Номер повідомлення:#1090
Busechka :)
» 08 серпня 2009, 18:41
Люди, я случайно на сайте юстиции наткнулась на разъяснения по поводу пожизненного содержания и вот что обнаружила: [QUOTE]Проте не слід ототожнювати такі поняття, як припинення договору довічного утримання, яке, за загальним правилом, відбувається у зв’язку зі смертю відчужувача, та розірвання договору. На законодавчому рівні чітко закріплено, що договір довічного утримання (догляду) може бути розірваний за рішенням суду: [/QUOTE][QUOTE]Цей договір може бути [B]припинено[/B] за домовленістю сторін, також у випадку поєднання набувача та відчужувача в одній особі (наприклад у разі спадкування), звільнення відчужувачем набувача від його обов’язків за договором, тобто прощення боргу. Договір довічного утримання (догляду) може бути [B]розірваний[/B] за рішенням суду, як на вимогу відчужувача (у разі невиконання або неналежного виконання набувачем своїх обов’язків, незалежно від його вини), так і на вимогу набувача (наприклад, у разі неможливості виконувати обов’язки за договором). Слід зазначити, що закон не встановлює ніяких умов, причин або випадків для розірвання договору довічного утримання (догляду) на вимогу набувача. [/QUOTE]Поэтому вопрос так хитро и сформулирован: припинений - да. можно и по соглашению сторон, а [B] розірваний [/B] - только судом.
Пока существует пространство,
Пока живые живут,
Да буду и я вместе с ними
Страданий рассеивать тьму.