Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (ТЕСТИ, ЗАДАЧІ, ВРАЖЕННЯ)

Номер повідомлення:#1051

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 18:52

Tash, вы абсолютно правы! Но нам-то как отвечать?
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#1052

Повідомлення ТАНКА » 06 серпня 2009, 18:54

23. Печатка приватного нотаріуса маєа) зображення Державного герба України, прізвища, імені та по батькові, назви нотаріального округу б) зображення Державного герба України, прізвища, імені та по батькові, назви нотаріального округу, Україна.в) зображення Державного герба України, прізвища, імені та по батькові, назви нотаріального округу, Україна та Міністерство Юстиція України. - посмотрела у себя на копии удостовереннойСт. 26 ЗУ [qoute]Про нотарит[qoute] Стаття 26. Печатка приватного нотаріуса Приватний нотаріус має печатку із зображенням Державного Герба України, яка містить слова [qoute]приватний нотаріус[qoute], його прізвище, ім'я та по батькові, назву нотаріального округу. Печатка приватного нотаріуса виготовляється за єдиним зразком та описом, встановленими Міністерством юстиції України, за рахунок коштів приватного нотаріуса в установленому законодавством порядку.{ Стаття 26 в редакції Закону N 614-VI ( 614-17 ) від 01.10.2008 }
ТАНКА

Номер повідомлення:#1053

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 18:55

ТАНКА, спасибо! Но вот у меня теперь другой вопрос: А оно нам вообще надо? :) это я про землю и ее регистрацию... А с печатью - неизвестно, поменяли ли они в ключе ответ? Разве что надеяться, что потом на ВКК докажешь (если попадешь на собеседование)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1054

Повідомлення Tash » 06 серпня 2009, 18:56

вопрос №6 правильный ответ в) абз.4 п.163 Инструкции, свидоцтво не выдаётсяв этом случае.
Tash

Номер повідомлення:#1055

Повідомлення НЕНУАШО » 06 серпня 2009, 18:56

ТАНКА, Miri, Legal-solutions, Дуже дякую за інформацію про рух Ваших скарг. Якщо мене допустять, я буду із журналом [qoute]Огоньок[qoute]. :-)))))))))).На КК були всі питання з форуму, тількі перекручені. Задача проста спадкова. Документ - малолітній - живий.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#1056

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 18:59

[B]вопрос №6 правильный ответ в) абз.4 п.163 Инструкции, свидоцтво не выдаётсяв этом случае.[/B]Реально, уже у двух людей имено Б в ключе правильный ответ.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1057

Повідомлення ТАНКА » 06 серпня 2009, 19:00

0
ТАНКА

Номер повідомлення:#1058

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 19:05

ТАНКА, нашла я эту постанову КМУ (спасибо вам большое!!!) так там такая хитрая фраза: [QUOTE]3. Державна реєстрація договорів оренди проводиться виконавчим комітетом сільської, селищної та міської ради, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями за місцем розташування земельної ділянки. 7. [B]Договір оренди відповідно до законодавства повинен бути нотаріально посвідченим, [/B] а договір суборенди - може бути нотаріально посвідченим. [/QUOTE]Что-то все больше вопросов, чем ответов...

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1059

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 19:25

ТАНКА, уберите, пожалуйста, текст наказа, оставьте только его название, а то очень много места занимает и так форум плохо грузится.... Спасибо за понимание.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1060

Повідомлення Marta » 06 серпня 2009, 20:01

ТАНКА, поздравлять меня не счем , собираюсь сегодня написать скаргу на ВКК, кто писал подскажите как и какой адресс.На №22 ответ А), а как же ст 24 ЗУ про ипотеку.Busechka :) вспомнила половину и то благодаря форуму, после экзамена сил не было писать. Что вспомню допишу. На № 23 я тоже ответила В , но как же ст 26 нашего з-на, (ответы не смотрела)
Marta

Повідомлення: 209
Дякував (ла): 48 раз.
Подякували: 67 раз.

Номер повідомлення:#1061

Повідомлення Tash » 06 серпня 2009, 20:39

Busechka :), нам отвечать надо незатейливо без фантазий как спрашивают.На 23 правильный ответ а). ч.1 ст.26 Закона [qoute]О нотариате[qoute]. Между прочим не только Вас смущает, что на печати нет слова Украина. Но такой образец утвердил Минюст, а что делать...
Tash

Номер повідомлення:#1062

Повідомлення Busechka :) » 06 серпня 2009, 20:47

Marta, у вас просто два вопроса под номером 22 :) про ипотеку никто не спорит! Да и первому я с вами согласна! Tash, что ж сделаешь, если приходится гадать какой ответ правильный... Но я буду делать, как вы советуете. Ответим просто, тупо, как бараны. Авось пройдет )

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1063

Повідомлення Tash » 06 серпня 2009, 20:50

[QUOTE]вопрос №6 правильный ответ в) абз.4 п.163 Инструкции, свидоцтво не выдаётсяв этом случае.Реально, уже у двух людей имено Б в ключе правильный ответ. [/QUOTEВесь прикол в том, что это правильным может быть ответом, по п.164 Инструкции, но только в старой редакции, до 15.06.09. Чудненько, вопросы составили, а ответы по изменениям не откорректировали...
Tash

Номер повідомлення:#1064

Повідомлення mosya » 06 серпня 2009, 21:14

Кроме п.163 Инструкции есть еще и ст.1250 ЦК. В ней говорится только про протокол. Так что на вопрос №6 - в)
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#1065

Повідомлення ТАНКА » 07 серпня 2009, 02:11

На № 623268. Чи повинна частка, яка належала померлому учаснику, враховуватися при визначенні кворуму і ухваленні рішень?не.должна.точно.только.не.помню.статью.в.ЦПК.естьРекомендацій президії Вищого господарського суду України від 28.12.2007 N 04-5/14 [qoute]Про практику застосування законодавства у розгляді справ, що виникають з корпоративних відносин[qoute]п. 2.6.У разі смерті фізичної особи - учасника товариства з обмеженою відповідальністю розміри статутного капіталу товариства та часток його учасників не змінюються. Тому у визначенні правомочності загальних зборів учасників у суду відсутні підстави не враховувати частку померлого учасника. (пункт 2.6 доповнено абзацом третім згідно з рекомендаціями президії Вищого господарського суду України від 18.06.2009 р. N 04-06/83Какие будут мнения???
ТАНКА

Номер повідомлення:#1066

Повідомлення VA-BANK » 07 серпня 2009, 03:31

НЕНУАШО!Скаргу до ВККН я особисто подала 16 червня, а відповідь отримала лише 31 липня.Давайте повернемось до простенького питанння:Договір довічного утримання може бути розірванийа) за взаємною згодою сторінб) за заявою відчужувачав) тільки рішенням судуПравильна відповідь а)? Оскільки [qoute]тільки за рішенням суду[qoute] невірно, зважаючи що є слово [qoute]тільки[qoute]Можливо в когось є думки з приводу.
VA-BANK

Номер повідомлення:#1067

Повідомлення ELKA » 07 серпня 2009, 04:38

?
ELKA

Номер повідомлення:#1068

Повідомлення Busechka :) » 07 серпня 2009, 13:12

ТАНКА, а каким образом частка умершего может образовать кворум - скажем, владельцев 60% голосов. Он что будет лежа присутстовать? И как его доля будет считаться при голосовании?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1069

Повідомлення Busechka :) » 07 серпня 2009, 13:16

[B]VA-BANK [/B], по довічному утриманню с вами согласна. Хоть закон-то предусматривает возможность расторжения такого договора по согласию сторон, но реально мало кто из нотариусов это соглашается сделать. Много возникает вопросов: Как вернуть приобретателю то, что он потратил на содержание бабули? Где бабуля эти деньги возьмет если прошло, скажем 3 года? Что, нотариус будет сидеть и считать чеки и квитанции? И чем нотариус оформит то, что бабуля таки должна отдать нехорошему приобретателю денежку? На практике, это реально только суд.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1070

Повідомлення Busechka :) » 07 серпня 2009, 13:25

Кстати, я случайно нашла где написано про то, что можно отказаться от недвижимого имущества [QUOTE]Гражданский Кодекс Стаття 12. Здійснення цивільних прав 1. Особа здійснює свої цивільні права вільно, на власний розсуд. 2. Нездійснення особою своїх цивільних прав не є підставою для їх припинення, крім випадків, встановлених законом. 3. [B]Особа може відмовитися від свого майнового права[/B]. Відмова від права власності на транспортні засоби, тварин, [B]нерухомі речі [/B]здійснюється у порядку, встановленому актами цивільного законодавства. [/QUOTE]

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1071

Повідомлення Danna » 07 серпня 2009, 14:14

[B]ТАНКА[/B] На пост 1067:Читаю коментар до ст.55 ЗУ [qoute]Про господарські товариства[qoute]: [qoute]Якщо статутом прямо не передбачена необхідність отримання згоди інших учасників, то спадкоємець успадковує частку незалежно від ставлення до цього інших учасників. Якщо ж статутом передбачена необхідність отримання згоди всіх учасників, то процедура визначатиметься ч.5 ст.147 ЦКУ і цією статтею... із згодою інших учасників, яка повинна бути оформлена рішенням загальних зборів. [I]При цьому частка, яка належала померлому учаснику не повинна враховуватися при визначенні кворуму і ухваленні рішень[/I][qoute] І це логічно, якщо розглянути приклад, коли померлому належить скажімо 70% ст. капіталу. Отже, його частка не враховується при визначенні кворуму, тобто ті 30% які залишилися взмозі самі приймати рішення стосовно діяльності товариства. А якщо б ці 70% враховувалися при визначенні кворуму, тоді б вся діяльність товариства була б заблокована, оскільки загальні збори не змогли б прийняти жодного рішення...
Danna

Повідомлення: 290
Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#1072

Повідомлення ТАНКА » 07 серпня 2009, 15:17

Busechka :)DannaСогласна с тем, что [qoute] частка, яка належала померлому учаснику не повинна враховуватися при визначенні кворуму і ухваленні рішень[qoute] . Я о другом. Как прокоментируете изменения в разъясненя Президии ВГС [qoute] у визначенні правомочності загальних зборів учасників у суду відсутні підстави не враховувати частку померлого учасника.[qoute] (пост. 1067)
ТАНКА

Номер повідомлення:#1073

Повідомлення ТАНКА » 07 серпня 2009, 15:22

VA-BANK № 1068Договори довичного утримання расторгаются только по решению суда.Судебная практика такая, что бабульке даже нет необходимости даказывать, что за ней ненадлежащий уход был, достаточно ее желания расторгнуть договор и он будет расторгнут, даже если утримувач належним чином исполнял условия договора
ТАНКА

Номер повідомлення:#1074

Повідомлення Busechka :) » 07 серпня 2009, 15:41

ТАНКА, так что, будем отвечать - только по решению суда? А про частку померлого - разъяснения Президии ВГС не являются нормативными аками. Это всего лишь [qoute]руководство к действию[qoute], так же как и постановления Пленума ВСУ.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1075

Повідомлення Amper » 07 серпня 2009, 15:42

Добрый день форумчанам! Busechka :), я тоже из Крыма, так что сдавать будем вместе. Я так понимаю, раньше 28 сентября экзамен все равно не назначат. У нас там пока ничего новенького не слышно? Если что – пожалуйста, дайте знать.
Amper

Повідомлення: 50
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#1076

Повідомлення Amper » 07 серпня 2009, 15:45

Предлагаю обсудить один вопросик по наследству, никак он у меня не выходит из головы, уверена, что форум поможет. Итак: «Відносини спадкування регулюються правилами ЦК якщо спадщина відкрилася не раніше 1 січня 2004 року. У разі коли спадщина, яка відкрилася до набрання чинності ЦК і строк на її прийняття не закінчився до 1 січня 2004 року, спадкові відносини регулюються цим Кодексом». (П О С Т А Н О В А 30.05.2008 N 7 Про судову практику у справах про спадкування). Предположим: дядя Вася умер 01.09.2003. Срок для принятия наследства заканчивается через 6 мес – 01.03.2004. Получается, независимо от того, когда наследники приняли наследство – в октябре 2003 или феврале 2004, все равно применяем нормы нового ЦК? А ЦК 1963 можем применить только к умершим до 01.07.2003? Если да, то не противоречит ли Постанова пункту 4 Переходных положений ЦК 2004: «Цивільний кодекс України застосовується до цивільних відносин, що виникли після набрання ним чинності. Щодо цивільних відносин, які виникли до набрання чинності Цивільним кодексом України, положення цього Кодексу застосовуються до тих прав і обов'язків, що виникли або продовжують існувати після набрання ним чинності” - я так понимаю, эта фраза означает, что, если дядя Вася умер 01.09.2003 и наследство принято до января 2004, то применяем ЦК 1963, а если принято после 01.01.2004 – то ЦК 2004. Кто что думает по этому поводу? Кто-то знает, каково мнение МЮ при решении подобных задач на экзамене?
Amper

Повідомлення: 50
Дякував (ла): 6 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#1077

Повідомлення Tash » 07 серпня 2009, 15:59

Danna, если Вы ведёте речь об Обществе с ограниченной ответственностью, то там ситуация такаяст.60 Закона [qoute]О хозобществах[qoute][QUOTE]Загальні збори учасників вважаються повноважними, якщо на них присутні учасники (представники учасників), що володіють у сукупності [B]більш як 60 відсотками[/B] голосів.[/QUOTE] ст.59 [QUOTE]при вирішенні питання про виключення учасника з товариства, визначення основних напрямів діяльності акціонерного товариства і затвердження його планів та звітів про їх виконання внесення змін до статуту товариства, у тому числі зміна розміру його статутного капіталу [B]рішення вважається прийнятим[/B], якщо [B]за нього проголосують[/B] учасники, що володіють у сукупності [B]більш як 50 відсотками[/B] загальної кількості голосів учасників товариства.[/QUOTE]Акционерки ч.7 ст.41 Закона [qoute]О хозобществах[qoute]: [QUOTE]Загальні збори визнаються правомочними, якщо в них беруть участь акціонери, що мають відповідно до статуту товариства [B]більш як 60 відсотків голосів[/B].[/QUOTE] [QUOTE]Ст. 42. [B]Рішення загальних зборів акціонерів[/B] приймаються більшістю [B] у 3/4 голосів акціонерів[/B], які беруть участь у зборах, з таких питань: а) зміна статуту товариства б) прийняття рішення про припинення діяльності товариства. [B]З решти питань[/B] рішення приймаються [B]простою більшістю голосів[/B] акціонерів, які беруть участь у зборах. [/QUOTE]
Tash

Номер повідомлення:#1078

Повідомлення Busechka :) » 07 серпня 2009, 17:36

Amper, очень приятно,что кто-то еще есть из Крыма! Я вас долго ждала :) Почему вы считаете,что не раньше 28 сентября? Насколько мне известно, в прошлом году сдавали в конце августа? Вроде нас хотят с ними объединить, а м можно не раньше,чем через год. Вы сдавали в прошлом? А по вашему вопросу про ЦК в п. 5 Заключительных и переходных положений написано, что ЦК 2004 применяется к тому наследству, которое открылось до его вступления в силу, но не было принято никем из наследников. Т.е. если после дяди Васи кто-то принял до 01.01.2004 , то применяется ЦК 63 года.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1079

Повідомлення Busechka :) » 07 серпня 2009, 17:49

Кстати, какие мнения по такому вопросу: В ГК написано по сервитуту и суперфицию, что если не используются в течении 3 лет подряд, то прекращаются. А про эмфитевзис такого не указано. Вопрос: можно ли здесь применить аналогию закона и считать, что к нему применяются такие же положения? Или же действует принцип : что прямо не запрещено законом- разрешено. ?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#1080

Повідомлення Tash » 07 серпня 2009, 17:55

"Мнение МЮУ по старому ЦК[QUOTE]• 3.3. Слід зазначити, що Цивільний кодекс УРСР 1963 року (далі ЦК УРСР) передбачав фактичне прийняття спадщини. Відповідно до статті 549 ЦК УРСР спадщина вважалася прийнятою, якщо спадкоємець фактично вступив в управління чи володіння спадковим майном. Під фактичним вступом у володіння або управління спадковим майном, що підтверджує факт прийняття спадщини, слід мати на увазі різні дії спадкоємця по управлінню, розпорядженню і користуванню цим майном, підтриманню його в належному стані або сплату податків та інших платежів тощо. Фактичний вступ у володіння частиною спадкового майна розглядається як прийняття всієї спадщини, з чого б вона не складалася і де б вона не знаходилась. Доказом вступу в управління чи володіння спадковим майном можуть бути:o довідка житлово-експлуатаційної організації, правління житлово-будівельного кооперативу, відповідної місцевої державної адміністрації чи органу місцевого самоврядування про те, що спадкоємець безпосередньо перед смертю спадкодавця проживав разом з ним o довідка державної податкової служби або страховика чи іншого органу про те, що спадкоємець після відкриття спадщини сплачував податки або страхові платежі по обов’язковому страхуванню o копія рішення суду, що набрало законної сили, про встановлення факту прийняття спадщини o запис у паспорті спадкоємця або в будинковій книзі, який підтверджує, що спадкоємець був постійно прописаний (зареєстрований) у спадковому будинку (квартирі) o інші документи, що підтверджують факт постійного проживання разом зі спадкодавцем.• 3.4. Відповідно до частини першої статті 549 ЦК УРСР, прийняття спадщини могло підтверджуватися діями спадкоємців, які за своїм характером свідчать, що в шестимісячний строк з часу відкриття спадщини вони фактично вступили в управління або володіння спадковим майном. Разом з тим, сам по собі факт проживання в іншій частині будинку, виділеній в натурі, зберігання відсутньою особою реєстрації (прописки) у спадковій частині будинку не вважається прийняттям спадщини. Також доказом вступу в управління чи володіння спадковим майном може бути наявність у спадкоємців ощадної книжки, іменних цінних паперів, квитанцій про здані в ломбард речі, свідоцтва про реєстрацію (технічний паспорт, реєстраційний талон) на автотранспортний засіб чи іншу самохідну машину або механізм, державного акта на право приватної власності на землю та інших документів, виданих відповідними органами на ім’я спадкодавця на майно, користування яким можливе лише після належного оформлення прав на нього. Ці документи приймаються нотаріусом з врахуванням у кожному випадку всіх конкретних обставин і за відсутності заперечень з боку інших спадкоємців. Слід зазначити, що ці положення цивільного законодавства щодо встановлення факту прийняття спадщини можуть застосовуватись лише до спадщини, яка відкрилась до набрання чинності новим ЦК. [/QUOTE]"
Tash

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів