Форум

Інформаційний ресурс

Незавершене будівництво без землі

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Аріна » 31 січня 2007, 22:27

Шановні колеги! 1.Підскажіть, будь ласка, чи можна посвідчувати договір купівлі-продажу житлового будинку незавершеного будівництвом (рівень готовності 92%)без земельної ділянки? У правовстановлюючому док-ті (дог. дарування) вказано, що об'єкт розташований на земельній ділянці(0,046 га), а БТІ дає Витяг у якому площа земельної ділянки не вказана.2.Який податок повинен сплатити продавець - 5% від вартості незаверш. будівництва і 5% від вартості землі? 3.І чи потрібна згода органів опіки і піклування?Наперед усім дуже вдячна.
Но а я из повиновения вышел,
За флажки: жажда жизни сильней,
Только сзади я с радостью слышал
Изумленные крики людей.
Аріна

Повідомлення: 328
Дякував (ла): 193 раз.
Подякували: 311 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення nota » 01 лютого 2007, 01:27

1.Помимо договра дарения, Вы должны потребовать документ на замлю (если в собственности, то отчуждать вместе с объектом незавершенного строительства) и остальные документы, перечисленные в ст. 331 ГК. Основанием для регистрации права собственности в БТИ должен также быть и документ на землю (акт или договор аренды).2.Налог 5% от ОНС + 5% за землю (если отчуждается и земля).3. Согласие органа опеки необходимо лишь в случае, если ребенок является собственником или сособственником объекта. ОНС еще не жилье и право пользования им невозможно (вернее возможно, т. е. не запрещено, но не целесообразно).
nota

Повідомлення: 2153
Дякував (ла): 601 раз.
Подякували: 1643 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Аріна » 01 лютого 2007, 11:57

Гарно дякую за допомогу, nota.
Но а я из повиновения вышел,
За флажки: жажда жизни сильней,
Только сзади я с радостью слышал
Изумленные крики людей.
Аріна