Форум

Інформаційний ресурс

Звіт в податкову 1-ДФ

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Летучая Мыша » 21 січня 2008, 17:41

Хочу быть умной, тоже вариант
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Повідомлення: 10657
Дякував (ла): 9977 раз.
Подякували: 9865 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення OLYA » 21 січня 2008, 17:43

А яка відповідальність???Це добре що у вас всі вирішили не подавати а у нас подають (Львів).
OLYA

Повідомлення: 157
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 13 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення міра » 21 січня 2008, 17:50

OLYA,у Львові також не всі подають .В кожному районі по -різному,
міра

Номер повідомлення:#34

Повідомлення Летучая Мыша » 21 січня 2008, 17:52

OLYA, административная.
Коли хтось каже: "Ти не зможеш цього зробити", - зроби це двічі і не забудь відправити йому фото
Летучая Мыша

Повідомлення: 10657
Дякував (ла): 9977 раз.
Подякували: 9865 раз.

Номер повідомлення:#36

Повідомлення *Женская Логика* » 21 січня 2008, 17:56

не подання 1 ДФ - сумнівний відповідно до закону штраф....(в прошлому році начебто 56 гривень був той штраф)не додержання ст.8 Закону про нотаріат - анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю....... і тут ніякий суд не допоможе Стаття 5. Обов'язки нотаріуса Нотаріус зобов'язаний: здійснювати свої професійні обов'язки відповідно до цього Закону і принесеної присяги сприяти громадянам, підприємствам, установам і організаціям у здійсненні їх прав та захисті законних інтересів, роз'яснювати права і обов'язки, попереджати про наслідки вчинюваних нотаріальних дій для того, щоб юридична необізнаність не могла бути використана їм на шкоду зберігати в таємниці відомості, одержані ним у зв'язку з вчиненням нотаріальних дій відмовити у вчиненні нотаріальної дії в разі її невідповідності законодавству України або міжнародним договорам. ПЕРЕЛІК НАШИХ ОБОВ[qoute]ЯЗКІВ ВИЧЕРПНИЙ......Щей присягу давали..... не стидно??? нагадаю в чому Ви присягались народу України [qoute]Урочисто присягаю виконувати обов'язки нотаріуса чесно і сумлінно, згідно з законом і совістю, поважати права і законні інтереси громадян і організацій, зберігати професійну таємницю, скрізь і завжди берегти чистоту високого звання нотаріуса[qoute]. То деж Ваша совість??? деж повага? деж професійна таємниця???
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#37

Повідомлення OLYA » 21 січня 2008, 17:58

Якщо я не подам звіт про дарування. особа теж не подасть податки сплачено не буде, це відповідальність обдаровуваного.це не в наслідок моїх дій не поступило у бюджет....... Я думаю це без варіантів. Адмін відпов. це ж єрунда?
OLYA

Номер повідомлення:#38

Повідомлення OLYA » 21 січня 2008, 18:02

Кінець кінців є якась позиція нашого міністерства?
OLYA

Номер повідомлення:#39

Повідомлення *Женская Логика* » 21 січня 2008, 18:06

prosto_notar, ідентифікаційний номер фізичної особи яку Ви здали став Вам відомий у зв[qoute]язку із посвідченням Вами договору..... код є (майже) унікальним, присвоюється фізичній особі на все життя, за ним можна дізнатись Прізвище, Ім[qoute]я По-батькові особу, якій він присвоєний........
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#40

Повідомлення OLYA » 21 січня 2008, 18:13

Я в паніці, тепер переживаю не за правильність звіту, а за те, що я його взагалі здавала!Тепер я сподіваюсь що не можуть позбавити свідоцтва усіх нотаріусів які 1-ДФ здавали.
OLYA

Номер повідомлення:#41

Повідомлення *Женская Логика* » 21 січня 2008, 18:15

чого це не можуть то..... закон порушили, присягу тоже...... По дарункам ми не агенти..... а Ви що й по дарунках звіти здавали?
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#42

Повідомлення OLYA » 21 січня 2008, 18:25

О боже!
OLYA

Номер повідомлення:#43

Повідомлення OLYA » 21 січня 2008, 18:27

Ну так чому ми не можемо всі не здавати, а юстиція нехай напище що це суперечить...
OLYA

Номер повідомлення:#44

Повідомлення OLYA » 21 січня 2008, 18:28

Ну так чому ми не можемо всі не здавати, а юстиція нехай напище що це суперечить...
OLYA

Номер повідомлення:#45

Повідомлення OLYA » 21 січня 2008, 18:29

А може мені написити запит в управління, [qoute]чи правомірно....[qoute]? і розслабитись?
OLYA

Номер повідомлення:#46

Повідомлення *Женская Логика* » 21 січня 2008, 18:47

Мінюст вже сказав [qoute]Ми не маємо права тлумачити закони[qoute]....короче кажучи, хто як собі вирішить...але питати за наслідки будуть з Вас.....тому приходиться з двох зол вибирати найменьше.....Оля, але ось щодо сплати, тут вже клієнти сплачують, поперше і мені спокійнише, ну не здаю, ст.8 і хоть убийся і по друге мої дії не задають збитки державі, бо всеж таки саму сплату і її повноту я перевіряю......да і клієнтам пояснюю, що їм не потрібні жодні зачіпки, щоб можна було потріпати нерви в тому числі і в частині сплати податків...... поблем ніхто не хоче, всі тихо мирно сплачують.......
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#47

Повідомлення *Женская Логика* » 21 січня 2008, 18:48

Всі у Києві і не здають..... принаймні я нікого не знаю хто б здавав.....
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#48

Повідомлення laaa » 21 січня 2008, 19:48

Очень интересно а не сдают и частные и государственные(Киев, Львов...) ?
laaa

Повідомлення: 114
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#49

Повідомлення igor » 21 січня 2008, 19:48

Від себе добавлю, ми навіть не є субєктом адмін правопорушення тому до нас навіть штраф не можуть застосовувати, А з приводу того що всі подають а я? то в моєму окрузі один я не подаю, а всі подають і не дуже за це хвилююсь. А якщо притримувати стадності то гріш нам ціна як спеціалістам в області права.
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#50

Повідомлення helga » 21 січня 2008, 19:51

згодна з prosto_notar ніякої нотаріальної таємниці не розкривається в 1ДФ. ми як подавали так і будемо подавати
helga

Номер повідомлення:#51

Повідомлення igor » 21 січня 2008, 19:54

helga а навіщо??? Вам хочеться додати собі додаткових клопотів та роботи?
igor

Повідомлення: 6231
Дякував (ла): 983 раз.
Подякували: 3089 раз.

Номер повідомлення:#52

Повідомлення helga » 21 січня 2008, 23:12

я не вважаю це таким вже й великим клопотом. якщо ж не подавати ці дані, чи є вірогідність того, що податок буде сплаченим. не всі клієнти (фіз.особи) є такими сумлінними, щоб подавати річну декларацію і сплачувати податок самостійно. і що тоді нотаріуси будуть вважаться співучасниками в ухиленні від сплати податків? і ще - данні, які вказані в договорі відчуження є не тільки у нотаріуса, а й і у ріелтора, БТІ, банку (при оформленні договору іпотеки)
helga

Номер повідомлення:#53

Повідомлення Per se » 22 січня 2008, 01:23

Helga, вот, как страна без нас (налоговых агентов) жила до сих пор ??? Не могу понять…..Видимо, так законодатель хотел «повесить» на нас почетное звание «налоговый агент», что забыл, о внесении соответствующих изменений в нашу законодательную базу…. Или не захотел внести???? Странно все это, но Конституцию пока никто не отменял, так же как и ответственность за неподачу декларации. Ведь мы все готовимся в Евросоюз.. только нужны ли мы там…..
Per se

Повідомлення: 14136
Дякував (ла): 12938 раз.
Подякували: 14340 раз.

Номер повідомлення:#54

Повідомлення Vолодимир » 22 січня 2008, 12:25

Всіляка робота є оплатною , або рабською. Вам що податкова платить гроші ? Чи можливо у нашому законі є такі функції у нотаріуса ? Шановні колеги ми повинні вчиняти тільки нотдії !!!!!!! Ні яких податкових звітів. Шануємо себе та нашіх клієнтів. Вони Вас та Вашу сімью годують. А відносини з податками нехай з ними вирішує податкова , їм за це гроші платять ! З повагою.
РОБІТЬ ДОБРО І ЗЛО ЗНИКНЕ САМО ПО СОБІ.
Vолодимир

Повідомлення: 15973
Дякував (ла): 23252 раз.
Подякували: 25656 раз.

Номер повідомлення:#55

Повідомлення Passer » 22 січня 2008, 12:26

helgaА вы что себя и по дарению [qoute]агентом [qoute] считаете или расчитываете за рвение получить звание [qoute]заслуженного агента[qoute]?
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#56

Повідомлення *Женская Логика* » 22 січня 2008, 14:11

helga, Ви перед посвідченням договору перевіряєте сплату податку....чи так посвідчуєте??? .... на 100% відсотків впевнена, що перевіряєте, то поясніть мені навіщо тоді прикривати свою дурість великими слова, що Ви за державу піклуєтесь.....Ви ж вже попіклувались перевірили сплату і напевно і повноту сплати також....... податок сплачений, то про який Ви податок ще піклуєтесь???? Може ми всі недалекі і щось пропустили....просвятіть нас...... додатково нагадаю, що ПО договорам дарування ми не податкові агенти. Стаття 14. Оподаткування доходу, отриманого платником податку як подарунок (або внаслідок укладення договору дарування) 14.1. Кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані платнику податку, оподатковуються за правилами, встановленими цим Законом для оподаткування спадщини. 14.2. Не підлягають оподаткуванню доходи як кошти або майно (майнові чи немайнові права), подаровані одним членом подружжя іншому, у межах їх частини спільної часткової чи спільної сумісної власності, а також батьками дітям, у тому числі зачатим за життя та народженим після, і дітьми батькам, у межах їх частини спільної часткової власності згідно із законом. 13.4. Особами, відповідальними за сплату (перерахування) податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину. Дохід у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права) у межах, що підлягає оподаткуванню, включається до складу загального річного доходу платника податку і відображається ним у річній податковій декларації про майновий стан і доходи (податковій декларації). Подання податкової декларації та сплата податку із зазначеного доходу здійснюються згідно із законодавством. Нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину податковому органу у строки, встановлені для податкового кварталу.
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Номер повідомлення:#57

Повідомлення helga » 22 січня 2008, 20:50

Щодо дарування: Наказом ДПА України від 20.07.2006 р. № 425 починаючи з 1 січня 2007 року ф. № 1 ДФ заповнюється нотаріусами за чотирма ознаками доходу („63-66”). Оскільки щодо доходів за ознаками „56 – 66” нотаріусами не виконуються функції податкового агента, у формі №1ДФ підлягають заповненню графи 1, 2 та 5, а саме: „порядковий номер”, „ідентифікаційний номер”, „ознака доходу”. З метою забезпечення повноти обліку фізичних осіб, які сплачують податки та враховуючи те, що особами, відповідальними за сплату (перерахування) податку до бюджету з доходів, отриманих внаслідок прийняття спадщини, є спадкоємці, які зобов’язані подати податкову декларацію, нотаріус може додатково до граф 1, 2 та 5 заповнити графу 3а. У цій графі нотаріус (за наявності) може відобразити суму доходу, отриманого платником внаслідок прийняття ним спадщину (подарунка). Щодо відчуження: ст. 11 ЗУ „Про податок з доходів фізичних осіб” податковим агентом при здійсненні операцій з відчуження об'єктів нерухомого майна, в порядку, передбаченому в статті 11 цього Закону, є нотаріус, який посвідчує відповідний договір. Нотаріус, який посвідчив договір відчуження об'єкта нерухомості, зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір податковому органу за податковою адресою платника податку у строки, встановлені законом для податкового кварталу. Шановна магістр ХБУ, дуже добре, що ви перевіряєте саму сплату і її повноту, але в визначенні терміну податковий агент (ст.1, п.15 ЗУ „Про податок з доходів фізичних осіб”) вказано, що податковий агент зобов'язаний нараховувати, утримувати та сплачувати цей податок до бюджету від імені та за рахунок платника податку, вести податковий облік та подавати податкову звітність податковим органам відповідно до закону, а також нести відповідальність за порушення норм цього Закону. Так що, шановний магістре, якщо у цьому розібратися то і не треба буде ВАМ, цитую „приходиться з двох зол вибирати наименьшее.” До речі, шановні, в подальшому намагайтесь уникати грубих і образливих висловлювать. Окрім того, що вони порушують правила форуму, вони характеризують тільки вас.
helga

Номер повідомлення:#58

Повідомлення Passer » 23 січня 2008, 13:29

helgaА с каких это пор приказы ДПА. стали обязательными для нотариуса? Они правда, обязательны для работников ДПА.......Вы сначала ЗУ Про нотариат почитайте (коль вы нотариус, хотяб этгот закон , хотя б прочитать , ну хоть [qoute]по диагонали[qoute]) и акцентируйте своё внимание на ст. 7. - будете удивлены.P.S. А уж как интересно харрактеризует вас ваше не знание родного закона.......
Passer

Повідомлення: 2397
Дякував (ла): 327 раз.
Подякували: 475 раз.

Номер повідомлення:#59

Повідомлення Сонька » 23 січня 2008, 15:27

helga, а може Ви з податкової? Ви так піклуєтесь про неї (податкову)... Вас нагородять за це медаллю... А може премію дадуть...А може грамоту....
Сонька

Повідомлення: 527
Дякував (ла): 994 раз.
Подякували: 216 раз.

Номер повідомлення:#60

Повідомлення helga » 23 січня 2008, 16:04

Вищевказаний наказ є свого роду роз’ясненням щодо заповнення звіту по формі 1ДФ.А рекомендуємий Passerом стиль читання законів я не використовую, не ображайтесь:)Відзнаки від податкової не чекаю (для окремих допитливих дописувачів форуму), хочу усе зробити правильно.
helga

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів