Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (з 02.10.09)

Номер повідомлення:#121

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 07 жовтня 2009, 23:59

[B]ЩОДО БЕЗВІДКЛИЧНОЇ ДОВІРЕНОСТ[/B]ІНа ВКК, якщо запитають, сформую свою відповідь таким чином:Ст. 249 ЦКУ передбачено право особи, яка видала довіреність, за винятком безвідкличної довіреності, в будь-який час скасувати довіреність або передоручення. Відмова від цього права є нікчемною. Частиною 4 цієї ж статті визначено, що тільки законом може бути встановлено право особи видавати безвідкличні довіреності на певний час.На даний час можливість видавати безвідкличні довіреності законодавством України передбачено лише з метою забезпечення виконання зобов'язань забудовника уступити управителю фонду фінансування будівництва житла майнові права на нерухомість, яка є об'єктом будівництва, у разі виникнення ризику невиконання забудовником своїх зобов'язань перед управителем за договором (ЗУ “Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю”)Таке виконання зобов'язань забудовника забезпечується іпотекою, договором уступки майнових прав на нерухомість, яка є об'єктом будівництва, з відкладальними умовами, а також договором доручення з відкладальними умовами, за яким управителю у разі порушення забудовником умов договору доручається виконувати функції забудовника, у тому числі шляхом передоручення цих функцій іншим особам (з видачею безвідкличної довіреності на час дії договору доручення).[B]виправьте мене, якщо я щось не так зрозуміла[/B]
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#122

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 08 жовтня 2009, 00:10

ДАВАЙТЕ ЗАПРОПОНУЄМО СВОЇ ВІДПОВІДІ НА ПОСТ 119
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#123

Повідомлення Енисей » 08 жовтня 2009, 00:33

решил присоединится
Енисей

Номер повідомлення:#124

Повідомлення Енисей » 08 жовтня 2009, 00:34

простий + переказний вексель
Енисей

Номер повідомлення:#125

Повідомлення НЕНУАШО » 08 жовтня 2009, 00:35

0
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#126

Повідомлення НЕНУАШО » 08 жовтня 2009, 00:36

оксана84.У нас, 21.09, на ВКК, з 9 осіб, які одразу йшли на співбесіду - успішно здало 3 особи!!!На питання відповіді, як на мене такі.1. Про безвідкличну довіреність. Видає ТІЛІКІ забудовник, згідно ст. 10, ЗУ Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю.2. Документи іноземної держави при купівлі нерухомості.... Мені здається, що ВКК від Вас чекає ДОКЛАДНОЇ розповіді про ст. 167-176 ЦК ст. 30 та інших норм ЗУ [qoute]Про міжнародне приватне право[qoute], про те як Ви будете зясовувати наявність або відсутність договору Про правову допомогу з цією державою, перевіряти повноваження представника (так мені здається.... може я помиляюсь.)3. Заставна - борговий цінний папер, і далі по тексту зУ Про іпотеку.4. Єдиний майновий комплекс - ст. 191 ЦК та Цілісний майновий- ст. 66 Госп.КУ.5. По векселям - склад осіб які беруть участь у обігу. Простий - векселедавець та векселедержатель...., Переказний - трасат, трасант, векселедержатель....6. Підстави припинення права власності ст. 346 ЦК, вивчить [qoute]на зубок[qoute] всі 11 підстав.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#127

Повідомлення Енисей » 08 жовтня 2009, 00:37

Чим відрізняється єдиний майновий комплекс від цілісного??? з посиланням
Енисей

Номер повідомлення:#128

Повідомлення devjuli » 08 жовтня 2009, 00:42

Особисті немайнові права інтелектуальної власності належать:а) тільки творцеві об’єкта права інтелектуальної власності[B]б) творцеві об’єкта права інтелектуальної власності або іншим особам у випадках, передбачених законом[/B]в) тільки державі.В цьому тесті керуватися ч.2 ст. 423 ЦКУ????Особисті немайнові авторські права можуть належати:[B]а) тільки творцеві[/B]б) творцеві або особі, визначеної закономв) творцеві або особі, визначеної законом або авторським договором.А в цьому - ст.438 ????
devjuli

Номер повідомлення:#129

Повідомлення оксана84 » 08 жовтня 2009, 00:55

НЕНУАШО Дякую за Вашу допомогу, про нас не забуваєте
оксана84

Номер повідомлення:#130

Повідомлення annwell » 08 жовтня 2009, 11:18

НЕНУАШО, вибачте, але хочу запитати щодо кур єрської доставки,ця ідея хороша, на яку адресу тоді має бути здійснено доставку?????????????Дякую
annwell

Повідомлення: 171
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 23 раз.

Номер повідомлення:#131

Повідомлення Nataly » 08 жовтня 2009, 12:34

Busechka :), из тех ошибок, что я привела в посте № 95, я неправильно подчеркнула [QUOTE]Спадкове майно, на яке в указаній частці видано це свідоцтво, складається з:[U][B]3/4[/B][/U] земельної ділянки [/QUOTE], а надо было как в посте 95 всю фразу подчеркнуть, потому что пишется характеристика всего наследуемого имущества, а я подчеркнула 3/4 что не написано словами. [QUOTE] Свідоцтво про право на спадщину на 3/4 земельної ділянки видане [B]Івановій К.С.[/B] та на 1/4 земельної ділянки [B][U]Іванову І.С.[/U][/B] (прізвище, ім'я, по батькові спадкоємця) [/QUOTE], мне почему-то как ошибку не зачли, хотя это как вы видите две ошибки, если сверять с формой. В ключе в этом месте была ошибка: [QUOTE] Свідоцтво про право на спадщину [U][B]на 3/4 земельної ділянки видане Івановій К.С. та[/B][/U] на 1/4 земельної ділянки Іванову І.С.[/QUOTE], на мой аргумент, что у наследников пишутся полностью ФИО, мне сказали подавать жалобу и ехать на ВКК.В самом документе коллеги, не обращайте внимание на названия сильради я их восстанавливала по памяти, мне хотелось показать вам в чём ошибки в документе. В ключе в моём задании разночтений с названиями не было. Все ошибки я указала в посте 95 как они есть в ключе.
Nataly

Повідомлення: 153
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#132

Повідомлення sergii » 08 жовтня 2009, 12:37

511. Неповнолітньою особою подається заява на виїзд на постійне місце проживання до іншої держави, яка підписується ним:а) самостійноб) за згодою одного з батьків, з яким дитина виїжджаєв) за згодою обох батьків.Потрібна відповідь!!!!!
sergii

Повідомлення: 97

Номер повідомлення:#133

Повідомлення devjuli » 08 жовтня 2009, 12:45

Nataly, подивіться, будь-ласка мій пост 104, все , що я відмітила не було помилками, я Вас вірно зрозуміла? ДЯКУЮ
devjuli

Номер повідомлення:#134

Повідомлення НЕНУАШО » 08 жовтня 2009, 12:56

оксана84Будь ласка.annwellНа сторінці http://www.minjust.gov.ua/0/481, наведена поштова адреса кореспондента - 01001 м.Київ, вул.Городецького, 13. Саме туди, я, як фізична особа, надсилав свою СКАРГУ (без жодних додатків), на імя Голови ВКК Міністра юстиції України.....
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#135

Повідомлення Nataly » 08 жовтня 2009, 13:03

devjuli, треба як в пості 95. Ваші помилки у 104 теж не всі зарахували би. Порівняйте форму свідоцтва про право на спадщину за заповітом (форма 8) у додатку 7 до Правил діловодства. Так буде більш зрозуміліше.
Nataly

Повідомлення: 153

Номер повідомлення:#136

Повідомлення devjuli » 08 жовтня 2009, 13:10

Nataly, мене більше за все цікавить чи наступне було помилками?????[QUOTE]Вартість земельної ділянки відповідно до експертно-грошової оцінки складає 344 056 грн.[/QUOTE]ПОВТОРЮСЯ, Вважаю, слід підкреслити [qoute]експертно-грошової оцінки[qoute], бо нотарь виходитеме з вартості у нормативній та те, що вартість не розписано літерами (словами) Бачу , Ви змінили своє повідомлення в частині оцінки, а те, що не написано словами вартість????
devjuli

Номер повідомлення:#137

Повідомлення annwell » 08 жовтня 2009, 13:34

НЕНУАШО,хвилювало питання, чи приймуть від кур єра листа по вул. Городецького 13, оскільки, я так розумію, приймають за цією адресою тільки пошту????
annwell

Номер повідомлення:#138

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 08 жовтня 2009, 14:14

[B]С праздником, ДОРОГИЕ ФОРУМЧАНЕ! Без юристов не было бы правды, а с ними - её множество и у каждого - своя![/B]
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#139

Повідомлення annwell » 08 жовтня 2009, 14:21

ВІТАЮ ВАС, ДОРОГІ ЮРИСТИ!!!!!І навіть знаю яке для ВАС найбажаніше побажання - бути НОТАРІУСОМ!!! І як мінімум, НОТАРІУСОМ)))).Надхнення і такої ж цілеспрямованості ВАМ!!!
annwell

Номер повідомлення:#140

Повідомлення НЕНУАШО » 08 жовтня 2009, 14:25

annwell. [qoute]Курьер[qoute] - це колишній фельдєгер, колишній офіцер КГБ - СБУ. Має пістолет :-))). Він нього все приймуть, не хвилюйтеся.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#141

Повідомлення viktory-a » 08 жовтня 2009, 14:33

Вітаю всіх учасників форуму з Днем юриста! Бажаю перемоги на іспитах КК, ВКК! Здавала 05.10,не здала,пролетіла з документом,так як підкреслила цілі фрази, а треба було лише слова, які треба було замінити!З нових питань:1.Що таке піприємство колективної власності?2. Хто реєструє довіреності, посвідчені посадовими особами виконавчих комітетів( прочитайте положення про спадковий реєстр, були зміни)- ДП Інформюст,а осіб із ст.1252- дежнотархіви.3. Мінська конвенція.Здатність особи до складання і скасування заповіту, а також форма заповіту і його скасування визначаються по праву тієї країни, де заповідач мав місце проживання в [U]момент складання акта.[/U]
viktory-a

Повідомлення: 28

Номер повідомлення:#142

Повідомлення annwell » 08 жовтня 2009, 15:04

НЕНУАШО!!!! Д-Я-К-У-Ю!!!!! Ви ще й з таким почуттям гумору!!! ))))))
annwell

Номер повідомлення:#143

Повідомлення Вікторія » 08 жовтня 2009, 15:41

Вітаю всіх з Днем юриста, бажаю всім здати екзамен з першого разу,а також наполегливості та здоров'я, і все буду добре:) Вибачте, що я зі своїми баранами, але скажіть, будь-ласка, хто здав на ВКК 21 вересня, коли потрібно відправляти документи, бо я телефоную в МЮУ, а мені все кажуть подзвоніть через недільку. Щоб отримати свідоцтво потрібно так багато часу?
Вікторія

Номер повідомлення:#144

Повідомлення Valeeri » 08 жовтня 2009, 19:08

НЕНУАШО, извините, но где написано, что безвідкличну довіреність видає ТІЛЬКІ забудовник???Ведь в ст. 249 ЦКУ написано: [qoute] законом може бути встановлено право особи видавати безвідкличні довіреності на певний час.[qoute]...тоесть, как я понимаю любой человек по желаю может сделать безвідкличну довіреність... или на что ссылаться будете при отказе людям???
Valeeri

Повідомлення: 313
Дякував (ла): 17 раз.
Подякували: 4 раз.

Номер повідомлення:#145

Повідомлення НЕНУАШО » 08 жовтня 2009, 19:14

ValeeriПравильно написано в ст. 249, [qoute][U][B]законом [/B][/U]може бути встановлено право особи видавати безвідкличні довіреності на певний час[qoute].Насьогодні в Україні є тількі [B][U]один Закон[/U][/B], яким згідно ст. 249 встановлено право особи на видачу безвідкличної довіреності - це саме ст. 10 ЗУ Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#146

Повідомлення Valeeri » 08 жовтня 2009, 19:27

Не согласна с Вами, ведь написано во -первых: [qoute]законом [B][U]може бути[/U][/B] встановлено право особи видавати безвідкличні довіреності на певний час[qoute].(не написано, что [B]только[/B]!!!), а во-вторых: где написано, что именно этот закон???
Valeeri

Номер повідомлення:#147

Повідомлення Valeeri » 08 жовтня 2009, 19:32

НЕНУАШО, где написано, что именно этим законом нужно руководствоваться???
Valeeri

Номер повідомлення:#148

Повідомлення НЕНУАШО » 08 жовтня 2009, 19:39

Valeeri.Вибачте, ми з Вами по різному читаємо норми права.Про те, чим керується нотаріус при вчиненні нотар. дій написано в ст.7 ЗУ Про нотаріат.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#149

Повідомлення НЕНУАШО » 08 жовтня 2009, 19:43

ValeeriВ Законодавстві України є тількі ОДИН згаданий Закон в якому є норма, яка визначає право видавати юр. особою безвідкличну довіреність.
НЕНУАШО

Номер повідомлення:#150

Повідомлення Крісті 81 » 08 жовтня 2009, 19:59

[B]на пост 132[/B] за згодою обох батьків
Крісті 81

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів