Форум

Інформаційний ресурс

Чи повинні бути оригінали?

Номер повідомлення:#1

Повідомлення FINA. » 30 травня 2008, 18:52

Чи повинні бути оригінали статуту, свідоцтва про держреєстрацію, довідки статистики. ліцензії на здійснення банк операцій. дозвіл виданий Нацбанком у представника банку, який діє за довіреністю? Скільки разів думала... Ну дійсно в оригіналі ніхто їх нотаріусу не дає. Бо оригінал в сейфі в основному банку. Основний банк видає довіреності на чальникам відділень філій, спеціалістам десятками на підписання договорів іпотек, застав. При видачі довіреності на представника безспірно, повинні бути. А от уже представник показує тільки довіренність і свій паспорт. Але всі в реєстрах або у вигляді відміток на договорах пишуть, що документи начебто оглянути, бачили їх в оригіналі. В один день від цього банку можуть посвідчуватись 10 договрів , які підписані в різних кінцях області і всі представники начебто надавали оригінали. А не написати рекізити документів з копій наданих представником, як поясниш тоді при перевірці.
FINA.

Повідомлення: 6511
Дякував (ла): 1738 раз.
Подякували: 1681 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Альвиора » 30 травня 2008, 18:58

ХОРОШИЙ ВОПРОС. И ТЕМ ОН ХОРОШ, ЧТО НЕ НА МАЛОМ. НУ ИДЕЙКА ДЛЯ ПРОВЕРЯЮЩИХ...Спасибо за вопрос.
Альвиора

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Mega » 30 травня 2008, 19:23

Мені надають нотаріально засвідчені фотокопії установчих і оригінал довіреності
Mega

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Мисс Марпл » 30 травня 2008, 19:33

FINA, никогда не описываю этого, потому, что проверяю только бланк и не отменена ли доверенность и всё!!! Нотариус, который удостоверял доверенность, проверил все полномочия банка и все учредительные документы!
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Alex » 30 травня 2008, 19:43

Keт, а за якою формою ви робите посвідчувальний напис?
Alex

Повідомлення: 506
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 15 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Армани » 30 травня 2008, 19:45

нотариально заверенные копии, ведь у одного банка за день по Украине может быть операций огого, где ж им оригиналов стока набрать.
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27540
Дякував (ла): 19642 раз.
Подякували: 14073 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Доктор ZAZ » 30 травня 2008, 20:02

Роблю як Keт (в который раз)Удостоверительная с полномочиями представника и всё
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Сана » 30 травня 2008, 20:43

Альвиора, насчет проверяющих Вы сто раз правы. Хотя... Хотя... Хотя... Они и так эту ситуацию знают и [qoute]клюют[qoute] за удостоверительную как от представителя, действующего по доверенности, и требуют проверять не только [qoute]повноваження представника[qoute], но и [qoute]правоздатність[qoute] банков. Потому что этого, в свою очередь, от них требуют проверки из Минюста.Вот и парадокс получается,- особенно для тех, кто не работает в Киеве... :-(((
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Мисс Марпл » 31 травня 2008, 02:01

Алекс, вопрос принят! Выбираю из двух зол меньшее, я выбираю удостоверительную просто между физ.лицами с представителем, тем более там есть сноски(!), так как специальной удостоверительной канешна же нет (это потому что писали их (надписи) кандидаты в семейно-строительный-недоучки)! Брать на себя ответственность по проверке ОРИГИНАЛОВ учредительных документов не собираюсь! Повод для оспаривания!!! При проверках замечаний не было! Считаю, что это куда правильнее нежели писать, что по оригиналам я устанавливала дееспособность и правоспособность юр.лица!
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#10

Повідомлення КОС » 01 червня 2008, 23:19

Але при посвідченні довіреності на право укладення від імені банку договорів іпотеки та т.ін. той нотаріус перевіряв правоздатність банку саме на право укладення цієї довіреності, а не на ті дії, які перелічені в довіреності. То можливо дійсно краще брати нотаріально засвідчені копії необхідних док-тів?
КОС

Номер повідомлення:#11

Повідомлення natali * » 03 червня 2008, 02:29

Для посвідчення договору представник юридичної особи надав нотаріально посвідчену довіреність та нотаріально засвідчені фотокопії статуту та свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи. Фотокопії статуту та свідоцтва були засвідчені більше року тому назад. Я прийняла документи для підготовки проекту договору, але попросила на момент посвідчення договору оригінали статутут та свідоцтва або хоча б їх фотокопії, засвідчені за кілька днів до посвідчення договору. На день посвідчення договору представником юридичної особи була подана довіреність та [qoute]свіжі[qoute] засвідчені фотокопії з фотокопії статуту та свідоцтва, у представника також була печатка юридичної особи. Підстав для відмови у мене не знайшлося. Дякувати богу, що договір укладався в інтересах цієї ж юридичної особи і вона не виступала ні продавцем, ні іпотекодержателем.
natali *

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів