Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (ТЕСТИ, ЗАДАЧІ, ВРАЖЕННЯ)

Номер повідомлення:#1021

Повідомлення ELKA » 05 серпня 2009, 14:49

«Про банки і банківську діяльність»Застосування норми про банківську таємницю пов’язане в першу чергу з труднощами визначення цього поняття та відсутності чіткої правової регламентації. Банківська таємниця, будучи одним із важливих принципів роботи комерційних банків, становить різновид комерційної таємниці. Питання комерційної таємниці регулюються Законами України «Про підприємство», «Про інформацію» та ін.
ELKA

Номер повідомлення:#1022

Повідомлення Busechka :) » 05 серпня 2009, 15:05

ELKA, спасибо вам большое. Правда, и там точного определения нет. А в тестах на экзамене, я знаю, встречались. кстати, такого закона [qoute]про підприємство[qoute] нет...
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#1023

Повідомлення НЕНУАШО » 05 серпня 2009, 15:46

Busechka :)ЦКСтаття 505. Поняття комерційної таємниці 1. Комерційною таємницею є інформація, яка є секретною в тому розумінні, що вона в цілому чи в певній формі та сукупності її складових є невідомою та не є легкодоступною для осіб, які звичайно мають справу з видом інформації, до якого вона належить, у зв'язку з цим має комерційну цінність та була предметом адекватних існуючим обставинам заходів щодо збереження її секретності, вжитих особою, яка законно контролює цю інформацію. 2. Комерційною таємницею можуть бути відомості технічного, організаційного, комерційного, виробничого та іншого характеру, за винятком тих, які відповідно до закону не можуть бути віднесені до комерційної таємниці.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#1024

Повідомлення ELKA » 05 серпня 2009, 18:41

Busechka :) Сори! [qoute]про підприємства[qoute] -устаревшая информация, недоглядела.
ELKA

Номер повідомлення:#1025

Повідомлення VA-BANK » 06 серпня 2009, 02:13

Всім привіт!Нарешті вирішила зареєструватись, хоча форум читаю вже п[qoute]ятий місяць. Форум допоміг знайти тести, завдання і задачі для іспиту. Іспит в ГУ з [qoute]успіхом[qoute] провалила - набрала 42 тести, вирішила задачу та завдання. Тепер готуюсь до ВККН на 27.08.2009р. Можливо є ще хтось, що буде пробувати вдруге на цю ж дату на ВККН??? Відгуніться!!! Яка в кого є нова інформація про порядок здачі, нові тести? Наперед вдячна
VA-BANK

Номер повідомлення:#1026

Повідомлення НЕНУАШО » 06 серпня 2009, 10:12

VA-BANK.А Ви впевнені, що ВККН на 27.08? Вас вже запросили? Я відправив скаргу у липні, але відповідей ще немає.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#1027

Повідомлення ТАНКА » 06 серпня 2009, 12:36

VA-BANК, Сдаю на ВКК 27 августа. На КК задание и задачу решила, набрала немного больше баллов чем Вы,но не думаю, что попаду сразу на собеседование, готовлюсь как на экзамен, Применяю предложенный выше метод-читаю по несколько НПА в день + тесты. Предлагаю всем, кто идет на ВКК обмениваться мнениями и совместно разбирать спорные и непонятные вопросы.
ТАНКА

Номер повідомлення:#1028

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 12:44

TAНКА, я только на КК впервые пойду, но ваше предложение про обмен мнениями поддерживаю!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1029

Повідомлення НЕНУАШО » 06 серпня 2009, 13:07

ТАНКА, А Вас вже запросили на ВКК? Ви тут писали, що скаргу подавали ще у червні? Коли Вам прийшло запрошення на ВКК?
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#1030

Повідомлення Miri » 06 серпня 2009, 13:34

Я тоже готовлюсь на 27....
Miri

Номер повідомлення:#1031

Повідомлення НЕНУАШО » 06 серпня 2009, 13:39

MiriСкажіть, будь-ласка, коли Ви направили скаргу і коли Вам прийшло запрошення на ВКК!
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#1032

Повідомлення Miri » 06 серпня 2009, 13:49

Скаргу отправляла 17 июня. А приглашение пришло 24 июля.
Miri

Номер повідомлення:#1033

Повідомлення Legal-solutions » 06 серпня 2009, 14:03

Я також готуюсь на 27 на ВКК!!! Велике прохання до всіх хто зареєструвався тільки тепер і здавав іспит: напишіть Ваші задачі і завдання якщо їх не було на форумі!!!!!!!!! Скаргу відправляла 11 червня а запрошення прийшло 27 липня.
Legal-solutions

Повідомлення: 1141
Дякував (ла): 3028 раз.
Подякували: 860 раз.

Номер повідомлення:#1034

Повідомлення Legal-solutions » 06 серпня 2009, 15:23

Яка логіка? Тут дві вірні відповіді чи як?403. На справи тимчасового та постійного зберігання складаються:а) окремі описи у 2-х примірникахб) окремі описи у 4-х примірникахв) окремі акти у 4-х примірниках.Опис справ тривалого (понад 10 років) зберігання складається у двох примірниках, погоджується із відповідним державним нотаріальним архівом та схвалюється ЕК обласного управління юстиції (додаток 7).Опис справ постійного строку зберігання, тобто тих справ, що надалі (через 75 років) передаватимуться в державні архіви, складається у чотирьох примірниках, підписується відповідальною за діловодство особою державної нотаріальної контори чи приватним нотаріусом.
Legal-solutions

Номер повідомлення:#1035

Повідомлення ORLY » 06 серпня 2009, 15:44

403. На справи тимчасового та постійного зберігання складаються:а) окремі описи у 2-х примірникахб) окремі описи у 4-х примірникахв) окремі акти у 4-х примірниках.Опис справ тривалого (понад 10 років) зберігання складається у двох примірниках, погоджується із відповідним державним нотаріальним архівом та схвалюється ЕК обласного управління юстиції (додаток 7). У меня на экзамене этот вопрос был, я ответила вариант в), засчитали как правильный
ORLY

Номер повідомлення:#1036

Повідомлення ORLY » 06 серпня 2009, 15:49

Кто отправлял скаргу на ВКК в июле и кому уже ответили? На когда можно ждать экзамен на ВКК???
ORLY

Номер повідомлення:#1037

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 16:34

ORLY, когда сдавал Jon, ему попался подобный вопрос и вот что он нам написал[QUOTE]Акт описи справ постийного зберигання складаеться: у двох примырниках[/QUOTE] [QUOTE]На счет описи поверьте мне в двух,там было всего два варианта, в двух и четырех, я написал, что в четырех, а надо в двух, это была моя ошибка, так что это наверняка. [/QUOTE]

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1038

Повідомлення Miri » 06 серпня 2009, 16:45

п. 9.5 и п. 9.7 Правил делопроизводства.
Miri

Номер повідомлення:#1039

Повідомлення Legal-solutions » 06 серпня 2009, 17:04

Так яка вірна відповідь: якщо тривалого - то у 2-х примірниках, якщо постійного - то у 4-х. Виходить вірна в-дь а і б??? У Jona здається питання було прямо поставлено: на справи постійного зберігання складається... а тут на справи постійного і тривалого зберігання. І звідки взялося слово АКТ? я такого не зустрічала у правилах Діловодства просто ОПИС, у Інструкції про порядок передачі нотаріальних документів на тимчасове зберігання до державного нотаріального архіву п.п.2.4.7. і 2.4.10. також використавують слово [qoute]ОПИС[qoute]. То вірна в-дь а і б???
Legal-solutions

Номер повідомлення:#1040

Повідомлення ТАНКА » 06 серпня 2009, 17:16

НЕНУАШО,скаргу сдавала сама в МЮ, зарегистрирована 26.06., уведомление получила 28.07. Вопрос про описи на справи ПОСТИЙНОГО хранения у меня был на КК-4экземпляра, п.9.5. Правил нот. деловодства.В тестах указывались лишь дела постийного хранения.Засчитали ответ как правильный.
ТАНКА

Номер повідомлення:#1041

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 17:29

Объясните мне, пожалуйста, как такое может быть? [QUOTE]ст. 8 ЗУ Про оренду землі Договір суборенди земельної ділянки підлягає державній реєстрації. За згодою сторін договір суборенди земельної ділянки посвідчується нотаріально. [/QUOTE]

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1042

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 17:49

из той же серии [QUOTE]Стаття 18. Чинність договору оренди землі Договір оренди землі набирає чинності [U]після його державної реєстраці[/U]ї[/QUOTE]. Каким это образом договор наберет чинности, если стороны, например, решили не удостоверять его у нотариуса?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1043

Повідомлення Legal-solutions » 06 серпня 2009, 18:12

Busechka :)! Договір оренди земельної ділянки не підлягає обов. нотар. посвідченню згідно ЗУ і це ж написано в Інструкції п.118. А державна реєстрація договору - див. ст.182 ЦК. Потім - ст.125 ЗК(Право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав) і ст. 126 ч.5 ЗК(5. Право оренди земельної ділянки посвідчується договором оренди землі, зареєстрованим відповідно до закону. ). Здається так.
Legal-solutions

Номер повідомлення:#1044

Повідомлення Marta » 06 серпня 2009, 18:15

"Добрый день, хочу поделиться тем, что мне попалось на екзамене. Я не прошла, работу не смотрела. Что вспомнила, постаралась все написать. Выделила свои ответы.1.До вимог про оскарження дій виконавця заповіту застосовується позовна давність:[I]а)1 рік [/I]-правильнаб)3 рокив) 5років2.Куда оплачивается плата за выдачу свидетельства на право занятием нотариальною деятельностью:[I]а) в держ. бюджет [/I](правильный)б) в місцевий бюджетв) на рахунок МЮУ3. Договір купівлі-продажу нежитлової будівлі вважається укладеним з моменту:а) нотаріального посвідчення договоруб) підписання договору сторонамив) державної реєстрації договору[I]г) нотаріального посвідчення та державної реєстрації договору.[/I]Какой документ не являеться правоустанавливающим:1. Договор купли-продажи[I]2. Инвестиционный договор[/I]3. Договор про подил4. Земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб вирішуються:а) органами місцевого самоврядування і судом[I]б) виключно судами[/I]в) судами, органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади5.Сторонами договору управління спадщиною є:а) нотаріус та виконавець заповітуб) виконавець заповіту та спадкодавець[I]в) нотаріус та будь-яка інша особа, яка прийме на себе зобов'язання по управлінню[/I].6.Про оголошення секретного заповіту:а) видається свідоцтво[I]б) складається протокол, який підписують нотаріус та свідки та видається свідоцтво[/I]в) складається протокол, який підписують нотаріус та свідки.7.Перевірка організації нотаріальної діяльності здійсьнюєся:а) не частіше одного разу в два роки, за графіком проведення планових комплексних перевірок, який надсилаєсть для затверження до Міністерства юстиції України в) не рідше одного разу в два роки, за графіком який оприлюднюється та направляється на адресу нотаріуса.8.Секретний заповіт подається нотаріусу:а) прошитий та пронумерований, на конверті стоїть підпис заповідача[I]б) у конверті, де нотаріус ставить свою підпис та печатку[/I] +в) заповідач передає через представника у конверті із своїм підписом на ньому.9.Право власності на безхазяйну річ, що зареєстрована органом реєстрації, можливо набути:[I]а) після спливу 1 року з дня взяття на облік[/I] б) після спливу 3 років з дня взяття на облікв) після спливу 1 року 10.кто может изменить текст векселя: (ответ был не такой как встречался на форуме, перечислялись: индоссант, трассат, трассант, авалист, точные варианты ответа я не помню)11.Особисті немайнові авторські права можуть належати[I]а) тільки творцеві[/I]б) творцеві або особі, визначеної закономв) творцеві або особі, визначеної законом або авторським договором.12.Продаж земельних ділянок державної та комунальної власності громадянам та юридичним особам здійснюється:а) на конкурентних засадах (аукціон, конкурс), крім викупу земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянокб) на конкурентних засадах (аукціон, конкурс),в тому числі при викупі земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянокв) тільки шляхом викупу за ціну, згідно затверджених державним органом експертних оцінок земельних ділянок.13.Перегляд судових рішень, здійснюється:[I]а)апеляційному, касаційному, провадження у зв’язку з ново виявленими обставинами.[/I]б) апеляційному, касаційному, провадження у зв’язку з винятковими обставинами, за нововиявленими - правильныйв) апеляційному, касаційному, провадження у зв’язку з винятковими обставинами, наказове, за ново виявленими. 14.Право власності на земельну ділянку підтверджується :15.Строк дії довіреності в якій не вказан строк дії:16.Іпотекодавець-17. Договір оренди земельної ділянки може бути укладений:а) не більше 5 років[I]б) не більше 50 років[/I]в) не менше 50 років.18. До комунальних земель відносяться:а) земельні ділянки, крім земел. ділянок державної або приватної власності, які розташовані в межах міста.[I]б) земельні ділянки, крім земел. ділянок державної або приватної власності, які розташовані в межах міста, землі за межами міста на яких розташовані об’єкти комунальної власності.[/I]19.Нікчемним є заповіт20. Право власності у набувача нерухомого майна за договором дарування виникає 21. Держава набуває і здійснює цивільні права та обов’язки: а) через органи виконавчої влади у межах їхньої компетенції, встановленої законом б)[I] через органи державної влади у межах їхньої компетенції, встановленої законом[/I] в) через органи місцевого самоврядування у межах їхньої компетенції, встановленої законом22. Було питання, щос про можливість відмови від права власності на майно, відповіді дві:[I]а) так[/I]?????б) ні22. Відступлення прав за іпотечним договором не допускається, коли:а)за домовленістю сторін[I]б) видавалась заставна[/I]в) 23. Печатка приватного нотаріуса маєа) зображення Державного герба України, прізвища, імені та по батькові, назви нотаріального округу б) зображення Державного герба України, прізвища, імені та по батькові, назви нотаріального округу, Україна.в) зображення Державного герба України, прізвища, імені та по батькові, назви нотаріального округу, Україна та Міністерство Юстиція України.24. Рішення про відчуження майна товариства на суму, що становить п’ятдесят і більше відсотків майна товариства, приймається:а) простою більшістю[I]б) більшістю не менше як #190 голосів, якщо інше не встановлено законом[/I]в) більшістю не менше як 2/3 голосів.25. Вексель опротестований нотаріусом: [I]а) є підставою для вчинення виконавчого напису[/I] б)є підставою видачі іншого векселя в)позбавляє права векселедержателя звернутись до суду.26. При посвідченні часу пред'явлення документу нотаріус на підтвердження цієї обставини:а)[I]робить посвідчувальний напис на самому документі[/I]б)виготовляє копію цього документу, на якій робить посвідчувальний написв)видає відповідне свідоцтво.Задача была с форума, как в посте № 971, только правильный ответ стоял у меня первым. Документ: договор купля-прдажа земельного участка сельхоз. назначения. "
Marta

Повідомлення: 209
Дякував (ла): 48 раз.
Подякували: 67 раз.

Номер повідомлення:#1045

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 18:16

Legal-solutions, спасибо, я все это понимаю .Но меня интересует техническая сторона дела? Не требует обязательного удосотверения договор аренды з/уч. А гос.регистрировать его надо обязательно. Где и как?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1046

Повідомлення ТАНКА » 06 серпня 2009, 18:20

Тимчасовий порядок ведення державного реєстру земель. Держкомзем. №174 від 02.07 .2003р.ТИМЧАСОВІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ щодо присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам для ведення державного земельного кадастру. Держкомзем. № 1 від 26.01.1998р.
ТАНКА

Номер повідомлення:#1047

Повідомлення ТАНКА » 06 серпня 2009, 18:27

Marta, Вас можно поздравить?Вопросы все с форума попались вам в билете. На №22 ответ А).Спасибо, что написали вопросы.
ТАНКА

Номер повідомлення:#1048

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 18:31

Marta, спасибо большое, что столько написали!Попробуем дополнить : 7.Перевірка організації нотаріальної діяльності здійсьнюєся:а) не частіше одного разу в два роки, за графіком проведення планових комплексних перевірок, який надсилаєсть для затверження до Міністерства юстиції України в) не рідше одного разу в два роки, за графіком який оприлюднюється та направляється на адресу нотаріуса.Наверное, есть еще ответ б) не чаще раза в 2 года по графику утвержденная копия которого направляется в МЮУ? 12.Продаж земельних ділянок державної та комунальної власності громадянам та юридичним особам здійснюється:[B]а) на конкурентних засадах (аукціон, конкурс), крім викупу земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянок[/B]б) на конкурентних засадах (аукціон, конкурс),в тому числі при викупі земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що є власністю покупців цих ділянокв) тільки шляхом викупу за ціну, згідно затверджених державним органом експертних оцінок земельних ділянок.14.Право власності на земельну ділянку підтверджується : держактом, договорос, свидет. о наследстве, 15.Строк дії довіреності в якій не вказан строк дії:до отмены16.Іпотекодавець- по ЗУ Про ипотеку19.Нікчемним є заповіт - недотримання формы22. Було питання, щос про можливість відмови від права власності на майно, відповіді дві:а) так????? - точно такб) ні23. Печатка приватного нотаріуса маєа) зображення Державного герба України, прізвища, імені та по батькові, назви нотаріального округу б) зображення Державного герба України, прізвища, імені та по батькові, назви нотаріального округу, Україна.[B]в) зображення Державного герба України, прізвища, імені та по батькові, назви нотаріального округу, Україна та Міністерство Юстиція України.[/B] - посмотрела у себя на копии удостоверенной

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1049

Повідомлення ТАНКА » 06 серпня 2009, 18:43

Нашла в Бюллетне Законодавства и юр.практики № 1 за 2007 г.ссылку на П О С Т А Н О В у КМУ від 25 грудня 1998 р. N 2073 Про затвердження Порядку державної реєстрації договорів оренди землі . Необходимо проверить чиннысть постанови.
ТАНКА

Номер повідомлення:#1050

Повідомлення Tash » 06 серпня 2009, 18:50

На 23 правильный ответ а). ч.1 ст.26 Закона [qoute]О нотариате[qoute].Busechka :) на вашем посвидчувальном печать старого образца, изготовленная до изменений в Закон. Сейчас до конца года все нотариусы будут менять в соответствии с законом,МЮУ разослало всем письма с напоминанием.
Tash

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів