Номер повідомлення:#17
Per se
» 16 лютого 2008, 19:05
« Відповідно до положень статей 6,22 ЗК (1990р), Декрету Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1992 року № 15 [qoute]Про приватизацію земельних ділянок[qoute], Порядку передачі ділянок у приватну власність громадян (затверджений наказом Державного комітету України по земельних ресурсах від 15 лютого 1993р. № 10) і ст. 22 КпШС земельна ділянка, одержана громадянином у період шлюбу в приватну власність для будівництва та обслуговування жилого будинку його господарських будівель, ведення особистого підсобного господарства, садівництва, дачного і гаражного будівництва, є ЙОГО ВЛАСНІСТЮ, А НЕ СПІЛЬНОЮ СУМІСНОЮ ВЛАСНІСТЮ ПОДРУЖЖЯ, оскільки йдеться не про майно, нажите подружжям у шлюбі, а про одержану громадянином частку із земельного фонду.Разом з тим,виходячи зі ст 30 ЗК, згідно з якою при переході права власності на будівлю і споруди разом з цими об[qoute]єктами переходить і право власності на земельну ділянку без зміни її цільового призначення, у разі будівництва подружжям на земельній ділянці будівель і споруд, право власності на земельну ділянку відповідно виникає й в учасників права спільної власності на ці будівлі та споруди.Аналогічне право в учасників спільної власності на будівлі і споруди виникає при приватизації земельних ділянок, на яких останні знаходяться[qoute].Це я знайшла в Інтернеті, з посиланням на книгу [qoute]Застосування судами цивільного і цивільного процесуального законодавства[qoute] за загальною редакцією заступника Голови ВСУ Шевчука П.І. (Видавничий дім [qoute]Київ 2002[qoute], серія [qoute]Бібліотека судді[qoute], заснована Верховним судом України.Але вже кілька днів шукаю саму книгу, знайти не можу.. Можливо у когось є можливість з’ясувати – чи відповідає це реальному стану речей на сьогоднішній день, з якої це постанови ВСУ????? ДУЖЕ ПРОШУ ДОПОМОГТИ ЗНАЙТИ «ПЕРВОИСТОЧНИК»…. Щодо питання tala. – питання дійсно складне та неординарне (як на мене) – але схиляюся до думки - раз придбання земельної ділянки відбулося на підставі договору купівлі-продажу ( що у свою чергу й стало підставою видачі ДА)до укладення шлюбу, то згоду подружжя не вимагала б ….