Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (з 02.10.09)

Номер повідомлення:#241

Повідомлення dosent » 10 жовтня 2009, 01:20

Да, Вы правы. При удостоверении завещаний долж. лицами ОМС присутствие свидетелей не обязательно. Но ведь в варианте б) указано на посадовцив взагалі. А в вопросе - на обязательность не присутствия свидетелей
dosent

Повідомлення: 80
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#242

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 01:20

да, наверное, Вы правы. Хотя, посмотрите, что написано в ч. 2 ст. 1253. Там про 1251 не упоминается. В общем, я не видела, чтобы где-то в этом случае пислаи про 2х свиделей. Но думаю, что на тот тест ответ все таки В.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#243

Повідомлення mosya » 10 жовтня 2009, 01:25

Busechka :),[qoute]б). заповіт посвідчено посадовими особами [B]ст.1252 ЦК[/B][qoute]Тут же в ответе написано какими именно должностными лицами - указанными в ст.1252. А такие завещания - только в присутствии свидетелей.
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#244

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 01:27

natamax :) вот Вы и разрешили наш спор! А я думала, что это я приписала сама ссылку на статью! СПАСИБО!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#245

Повідомлення dosent » 10 жовтня 2009, 01:30

Busechka :) Бросайте это неблагодарное дело - идите отдыхать, а то муж Вас скоро из дому выгонит. А я пошел пить пиво.Сдадим мы этот экзамен рано или поздно (лучше конечно раньше). Не нужно на нем так сильно заморачиваться
dosent

Номер повідомлення:#246

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 01:30

А этот? Есть мнения, что первый вариант неполный, и если бы он звучал как в п.2 ч.1 ст. 593 ГК, то был бы правильный. А так? Право застави або іпотеки припиняється:а). якщо заставодавець не замінив предмет застави, іпотекиб). заставодержатель передав предмет застави, іпотеки заставодавцюв). предмет застави було зіпсовано.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#247

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 01:30

Ну, давайте этот последний и отдыхать!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#248

Повідомлення dosent » 10 жовтня 2009, 01:39

Вроде бы как в), но тоже не совсем походит, потому что в Законе про [qoute]Знищення[qoute] говорится. А зипсування и знищення - разные вещи
dosent

Номер повідомлення:#249

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 01:40

вот и я поэтому сомневаюсь. Все, идем отдыхать! спасибо большое за помошь! Вместе ,конечно, легче. Спокойной ночи.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#250

Повідомлення dosent » 10 жовтня 2009, 01:44

Спокойной ночи! Удачи ВАМ! Сдадим экзамен и обязательно вместе отметим это событие!
dosent

Номер повідомлення:#251

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 01:45

Договорились! Что там ближе всего к юстиции? В г-це Украина можно :)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#252

Повідомлення dosent » 10 жовтня 2009, 01:49

А там на Карла Маркса как раз напротив кафешка есть какая-то
dosent

Номер повідомлення:#253

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 01:53

подойдет любая!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#254

Повідомлення dosent » 10 жовтня 2009, 01:56

Согласен! После такого стресса я думаю можно будет из горла где-то в подворотне
dosent

Номер повідомлення:#255

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 01:58

Вот-вот. Просто я стеснялась предложить :)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#256

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 02:01

включаю Бетховена и иду спать :)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#257

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 13:22

доброе утро всем! Решала задачи и наткнулась на 2 похожих, которые були у людей на экзамене. Что думаете по этому поводу? Почему решаются по-разному? Ведь в обоих случаях будет действовать ЦК 63 года... [QUOTE]Нарешті вирішила і сама включитися в обговорення. Пропоную для обговорення задачу, яка минулого року була в одніє із наших колег (стажистів). Задача була вирішана не правильно. У мене особисто практити роботи в системі нотаріату не було, тому в задачі, вініше у питанні чомувідповідь №2 вірна, не розібралася. Допоможіть ... Зазделегідь вдячна.Гр. К. у 2001 році зробив у банку заповідальне розпорядження на грошові вклади на матір. У 2002 році громадянин К. зробив заповіт на все майно на гр.. С., з якою перебував у фактичних шлюбних відносинах протягом 4 років.У вересні 2003 року гр.. К помирає. Гр. С у листопаді 2003 року звернулася до державної нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини.Мати гр. К, якій виповнилося 73 роки, подала заяву про прийняття спадщини у січні 2004 року.Визначте, які свідоцтва і на які частки повинен видати нотаріусу.Відповідь 2 (правильна) Так як спадщина відкрилась у 2003 році, то свідоцтво про право на спадщину буде видаватися за нормами Цивільного кодексу УРСР (1963 року).Згідно зі ст..564(8) ЦК УРСР мати одержить грошові вклади у банку за заповідальним розпорядженням.На підставі ст..231 ЦК УРСР, якщо особа до дня смерті спадкодавця прожила з ним однією сім’єю більше одного року, то вона має спадкувати за законом.В такому випадку [QUOTE]матері буде видано свідоцтво про право на спадщину на 1/3 спадкового майна за законом, а дружині на 2/3 спадкового майна за заповітом.[/QUOTE]Відповідь 5 (не правильна) Так як спадщина відкрилась у 2003 році, то свідоцтво про право на спадщину буде видаватися за нормами Цивільного кодексу УРСР (1963 року).Згідно зі ст..564(8) ЦК УРСР мати одержить грошові вклади у банку за заповідальним розпорядженням.На підставі п.5 Прикінцевих та Перехідних положень ЦК України правила книги шостої застосовуються також до спадщини, яка відкрилася, але не була прийнята ніким із спадкоємців до набрання чинності цим Кодексом.В такому випадку матері буде видано свідоцтво про право на спадщину на 2/3 спадкового майна за законом, а дружині на 1/3 спадкового майна за заповітом. [/QUOTE]И вот недавно кто-то писал... [QUOTE]Вчора не було сили писати. Сьогодні виконую обіцяне:задача попалася з форуму: Син гр. В склав заповіт в жовт. 2003 році на гр. С, з якою проживав 4 роки. 2002 р. зробив заповідальне розпорядження в банку на матір. Крім того матір претендує на об. частку. Мати звернулася із заявою про прийняття спадщ. в лист. 2003 р. Гр. с в січні 2004р. Відповідь: [B]Матір 2/3 + вклад в банку, гр. С 1/3. Правильна [/B]відповідь в ключі починається словами: відповідно до пункту 5 Перехідних положень ЦКУ.... будьте обережні, тому що є ще один майже ідентичний варіант відповіді, але там написано не юридичною термінологію (ПОБУТОВИЙ ДІАЛЕКТ). [/QUOTE]

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#258

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 13:30

И еще писали такую задачу, но почему-то никто не включился в обсуждение. Давайте здесь попробуем. [QUOTE]В держ нот контору надійшла заява про видачу свідоцтва про право на спадщину по ст. 1261 ЦК від Іванова В В, справжність підпису на якій завірено начальником ИТК (зони).В заяві стверджується тій факт що Іванов В В состоял в фактіческих брачних отношениях (спів мешкали та вели спільне господарство) протягом останніх п’яти років до часу відкриття спадщини с гражданкой Івановой Ю.Г., але у РАГСі зареєстровані не були. Заповіту не було. Дії нотаріуса?Варіантов ответа четко не помню, но многие строились на том будет ли открита спадкова справа, і якщо так, то по какой статье видавать свідоцтво[/QUOTE]

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#259

Повідомлення mosya » 10 жовтня 2009, 13:48

Busechka :), доброе утро!По последней задаче. Заявление нотариус принимает, наследственное дело заводит. Также уведомляет Иванова В.В. о необходимости подачи надлежащим образом оформленного заявления. Основания для наследования проверяются нотариусом на момент выдачи свидетельства о праве на наследство. Если к этому времени Иванов подаст доказательства проживания одной семьей с наследодателем не менее 5 лет (решение суда) - получит свидетельство о праве на наследство по закону по ст. 1264. Не подаст - не получит ничего.
mosya

Номер повідомлення:#260

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 13:59

natamax, доброе утро! Я только что так же как и Вы слово в слово написла, но оно исчезло :) согласна на все 100. А по первым?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#261

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 14:04

там если в первом ошибка, и стать ГК 63 года, не ст 231, а ст 531, то все равно в ней идет речь об иждивенцах, которые проживали не менее года с наследодателем. Мне кажется, что в обоих задачах должен быть ответ матери 2/3 и вклад, псевдожене 1/3 по завещанию.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#262

Повідомлення mosya » 10 жовтня 2009, 14:18

Busechka :), согласен. задачи идентичные.
mosya

Номер повідомлення:#263

Повідомлення devjuli » 10 жовтня 2009, 16:39

[QUOTE]Гр. К. у 2001 році зробив у банку заповідальне розпорядження на грошові вклади на матір. У 2002 році громадянин К. зробив заповіт на все майно на гр.. С., з якою перебував у фактичних шлюбних відносинах протягом 4 років.У вересні 2003 року гр.. К помирає. Гр. С у листопаді 2003 року звернулася до державної нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини.Мати гр. К, якій виповнилося 73 роки, подала заяву про прийняття спадщини у січні 2004 року.[/QUOTE],Busechka :), моя думка така сама: Матір 2/3 + вклад в банку, гр. С - 1/3.А на рахунок тестуПосвідчення факту, що неповнолітня дитина, фізична особа, цивільна дієздатність якої обмежена, перебуває в певному місці посвідчується:А) на прохання цих осібБ) на прохання законних представників цих осібВ) на прохання цих осіб та за згодою на це їх законних представників.Тут сто відсотково в) через те, що саме{ Абзац другий пункту 270 викладений у нашій Інструкції із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції N 1062/5 ( z0518-09 ) від 15.06.2009 } і звучить так: Факти, згадані вище, щодо неповнолітньої дитини, фізичної особи, цивільна дієздатність якої обмежена, посвідчуються [B]на їх прохання та за згодою на це законних представників [/B](батьків, усиновителів, піклувальників), викладеній з дотриманням вимог пункту 40 цієї Інструкції.
devjuli

Номер повідомлення:#264

Повідомлення devjuli » 10 жовтня 2009, 16:43

[B]natamax[/B], доброго здоров[qoute]ячка!! Ну що, ви мали бесіду з нотаріусом стосовно свідоцтв????
devjuli

Номер повідомлення:#265

Повідомлення devjuli » 10 жовтня 2009, 16:48

Інтелектуали АУ АУ АУ!!!!!Будь- ласка, сумніви не дають працювати раціональному мисленню)))))))Особисті немайнові права інтелектуальної власності належать:а) тільки творцеві об’єкта права інтелектуальної власності[B]б) творцеві об’єкта права інтелектуальної власності або іншим особам у випадках, передбачених законом[/B]в) тільки державі.В цьому тесті керуватися ч.2 ст. 423 ЦКУ????Особисті немайнові авторські права можуть належати:[B]а) тільки творцеві[/B]б) творцеві або особі, визначеної закономв) творцеві або особі, визначеної законом або авторським договором.А в цьому - ст.438 ????ХЕЛП, СОС, ще що там кажуть)))))
devjuli

Номер повідомлення:#266

Повідомлення Busechka :) » 10 жовтня 2009, 18:08

devjuli, согласна по вышеуказанным вопросам. Буду также отвечать. Но по несовершеннолетним, думаю, все таки по закону, а не Инструкции

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#267

Повідомлення mosya » 10 жовтня 2009, 18:10

devjuli, день добрый! да, поговорил. Сказала, что как писали, так и пишем. Вообщем ноу-хау МЮ не прижилось. Насчет тестов в посте №265 - у меня ответы такие же. Теперь по-поводу:Посвідчення факту, що неповнолітня дитина, фізична особа, цивільна дієздатність якої обмежена, перебуває в певному місці посвідчується:А) на прохання цих осібБ) на прохання законних представників цих осібВ) на прохання цих осіб та за згодою на це їх законних представників.Инструкция инструкцией, но как уже говорилось есть еще и ст. 81 ЗУ [qoute]О нотариате[qoute], которая говорит, что указанные действия проводятся по просьбе законных представителей малолетнего.
mosya

Номер повідомлення:#268

Повідомлення devjuli » 10 жовтня 2009, 20:15

natamax,Busechka :) ЗУ [qoute]Про нотаріат[qoute] де не ткнись- один архаїзм: і вживання термінів [qoute]угода[qoute]!!!!,консульські установи мають більше прав по нотаріальним діям, ніж самі нотарі, - маю на увазі факт фото (п.10.ч1 ст.38), і спадщина по закону до держави переходить і видається свідоцтво (ст.ст64,67) і статті 70,71???!!!!, і накладають і знімають заборони у нас ОМС по статтям 73,74 і т.д і т.п )))))))) А ось Інструкцію трохи [qoute]до тями[qoute] привели і саме 15.06.09 пункт, що стосується посвідчення фактів. Тобто, звертаю вашу увагу на те, що цей абзац вони своїми змінами затронули і залишили його в існуючій на сьогодні редакції. Я колись теж була такої думки, як і ви, але ПЕРЕКОНАНА, що все ж діє правило [qoute]останніх змін[qoute] у тестах. Абсолютно не претендую на істину, висловила свою думкуAnd more..... Стаття 81 ЗУ існує в редакції 1993 року, а як відомо, на той час діяв ЦК 63 року, у якому не було понять [qoute]МАЛОлітній[qoute] та [qoute]НЕПОВнолітні[qoute], тоді всі були неповнолітні у віці до 18, просто обсяг прав 15-18 і до 15 р. був різним, саме тому стаття була викладена в такій редакці
devjuli

Номер повідомлення:#269

Повідомлення devjuli » 10 жовтня 2009, 21:55

Колись на якомусь з форумів я зустрічала, що одній дівчині попався такий тест[QUOTE]Хто здійснює консульську легалізацію:А) Міністерство охорони здоро’яБ) Міністерство освіти та науки (вірна)В) Міністерство внутрішніх справ[/QUOTE]Напевно вона тут помилилася стосовно [qoute]консульської легалізації[qoute], тут мало бути [qoute]проставлення апостиля[qoute], я не помиляюся????
devjuli

Номер повідомлення:#270

Повідомлення Arianna » 10 жовтня 2009, 23:55

Привіт всім! Скористалася порадою НЕНУАШО і добре відіспалася після істипу та відсторонилася від нотаріату - це допомогло, стрес знято, переживання втихли... І починаю знову працювати, готуватися до ВКК. Увага! На питання:[B]Охорона спадкового майна триває[/B][B]А)до закінчення строку, встановленого для прийняття спадщини. ст.1283ЦК[/B]б) до прийняття спадщини всіма спадкоємцями,(ст.65ЗУ)в) строку встановленого нотаріусом відповідь таки А), бо це питання мені попалося на іспиті і я відповіла Б). Результат - ця відповідь не правильна!!!!!Щодо питання в пості №267, то ми коли готувалися до КК довго [qoute]крутили[qoute] його, сперечалися, обговорювали з фахівцями і я вже майже погодилася з варіантом В), хоча довго вважала Б) правильним. Не можу сказати, що абсолютно згодна з В), але вже не впевнена в Б). І взагалі чим більше готуєшся і читаєш тим більше сумнівів виникає!.......
Arianna

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів