До Хочу быть умной, а Продавець мені заявив, що інший нотаріус не вимагає згоди дружини, (Продавець з дружиною не живе, але шлюб зареєстрований і каже, що не може її знайти).
slip

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Льолік » 01 лютого 2008, 15:42

nonna. :)))))))) Пятница ж!
Льолік

Повідомлення: 13872
Дякував (ла): 3688 раз.
Подякували: 13263 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення *Женская Логика* » 01 лютого 2008, 16:05

slip, ну не требует другой нотариус пока ему на хвост не наступили..... вы форум читали??? Там есть тема, где нотариус ищет ответ на вопрос, почиму она не взяла согласие жены при отчуждении мужем приватизированной квартиры..... готовы ли Вы в суде объяснять суть самой приватизации???? Есть неоспоримый факт - Семейный кодекс..... систему верховенства права Вы знаете....... и в этом кодексе нету в перечне личной собственности супругов приватизированного имущества...... поэтому уже аж целых примерно три месяца я стала требовать заявление от жены, в котором она подтверждает что такоето имущество есть личной собственностью супруга....либо [qoute]даю согласие продать такое то имущество[qoute] ..... и даже это не спасёт.....был у меня клиент на днях.....4 года уже как не живёт с женой и не разводится....а живёт (я точно знаю) с другой...... вопрос с кого брать заявление то???
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#15

Повідомлення мышка - норушка » 01 лютого 2008, 16:08

Хочу быть умной.нужно взять на вооружение. Только вот очень даже часто человек говорит, зачем я буду вести жену, если квартира моя собственная
мышка - норушка

Номер повідомлення:#16

Повідомлення *Женская Логика* » 01 лютого 2008, 16:26

Стаття 60. Підстави набуття права спільної сумісної власності подружжя 1. Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). 2. Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя. ПЕРЕВОД [qoute]НАБУТЕ[qoute] - ПРИОБРЕТЕННОЕ, НАЖИТОЕ.
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#17

Повідомлення *Женская Логика* » 01 лютого 2008, 16:28

вот как рассматирвать это слово.....вот не могли просто написать [qoute]придбане[qoute]...нет жеж....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Lumen » 01 лютого 2008, 16:40

согласие беру обязательно, если правоустанавливающий - договор мены
Lumen

Повідомлення: 397
Дякував (ла): 298 раз.
Подякували: 11 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Tany » 01 лютого 2008, 18:44

перекиньте эту тему на закрытый, пожалуйста!!!!!!!!!
Tany

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Per se » 01 лютого 2008, 20:03

Ці спори будуть тривати безстроково, поки ми самі де прийдемо до єдиної думки Постанова пленуму ВС № 20 від 1995 року ЗВЕРТАЮ ВАШУ УВАГУ, ЩО ЦЯ ПОСТАНОВА ПЛЕНУМУ ВС – ЧИННА.5. Розглядаючи позови, пов'язані з спільною власністю громадян, суди повинні виходити з того, що відповідно до чинного законодавства спільною сумісною власністю є: майно, нажите подружжям за час шлюбу (ст.16 Закону [qoute]Про власність[qoute], ст.22 Кодексу про шлюб та сім'ю України ( 2006-07 ) майно, придбане внаслідок спільної праці членів сім'ї чи майно, що є у власності осіб, які ведуть селянське (фермерське) господарство, якщо письмовою угодою відповідно між членами сім'ї чи членами селянського (фермерського) господарства не передбачено інше або майно, придбане внаслідок спільної праці громадян, що об'єдналися для спільної діяльності, коли укладеною між ними письмовою угодою визначено, що воно є спільною сумісною власністю (п.1 ст.17, ст.18, п.2 ст.17 Закону [qoute]Про власність[qoute]) КВАРТИРА (БУДИНОК), КІМНАТИ В КВАРТИРАХ ТА ОДНОКВАРТИРНИХ БУДИНКАХ, ПЕРЕДАНА ПРИ ПРИВАТИЗАЦІЇ З ДЕРЖАВНОГО ЖИТЛОВОГО ФОНДУ ЗА ПИСЬМОВОЮ ЗГОДОЮ ЧЛЕНІВ СІМ'Ї НАЙМАЧА У ЇХ СПІЛЬНУ СУМІСНУ ВЛАСНІСТЬ (ст.8 Закону України [qoute]Про приватизацію державного житлового фонду[qoute] ( 2482-12 ). В ІНШИХ ВИПАДКАХ СПІЛЬНА ВЛАСНІСТЬ ГРОМАДЯН Є ЧАСТКОВОЮ. Якщо розмір часток у такій власності не було визначено і учасники спільної власності при надбанні майна не виходили з рівності їх часток, розмір частки кожного з них визначається ступенем його участі працею й коштами у створенні спільної власності»Тобто – або спільна сумісна ( з внесенням усіх співвласників у право власності без визначення частки), або – спільна часткова.Йдемо далі : Положення про порядок передачі квартир (будинків) у власність громадян,15.09.1992 року «..Якщо загальна площа квартири (будинку) перевищує площу, яку має право отримати сім'я наймача БЕЗОПЛАТНО, наймач здійснює доплату цінними паперами, одержаними для приватизації державних підприємств чи землі, а у разі їх відсутності - грошима. Сума доплат визначається добутком розміру надлишкової загальної площі на вартість одного квадратного метра[qoute]. Номінальна вартість житлового чеку та відповідна вартість одного квадратного метра загальної площі підлягає періодичній індексації згідно з чинними законодавчими та нормативними актами.Як виключення із загального правила, право на безоплатну передачу (приватизацію) незалежно від розміру загальної площі мають, зокрема особи, які займають – однокімнатни квартири…. ( тобто не в залежності якою площею є та однокімнатна квартира чи 35 чи 40 кв.м. – все одно безкоштовно... і т.д. (Про те що приватизація ( у цих випадках) безоплатна йде насамперед у ЗУ [qoute]Про приватизацію державного житлового фонду[qoute]І де, поясніть мені, тут виникає спільна сумсна власність подружжя???? Хай суди може у своїй пам’яті освежат та почитають Постанови Пленумів ВС
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#21

Повідомлення slip » 01 лютого 2008, 21:41

Дякую всім за дискусію. Р.S. Покупець не захотів купувати квартиру без згоди дружини Продавця, а Продавець все ж таки погодився привести дружину для дачі згоди на продаж. Всім дякую
slip

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів