Форум

Інформаційний ресурс

Помогите разобраться в ситуации. В ипотеку передается земельный участок. Нужна или нет справка...

Номер повідомлення:#1

Повідомлення elena-s » 23 жовтня 2007, 15:35

Помогите разобраться в ситуации. В ипотеку передается земельный участок. Нужна или нет справка из органов земельного кадастра о наличии (отсутствии) ограничений (отягощений)? Некоторые нотариусы ее требуют, а некоторые нет. В разделе № 7 [qoute]удостоверение договоров залога (ипотеки[qoute]) Инструкции о порядке совершения нотариальных нет нормы, которая бы обязывала нотариуса требовать такую справку.
elena-s

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Лев » 23 жовтня 2007, 15:49

Я требую такую справку, плюс к этому справку о присвоении кадастровго номера, експертную оценку земли и справку о том, что на земле нет строений.
Лев

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Арина_2 » 23 жовтня 2007, 16:38

Лев,где берется справка о том, что на земле нет строений?
Арина_2

Повідомлення: 1140
Дякував (ла): 2370 раз.
Подякували: 2122 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення логос » 23 жовтня 2007, 16:59

Обычно это может ббыть БТИ или отдел архитектуры и строительства в местном самоуправлениии.
логос

Повідомлення: 535
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення ayu » 23 жовтня 2007, 17:19

роблю як Лев
ayu

Повідомлення: 1411
Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення nati » 23 жовтня 2007, 17:36

роблю як Лев. Нам тепер треба працювати під лозунгом [qoute]Чиб більше, тим краще[qoute]. А чи дійсно потрібні ці всі довідки, це вже на Ваш розсуд.
nati

Повідомлення: 392
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення elena-s » 23 жовтня 2007, 17:39

Спасибо за помошь. Я тоже считаю, что такая справка нужна. Но, к сожалению, сослаться на норму инструкции нельзя. Мы со своих клиентов всегда требовали такую справку. А клиент хочет удостоверять сделку со своим нотариусом, который такую справку не требует.
elena-s

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Passer » 23 жовтня 2007, 17:40

Лев, логос, ayuНа основании чего вы берете вы требуете справки про отсутствие строений (отмазка типа [qoute]а вдруг там есть строение[qoute] Да все берут[qoute], [qoute]нам так сказали[qoute], а что будет еслии -= не есть законодательством)elena-sВ инструкции много чего нет. Почитайте кодексы и законы. И будете не только вы но я так понял и ряд ваших коллег (к сожалению и мои) очень удивлены.
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Passer » 23 жовтня 2007, 17:43

N. В. Эх пустило б меня МЮ к таким вот [qoute]спецам[qoute], хоть на часик на проверку.....И боже упаси МЮ и меня, пустить таких [qoute]спецов [qoute] ко мне на проверку.
Passer

Номер повідомлення:#10

Повідомлення elena-s » 23 жовтня 2007, 17:54

я не нотариус, а представитель не очень любимой Вами профессии. юрист банка. А на счет проверки я с Вами Passer согласна. После увеличения квот работать стало намного тяжелее.
elena-s

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Nonna » 23 жовтня 2007, 18:15

Первый раз слышу такое от юриста банка.Обычно , наборот , их радует увелечение квот.
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Passer » 23 жовтня 2007, 18:33

elena-sТем более не читайте нашу инструкцию. В ней слишком много .... (не очень правильного)
Passer

Номер повідомлення:#13

Повідомлення ayu » 23 жовтня 2007, 19:16

Passer, я беру не з-за того, що [qoute]всі беруть[qoute], 2у нас так склалася практика[qoute], а через те, що якщо є якась забудова на земельній ділянці, то мені ж потрібно людям розяснити все, що стосується цієї забудови....А відносно перевірки - то приїзжайте, будь ласка, я особисто була би Вам рада... І я думаю, що [qoute]кашу маслом не зпортиш[qoute], у нас час треба страхуватись всіма можливами засобами... Крім цього, я не думаю, що Ви або будь-хто інший запише мені те, що я взяла таку довідку у недоліки...
ayu

Повідомлення: 1411
Дякував (ла): 85 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Passer » 23 жовтня 2007, 20:06

ayuпо поводу проверки я писал по отношению к тем кто не требует справки по обтяженням (пардон ежели ошибся)А по поводу [qoute]Ви або будь-хто інший запише мені те, що я взяла таку довідку у недоліки...[qoute] - ошибаетесь,,,,, (но умолкаю - не мы одни читаем сообщения)
Passer

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Лев » 23 жовтня 2007, 20:47

Пітдтримую ауи. Passer, я вимагаю таку довідку для того щоб впевнитись, що на земельній ділянці не має будівель та споруд, які виходячі з закону [qoute]про іпотеку[qoute] повинні також передаватися в іпотеку.
Лев

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Passer » 23 жовтня 2007, 20:54

Лев[qoute]Незнание - пораждает демонов[qoute]. А демоны - страх и желание перестраховаться.RE:отмазка типа [qoute]а вдруг там есть строение[qoute], [qoute]Все берут[qoute], [qoute]нам так сказали[qoute], [qoute]а что будет еслии[qoute] -= НЕ ЕСТЬ ССЫЛКАМИ НА ЗАКОН.
Passer

Номер повідомлення:#17

Повідомлення nati » 24 жовтня 2007, 11:45

Passer, теоретично я з Вами згідна, але практика показує інше. Наприклад у мене був такий випадок, правда навпаки. В іпотеку передавалась будівля. В тексі договору я зазначила, що земельна ділянка, на якій розташована ця будівля не приватизовувалася і не являється власністю Іпотекодавця. Так мені передзвонив працівник банку і почав верещати, щому я не взяла підтвердження того, що земля не приватизована. Я, звичайно, їм пояснила, що згідно .... я не маю вимагати підтвердження, і що цього мені достатньо для посвідчення договору. Тобто з вищенаведеного випливає те, що не хочеться лишній раз комусь щось доводити, а саме те, що працівник банку також має це прекрасно знати і розуміти. Тому я як і багато інших колег тепер вимагаю більшість перечислених довідок, які мені приносять без лишніх запитань.
nati

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Лев » 24 жовтня 2007, 11:59

Passer вказані вами отмазки тут нідочого. У кожному регіоні, навіть у кожного нотаріуса різна практика посвідчення тих чи інших правочинів. Я такі документи, бо я вважаю, що вона потрібна (аргументи перелічені вище).
Лев

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Passer » 24 жовтня 2007, 13:04

ЛевОчень за вас рад. (Вы наверно и ВР и Президент и КМ и ВС и КС - в одном лице. )Действительно, а нафиг то законодательство [qoute]Я ВВАЖАЮ[qoute] вот и весь закон, ТОЧА (А на мой взгляд полный абзаць).
Passer

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Passer » 24 жовтня 2007, 13:06

natinotar[qoute]мені передзвонив працівник банку і почав верещати[qoute].Вы сами вдумайтесь до чего вы докатились Больше общаться мне с вами не о чем.
Passer

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Лев » 24 жовтня 2007, 13:46

Passer давайте без образ. У кожного різна практика і кожен вчиняє так як вважає за потрібне виходячи з вланого досвіду. До речі, в якому закону написано, що таку довідку вимагати не можна
Лев

Номер повідомлення:#22

Повідомлення nati » 24 жовтня 2007, 13:51

Passer, а чому Ви так категорично до цього ставитеся. Це вже проблеми цього працівника банку та його виховання. Я ж не можу йому уподоблятися. З мене [qoute]корона не впаде[qoute], якщо я йому роз[qoute]ясню прописні істини. В кінцевому результаті договір був посвідчений, яким я його зробила в першопочатковому вигляді, тобто без додавання будь-яких лишніх довідок. Але, хочу звернути увагу, що після цього з цим банком я вже не співпрацюю. А це означає, що вони знайшли собі іншого нотаріуса, який приймає їхні умови.
nati

Номер повідомлення:#23

Повідомлення pipa » 24 жовтня 2007, 13:57

Passer, знаю що ви слів на вітер не кидаєте, але змалюйте ситуацію:передає особа А в іпотеку лише земельну ділянку, нотаріус посвідчив договір, аж раптом через місяць та ж особа А подає до суду на розірвання іпотечного договору, оскільки не було дотримано вимог закону про іпотеку, а саме майно передане без будівлі яка є у власності особи А і стоїть на цій землі, не знаю чим закінчиться суд, але банк вам цього не пробачить оскільки помилка ваша недогляділи. (і відмазки тіпа нічим така довідка не передбачина вам непоможе)Доречі якщо добре почитати звіт про експертну оцінку землі то там можна найти дані чи є будівлі чи ні.
pipa

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Лев » 24 жовтня 2007, 14:46

555 згоден. Щодо екпертної оцінки з власного досвіду можу сказати, що я 100% знаю що на земельній ділянці є незавершений будівництво житловий будинок, але експертна оцінка показую, що на земльній ділянці не має ніяких забудов.
Лев

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Luna » 24 жовтня 2007, 14:53

Что творится сегодня в форуме???!! Открыла одну тему - так там V поссорился с L, оба высказали свои мысли по поводу умственных способностей друг друга, открыла эту тему - здесь Passer отрывается на Льва и natinotar. Магнитные бури? Что случилось, ребята ???
Luna

Повідомлення: 432
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 59 раз.

Номер повідомлення:#26

Повідомлення Лев » 24 жовтня 2007, 15:15

Погода паршива, настрою завсім немає.
Лев

Номер повідомлення:#27

Повідомлення Passer » 24 жовтня 2007, 16:30

LunaВы правы, меня частенько [qoute]заносит[qoute] в категоричностях. через 5 минут я уже могу об этом искренне сожалеть (потому так часто и приходится извиняться). И я с эти борюсь, но как видите не всегда получается () Лев, natinotar. Не со зла я так нагрубил, может надо проще смотреть на вещи, но ни как не получается.
Passer

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Провинциалка » 24 жовтня 2007, 16:41

Лев, у нас погода отличная, наверное, все-таки началось бабье лето, но настороения тоже нету, потому-что с утра, так совпало, разбираюсь с банкомnatinotarРаботник банка явно не прав. Когда мне звонят и предъявляют претензии, объясняю, что я не работник банка, зарплату у них не получаю, и по таким вопросам пусть спрашивают с работника кредитного отдела, который получает за это зарплату и, соответственно: заводит кредитное дело (кредитную историю), проверяет всю поднаготную клиента, проверяет все данные по поводу залагаемого имущества и т.д. , и т.п., требует справки. Есть у них служба безопасности, которая проверяет, надежный ли клиент, и выводы которой прилагаются к кредитному делу. В конце концов, есть представитель банка, который подписывает договор и несет ответственность за то, что подписал. Если все вышеперечисленные лица считали, что без этой справки ну никак нельзя, пусть бы не давали [qoute]добро[qoute] на выдачу кредита. И нечего все валить на нотариуса.
Провинциалка

Повідомлення: 2902
Дякував (ла): 3294 раз.
Подякували: 6737 раз.

Номер повідомлення:#29

Повідомлення nati » 24 жовтня 2007, 16:43

Без проблем, я ні на кого не ображаюся, але дійсно обідно, що закон деколи обертається проти нас. Якщо по законам, інструкціям і т.д. ми все робимо правильно, а [qoute]хтось[qoute] нам вказує, що це не так. А судитися і доказувати свою правоту не дуже хочеться і не завжди виходить. Вот тому і беремо багато чого лишнього, перестраховуємося. Так виходить, наприклад, по іншій темі, яку ми вже обговорили, на рахунок закордонних паспортів. В інструкції передбачено вчиняти нот. дії і по закордонноу паспорту в тому числі, але більшість наших колег пише, що не беруть їх до уваги, тому що потім в суді не доведеш, що був правий. І можна ще багато таких прикладів наводити.
nati

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів