Номер повідомлення:#2
Ані Ло
» 29 березня 2008, 15:24
Я так розумію, що мова йде про Витяги з реєстру прав власності на нерухоме майно. Якщо у мене були такі ситуації, що один об[qoute]єкт нерухомого майна мають спадкувати кілька спадкоємців, то або просила, щоб вони прийшли разом (так менше мороки), або якщо вони в конфлікті , щоб прийшли в різні дні, як їм зручно, але в межах доки дійсний витяг. Таких ситуацій, щоб прийшли в різні роки , якщо чесно не пам[qoute]ятаю, може й були. Але я розумію так, правовстановлювальний документ (якщо він повністю був на ім[qoute]я спадкодавця - в справах нотаріуса, витяг теж). Державне мито вираховується від вартості спадкового майна і Інструкція про порядок обчислення державного мита передбачає, що ця вартість має бути на день смерті спадкодавця ( тобто, та вартість, яка вказана в Витягу, хоч він і прострочений для спадщини підходить), ніяких змін в характеристиці майна не повино б бути - власник помер. Думаю, що можна видати с відоцтво по витягу, що є в справах нотаріуса. Якщо ж все таки брати витяг і по документах виходить ситуація, яку Ви описали в другому випадку, то : свідоцтва в обох спадкоємців мали б виглядати одинаково, тобто фактично, два спадкоємці успадкували по 1/2 частці кожен один житловий будинок, відповідно в одного в свідоцтві пишу, що він є спадкоємцем 1/2 частки спадкового майна, а спадкове майно, на яке в УКАЗАНІЙ ЧАСЦІ видано це свідоцтво складається з житлового будинку (цілого), внизу дописую, що на 1/2 частку свідоцтво ще не видано. Другому спадкоємцю , коли він прийде, пишу те ж саме : спадкує 1/2 частку спадкового майна, яке в УКАЗАНІЙ частці складається з того ж таки житлового будинку, але внизу дописую, що на 1/2 частку вказаного майна видано свідоцтво ПІП (першому спадкоємцю)