Форум

Інформаційний ресурс

Предлагаю вам создать инициативную группу и принять участие в следующем мероприятии..

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Tamozhennik » 18 лютого 2008, 14:04

.... за права свои нужно бороться! простые разговоры ни к чему не приведут! Поэтому как минимум обобщенное/коллективное письмо на имя председателы комитета ВС от (практикующих нотариусов) в поддержание одной из 6 редакций проектов закона будет только в пользу! Поверьте 2/3 из членов комитета очень далеки от подымаемой проблематики! Голова Комітету Сергій Міщенко зазначив, що сьогодні опрацьовується 6 законопроектів про внесення змін до Закону [qoute]Про нотаріат[qoute]. Трьома проектами (реєстр. №№1286 1286-1 1286-2) пропонується викласти чинний сьогодні Закон [qoute]Про нотаріат[qoute] у новій редакції. За словами голови Комітету, в них [qoute]пропонується відмовитися від поділу на державний та приватний нотаріат з метою створення єдиних юридичних умов для здійснення нотаріальної діяльності в Україні, закріплення статусу нотаріуса як публічної офіційної особи[qoute]. Законопроект (реєстр. №1177) передбачає внесення змін до статті 55 чинного закону стосовно законодавчого унормування можливості укладати та нотаріально посвідчувати угоди про відчуження або заставу нерухомого майна лише за місцем розташування такого майна.Решта законопроектів (реєстр. №1425 1425-1) передбачає внесення [qoute]ґрунтовних змін до чинного закону з метою покращення доступу громадян до нотаріальних послуг, а також щодо запобігання фальсифікації нотаріальних документів[qoute]. Крім того, вони є, на думку авторів, [qoute]важливим кроком по наближенню системи нотаріату в Україні до принципів організації та функціонування європейського нотаріату з метою посилення захисту цивільно-правових інтересів громадян та зниженню корупційних явищ в системі організації нотаріату України[qoute].Більшість законопроектів, що знаходяться на опрацюванні в Комітеті, наголосив С.Міщенко, [qoute]покликані вирішити широке коло теоретичних і практичних проблем організації і функціонування нотаріату в Україні на основі здобутків міжнародного досвіду і з урахуванням змін національного законодавства створити правові, організаційні умови для вступу України до Міжнародного Союзу Нотаріату[qoute].Він також зазначив, що практичний досвід застосування закону про нотаріат, прийнятого у 1993 році, виявив соціальні, економічні та правові проблеми у державному регулюванні діяльності приватних нотаріусів, що [qoute]призвело до суттєвих ускладнень у роботі державних нотаріальних контор, різкого зростання кількості скарг громадян, створення ситуацій для корупції та інших негативних явищ[qoute].Сьогодні залишаються не врегульованими на законодавчому рівні низка питань. Зокрема, щодо: самоврядування нотаріусів визначення принципів організації та здійснення нотаріальної діяльності самофінансування нотаріальної діяльності встановлення нотаріальних округів необхідності унормування граничної чисельності нотаріусів тощо.Голова Комітету вважає, що потребують законодавчого врегулювання питання поняття і предмету нотаріальної таємниці, гарантії нотаріальної діяльності, форми державного контролю за законністю нотаріальної діяльності, підстави й порядок зупинення і припинення такої діяльності та інші.З метою всебічного та об‘єктивного розгляду зазначених законопроектів, а також у зв‘язку з надходженням численних звернень та пропозицій від громадян, нотаріусів та громадських об‘єднань, Комітетом заплановано проведення слухань з актуальних питань організації нотаріату у березні 2008 року.
Tamozhennik

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Во как... » 18 лютого 2008, 18:36

Tamozhennik, а Ви яке відношення до нотаріату маєте?
Во как...

Повідомлення: 2007
Дякував (ла): 44 раз.
Подякували: 161 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Сана » 18 лютого 2008, 18:48

Tamozhennik! Я что-то не заметила: Вы на Малом форуме не бываете? То есть Ваш ник - это не, так сказать, состояние души, а дань профессии?
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Сана » 18 лютого 2008, 18:49

Не обижайтесь! Просто интересно.
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Лиса » 18 лютого 2008, 21:13

[qoute]Лишь тот достоин жизни и свободы, кто каждый день готов идти за них на бой[qoute] Гете
Лиса

Повідомлення: 95
Дякував (ла): 67 раз.
Подякували: 10 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Риба-Рак » 19 лютого 2008, 02:01

Tamozhennikви так загадково появляєтесь та зникаєте...
Риба-Рак

Повідомлення: 944
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення міра » 19 лютого 2008, 13:43

Але ідея добра,думаю це не спроста.
міра

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Tamozhennik » 19 лютого 2008, 14:37

Марина: лично я - никакого! Сана: на малом не бываю потому как доступ только практикующим нотариусам туда к сожалению разрешен!Лиса: золотые слова!Нина: к сожалению не так много времени, но читаю вас регулярно!Мира: Идея очень хорошая! Главное найти время и силы всем вам грамотно изложить ситуацию! И поверьте... из опыта говорю личного большая часть деп. корпуса ВС очень далека от ваших проблем! Поэтому цель этого всего будет именно формирование позиции большинства на основании мнений людей практикующих!!!, а не председателя комитета и отдельных [qoute]избранцев[qoute]!Всем спасибо!
Tamozhennik

Номер повідомлення:#9

Повідомлення МАГнолія » 20 лютого 2008, 16:56

Таможеннік, я от ніяк не можу зрозуміти а Ви за кого? Ви такий загадковий!
МАГнолія

Повідомлення: 1702
Дякував (ла): 57 раз.
Подякували: 8 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Tamozhennik » 21 лютого 2008, 13:48

Я за вас! однозначно! Так как изучил ваши проблемы связаные с новшествами за последние годы и пришел в ужас!
Tamozhennik

Номер повідомлення:#11

Повідомлення hachi » 21 лютого 2008, 14:50

Tamozhennik, значит мы правильно поняли, Вы к НОТАРИАТУ - неравнодушны.
hachi

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Tamozhennik » 21 лютого 2008, 15:02

Terra, Вы правы.
Tamozhennik

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів