Форум

Інформаційний ресурс

оцінка нежитлового приміщення

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Ольга » 15 листопада 2006, 15:11

" п.6 ст5 ЗУ ""Про Іпотеку"": Вартість предмета іпотеки визначається за згодою міжіпотекодавцем і іпотекодержателем або шляхом проведення оцінкипредмета іпотеки відповідним суб'єктом оціночної діяльності увипадках, встановлених законом або договором.Вимог щодо вказування в договорі балансової вартості предмету іпотеки не зустрічала. Те, що вартість повинна бути не нижче балансової для визначення ставок держмита, стосується тільки договорів відчуження. Тому, думаю, що поданих документів достатньо."
Ольга

Повідомлення: 61
Дякував (ла): 11 раз.
Подякували: 30 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення КОС » 16 листопада 2006, 22:55

"А я так вважаю: що стосується ЗУ ""Про іпотеку""- не оспорюється. Але спірне питання (і я вважаю ще більше- невірна позиція БТІ) щодо того, чому БТІ не вказує оцінку нежитлової будівлі в своїх док-тах.Звернулася до їх Інструкції № 127 від 24.05.2001."" п.1.2: Інструкція визначає......З МЕТОЮ: - визначення .... - обстеження.... - УСТАНОВЛЕННЯ ВАРТОСТІ "" (що для нас важливо)Далі: ""п.1.3. Інструкція діє на всій тер. УКраїни для здійснення технічної інвентаризації ОБ""ЄКТІВ НЕРУХОМОГО МАЙНА ВСІХ (!) ФОРМ ВЛАСНОСТІ""І останнє: ""розділ 2. Об""єкти, що підлягають інвентаризації. (і тут іде перелік майже всіх відомих та існуючих видів нерухомості)"" Що тут незрозумілого? все оціняють і повинні записувати у витяг, а що ми будемо брати до уваги - за це хай БТІ не переживає. (В мене був випадок, де дарувався магазин, то де їм брати оцінку взагалі? у юр.особи хоч балансова є, а тут як)Я вважаю БТІ не праве, але якщо БТІ нам покажуть інший норм.док., то побачимо далі, що робити. Правда ще ніхто не показав."
КОС

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів