Форум

Інформаційний ресурс

Що робити 3? або як непопасти на бабки за свої принципи

Номер повідомлення:#31

Повідомлення Bona Mente » 06 травня 2008, 15:10

ВЕСНА*, я мала на увазі вияснити колір не пенсіонера, а того хто так круто суд до стінки притискає.Невже він такий [qoute]недосягаємий[qoute]??????
Коллега, поздравляю вас с 1-м апреля !!!!Ну и что, что снег за окном? Ну и что , что елку позавчера наряжали ? Изучив, новые правила ведения нотариального деловодства.........
Bona Mente

Повідомлення: 733
Дякував (ла): 8 раз.
Подякували: 79 раз.

Номер повідомлення:#32

Повідомлення Nonna » 06 травня 2008, 15:17

ВЕСНА , прислушайтесь к советам ksilex, он все грамотно объясняет
Nonna

Повідомлення: 31176
Дякував (ла): 30690 раз.
Подякували: 52204 раз.

Номер повідомлення:#33

Повідомлення Весна :) » 06 травня 2008, 16:11

Пояснюю: колишній мент, характеристика - у вас немає проблем - то я прийду і зроблю їх для Вас, друзі - багаті люди, друзі його друзів той хто головний суддя, архітектура - всі свої люди не перший об[qoute]єкт оформляє, як то кажуть з рук їдять і водній упряжці стоять, так, що стоять за нього горою а переді мною стіною, відповідно й інші служби. На моєму боці або скоріше сказати не проти мене СБУ, прокуратура. УЮ - поки мовчить то я і не випитую. Окрім того я просто не вмію людям пакості робити, батьки не навчили, життя не навчило, характер не той - як то кажуть дію в рамках закону. Десь мені допомагають з поваги, десь посилають бо без фінансів і без нахабства. Так,що сиджу і думаю як ухвалу про скасування оскаржити. Справа розглядається по КАСУ таким чином п.11. ст 153ЦПК який дуже гарно написаний і як ліки на мої вже хворі нерви, всю ніч заснути не могла, по КАСУ ст.117,118 в яких на жаль немає чітко зазначено як по ЦПК що стається з ухвалою, коли її оскаржити, або я вже не бачу від гніву, безсилля і ще багато чого... Якщо не знайду що оскарження ухвали про скасування запобіжних заходів зупиняє її дію, то завтра стройка века почнеться, а оте нахабно на мене вшкірятись буду. ТNак що треба ст. де буде чорним по білому написано, яку можна показати виконавцям та позивачу. [qoute][qoute]HELP, хто знає де та ст. і чи вона є!!!!!!!!!!!![qoute][qoute] Щоб той КСУ так було добре коли все було по ЦПК .
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#34

Повідомлення ksilex » 06 травня 2008, 19:26

ВЕСНА*, оскаржуйте ухвалу на підставі ч.2 ст.185 та ч.6 ст.118 КАСУ.Стаття 185. Право на апеляційне оскарження2. Ухвали суду першої інстанції можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від постанови суду повністю або частково у випадках, встановлених цим Кодексом. Заперечення на інші ухвали можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.Стаття 118. Порядок забезпечення адміністративного позову6. Ухвала з питань забезпечення адміністративного позову може бути оскаржена. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.Дійсно тут написано в такому [qoute]стилі[qoute] як і весь цей КАСУ, адже всім відомо що за спеціаліста його писали, навіть до експертизи провідних науковцій не прислухались, але вважаю що навіть на цій підставі оскаржзувати можна і я десь вже зустрічав відповідні статті з цього приводу, якщо знайду то скину Вам.Тобто вотимуйте так: ч.2 ст.185 КАСУ дає Вам право оскаржувати ухвали (будь-які, в т.ч. і [qoute]Вашу[qoute]) нібито лише у випадках, встановлених цим Кодексом. Тобто якщо б в КАСУ прямо не було прописано, то тут ще були б питання.....Хоча це не так, самі судді писали вже з цього приводу, треба статті підняти я вже не пам[qoute]ятаю де вони.Але в ч.6 ст.188 сказано що може бути оскаржена ухвала З ПИТАНЬ (!!!) забезпечення адміністративного позову. З питань (до речі улюблене слово нашого Президента, судячи по назвах нормативних актів які він видає...), це значить не лише наприклад [qoute]Про забезпечення позвову[qoute], [qoute]Про скасування...[qoute] [qoute]Про заміну...[qoute] а всі ці. Якщо потрібно, то візьміть для цього судді в засіданняавторитетні тлумачні і етимологічні словники.Успіху!
ksilex

Номер повідомлення:#35

Повідомлення Весна :) » 07 травня 2008, 01:41

настрій 0000000000.Суддя каже, що якщо буду оскаржувати ухвалу заявить відвід.справа призначена на 14.05.2008 року, суд рекомендує не спішити, нічого не оскаржувати, якщо під час розгляду я доведу, що мої права порушені то суд прийме ухвалу про скасування рішень та знесення добудови. Ви в це вірити??? Я не дуже. Навіть якщо прийме таке рішення є апеляція поки ми пройдем всі ці стадії то гр.П здасть будівлю в експлуатацію. А мені для того, щоб пофарбувати фасад прийдеться його дозвіл просити а то не дай бог зіпсую пандус:( По КАСУ не має, що якщо я оскаржу ухвалу про скасування ухвали про забезпечення позову то чи діє перша ухвали чи вже ні. Відвід судді теж не кращий варіант, цей суддя так собі, а того, що призначать і подавно буде як то кажуть [qoute]имть мення введу[qoute] або просто [qoute]иметь[qoute]. Були пожарники сказали, що порушень норм не має мініму 3,5 ширина дороги витриманий, але повівдомили, що проетна документація ними не погоджувалась. Що радує. Але одразу сказали, що при зверненні гр. П будуть змушені її погодити, з її боку порушень немає. так що зацепка не дуже.Юристи рекомендуютть терміново подавати в архітектуру заяву про добудову, і чекати відповіді.Що теж не дуже хочеться робити, щоб подати заяу треба надати проет, а він не мало коштує.Єдине це стосовно землі гр. П не має договру оренди, документи перебувають в процесі виготовлення. На скільки я зрозуміла перечитуючи закони добудову можна починати тільки після оформлення документації на землю, що не було зроблено. в його рішенні зазначено: [qoute]Дозволи на виконання будівельних робіт, повязаних з реконструкцією будуть надаватись після відведення або зміни цільового використання земельної діялнки[qoute] що на даний момент не зроблено. Одним словом не знаю що робити, Чи оскаржувати ухвалу, чи чекати розгляд справи по сутті.....

Номер повідомлення:#36

Повідомлення ksilex » 07 травня 2008, 02:59

ВЕСНА*, Ви [qoute]не падайте духом[qoute], до 14.05 ще є час подумати що краще, думаю Ваші колеги ще щось цінне підскажуть, зі своєї сторони обіцяю написати що думаю з цього приводу, думаю завтра в другій половині дня. Спробую Вас трохи підбадьорити зараз: ця процедура добудови, реконструкції і т.д. є такою складною бюрократичнообтяжливою, що витримати все як написано, отримати всі дозволи непорушивши існуючих норм дуже і ДУЖЕ тяжко. Впевнений що разом щось придумаємо.При цьому скажу і таке, я пока бігло продивився прикріплені Вами документи, там дійсно в цій увахлі про скасування заходів забепечення єдиним аргументом є пунктом 2,5. Рішення ХХ сесії міської ради від 2005 року того порядку чи правил.Тож якщо це виявиться єдиним, що Вам заважатиме в задоволенні Вашого позову, то треба буде визнавати його в цій частині протиправним. Тут є [qoute]за що[qoute], потім сформулюю, хоча я вже симультанно писав щось вище. Та думаю цей добродій не все витримав або органи, котрі йому надавали дозволи, погодження...Всім цим і треба буде іти [qoute]в наступ[qoute].Якщо не вдасться до суду взнати які в нього [qoute]слабкі місця[qoute], то Ви там правильно просили в позові витрибувати документи в міській раді але переконаний мало просили, треба окреме клопотання написати, і витребовувати не лише в міській раді, [qoute]там не все[qoute] що Вам може допомогти, а у всіх задіяних установ: в архітектурі, відділі зем.ресурсів, в пожежній, санстанції, екології і т.д. короче у всіх цих інстанціях які надавали свої погодження,.......витрибовувувати все на підставі чого вони надавали такі погодження, дозволи... Тоді заявите клопотання користуючись своїми процесуальними правами щоб Вам отримати копії цих всіх документів і щоб надав суд час для ознайомлення якийсь день-три, оскільки ж велика маса їх. Якщо є знайомі в держадміністрації чи безпосередньо в архітектурі то якось просіть щоб Вам взнали як і що, оскільки в архітектурі будуть всі повністю документи і вже починайте працювати.А взагалі, правильно писав Vолодимир, треба професіонала на такі справи.Але вже раз почали самі то, відчуваю, самі і доводитимите до кінця справу, тож будемо всі допомагати Вам.Завтра постараюсь щось по суті написати.
ksilex

Номер повідомлення:#37

Повідомлення ksilex » 07 травня 2008, 15:00

ВЕСНА*, подивіться прикріплений файл, визначте чи узгоджуються [qoute]добудова[qoute] Вашого сусіда з цими нормами. Це звісно не єдині норми які потрібно дотримуватись але основні.Потім визначусь що робити з тим порядком міської ради на підставі якої буцімто від Вас непотрібно одержувати згоду.
ksilex

Номер повідомлення:#38

Повідомлення Весна :) » 07 травня 2008, 17:53

Вчорашній день вижав з мене всі соки і витянув всю енергію. Прийшла додому прийняла заспокійливі краплі і отключилась. З ранку, прокинулась, за вікном сонечко, погода ну просто супер повна протилежність моєму настрою. Все думаю так не можна, не можна доводити себе до нервових зривів. Як то кажуть якщо не можеш виирішити проблему поміняй своє відношення до неї. Таким чином на скільки це можливо коли за стіною грюкіт а під вікнами кипить будстрой вирішила на сьогоднішній день відключити мозги від цієї проблеми, нехай думки уляжуться, нові ідей відродяться а завтра з новими силами та мислями, закотивши рукави візьмусь до вирішення проблеми.

Номер повідомлення:#39

Повідомлення ksilex » 07 травня 2008, 20:03

Щодо оскарження/неоскарження ухвали від 05.05.2008 ось що скажу:1. Якщо Ви [qoute]відчуваєте[qoute] що сусід одержав (чи одержить до засідання) всі дозвола/погодження експертизи тощо, які потрібні для цієї реконструкції з добудовою, і якщо із землею теж він [qoute]вирішив[qoute] і ці дозвола/погодження не можна буде скасувати, бо в принципі це законно і можливо за конкретних умов, то ухвалу варто оскаржувати терміново, тому що єдиним Вашим аргуметом буде те, що [qoute]він не отримав у Вас згоди[qoute], відтак прийдеться визнавати протиправним той порядок міської ради про переведення житлових ..... в нежитлові в частині що згода треба від власників квартир (лише) а не від усіх хто є власниками в цьому будинку, адже ця норма сконструйована була щоб врахувати інтереси всіх власників а не для того щоб такі [qoute]сусіди і судді[qoute] натягували мотивувальну частину рішення [qoute]з пальця[qoute]. А суддя саме цим і вмотивував рішення. Тобто буде потрібно звертатись з окремим позовом а тут заявляти клопотання пр зупинення розгляду справи до вирішення іншої. пов'язаної з нею, адже скоріше за все суддя не об'єднає їх в одне провадження, вони за своїх характером неоднорідні.2. Справа затягнеться, а будівництво триватиме і чим ближче воно буде до закінченння тим [qoute]важче[qoute] судді буде його визнати незаконним. Тобто треба все припинити до закінчення. Да і різні є процесуальні диверсії/атаки, не факт що 14.05 чи навтіь в травні Ви матимете рішення.3. Далі. Цю ухвалу треба скасувати навтіь тому. що фактично нею суд вирішив Ваші позовні вимоги, він вказав вже в ній на законніть будівництва не розглядаючи справу по суті. Тобто на те що ви посилались і чим мотивували в позові він вже фактично [qoute]оцінив[qoute].І ще, Ви писали вище [qoute]....Якщо не знайду що оскарження ухвали про скасування запобіжних заходів зупиняє її дію, то завтра стройка века почнеться, а оте нахабно на мене вшкірятись буду. ТNак що треба ст. де буде чорним по білому написано, яку можна показати виконавцям та позивачу[qoute]ВЕСНА* дісно в КАСУ все написано погано, але ПРОЧИТАЙТЕ УВАЖНО СТ. 254 КАСУ І ДАЛІ ЦЕЙ РОЗДІ V І ЗРОБІТЬ ВИСНОВОК.Ваш сусід не повинен зараз будуватись, про що Ви писали, адже ще не закінчився строк на апеляційне оскарження, а ВИ ЇМ НЕ НЕХТУЙТЕ, НЕСІТЬ ЗАЯВУ !!! В СТАТТІ 254 КАСУ ЧІТКО СКАЗАНО, ЯК ВИ І ХОТІЛИ, ЧОРНИМ ПО БІЛОМУ.... ВОНА ПОШИРЮЄТЬСЯ ПОВНІСТЮ НА ВСІ РІШЕННЯ (ПОСТАНОВИ І УХВАЛИ).МОЖУТЬ ЗВІСНО БУТИ ВИКЛЮЧЕННЯ ЯК ОТ У ВЖЕ ЗГАДАНІЙ МНОЮ ВИЩЕ СТ. 118 Ч.6, АЛЕ ТАМ ХОЧ НАПИСАНО НЕКОРЕКТНО АЛЕ ВСЕ ЖЛИШЕ ПРО ТЕ, ЩО ОСКАРЖЕННЯ УХВАЛИ ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОЗОВУ (ТОБТО ВАШОЇ ВІД 17.04) НЕ ЗУПИНЯЛО ЇЇ ВИКОНАННЯ....В мене зараз мало часу, може пізніше зміню повідомлення...Дійте!
ksilex

Номер повідомлення:#40

Повідомлення коваль » 08 травня 2008, 02:54

ВЕСНА*, мне за вас обидно. Если у него нет договора аренды земли, то можно:1 - не ставить заборы и сыпать песок, а занять его стройплощадку теми же блоками, панелями, всем тем, что невозможно просто так сдвинуть с места2 - почему вы не подняли вопрос о порче вашего имущества (в понятии уголовного кодекса) когда снесли ваш забор3 - постройте капитальный навес с несущими колоннами по границам вашего офиса, но с вылетом на ту площадь, за какую идет борьба, предложите соседу над вами крышу указанного навеса в качестве балкона, веранды, зимнего сада, чего угодно.Я не знаю в какой вы местности, но у нас подобные вопросы решаются следующим путем:Подготовить все необходимое и договориться с рабочимиУсыпить бдительность врага временным, но показным затишьемВ кратчайшие сроки без предупреждений, проектов, запросов, построитьЛучшее время для любой стройки с 17.00 пятницы до 9.00 понедельникаДля любых строительных работ требуется согласие соседей (если и следовать логике судьи - согласие владельцев квартир) возьмите у того, кто сбоку и сверхуНе ссориться ни с какими проверяющими, разговаривать наедине только с одним из них, не заискивать, сразу ничего не предлагать, акцентировать внимание на то, что стройматериалы частная собственность и дорого стоят, но намекать на долгую дружбу или войну в зависимости от результата беседы, еще лучше вызывать у них сочувствие бедами несчастной женщины, к концу общения сойтись на 20-300 $ (зависит от значимости организации)У лицензированного инженера-конструктора заказать техническое заключение о соответствии строения всем строительным нормам и стандартам (может быть готово за 1 день)Получить заключение санстанции и пожарников о том жеДальше можно идти в архитектуру можно не идти, на уровне райадминистрации получаем «розпорядження про залишення» объекта, оформление права собственности.Мне кажется, что для конструкции типа навес даже в ваших суровых краях подобное возможно.В любом случае, есть Гражданский кодекс и снести подобную архитектурную форму возможно только в судебном порядке, а вы же будете отчаянно сопротивляться. Если сосед попробует покуситься – дождаться первых видимых разрушений, потом вызывать милицию по 02 (там ведется запись), писать заявление с требованием возбудить уголовное дело (в отношении конкретного водителя бульдозера, он даст объяснения, вы по их поводу свои, он укажет, кто и зачем его нанял, к бульдозеру впоследствии не подойдет, сядет следующий – повторите операцию) по факту незаконного сноса, порчи, уничтожения, еще одно заявление в суд, обеспечить иск арестом всего, на что можно будет тот суд уговорить, дальше – как пойдет. Вполне возможно, что сосед поймет, что вы женщина отчаянная и осознает, что худой мир лучше доброй ссоры. В финале можно ему предложить построиться одинаково по размерам и выносом фасада. Вообще у меня много было вариантов: отрезали канализацию, водопровод, - провела свое, через десятый двор, но зато перекрыла вентиляцию, не дала разрешения установить газовый котел, и живет мой принципиальный сосед теперь без горячей воды и отопления, и будет так жить еще 100 лет, - на днях предлагал купить у него эту квартиру. Еще одна развалила фундамент – теперь от мира и дневного света ее отделяет около 9 метров в высоту глухая страшная стена из блоков и кирпича. Соседей не выбирают.Мои рецепты для завязки событий, развязка зависит от вас. У меня есть друг – большой специалист по таким проблемам, если заинтересуетесь – обращайтесь.
коваль

Повідомлення: 434
Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 5 раз.

Номер повідомлення:#41

Повідомлення ksilex » 08 травня 2008, 17:33

ВЕСНА*, як вирішили діяти? Що нового в цій справі?
ksilex

Номер повідомлення:#42

Повідомлення Весна :) » 08 травня 2008, 21:22

Приблизно так:-пробую зробити так, щоб Держбудконтроль, сам скасував рішення на початок будівельних робіт, у звязку з відсутністю погодження з пожежниками та оформлення договору оренди землі на якій вже зведено прибудову.- завтра перегляну дозволи, що йому надали, сьогодні не встигла, спробую і думаю, що знайду там ряд недоліків- заява про оскарження подається протягом 5днів з дня прийняття ухвали. Ухвала була винесена 05.05 такми чином 5 день припадає на вихідний, а значить переноситься на наступний робочий тобто понеділок 12.05. Слухання у мене 14.05. 12.05. подаю заяву про оскарження ухвали 14.05 слухання - в залежності від результатів:1. якщо Держбудконтроль скасує свій дозвіл а по справі буде винесено позитивне рішення - ухвалу про зупинення будробіт далі не оскаржую/ідеальний варіант/2. якщо держбудконтроль до 14.05. не скасує рішення або зупинить його тільки до усунення недоліків -буду оскаржувати ухвалу і даліі дивиитись, що буде на слуханні. Завтра вийду на роботу і більш детально обміркую.Боцман аууууууу, ви обіцяли, щось теж підсказати.ksilex ВЕЛИКЕ, ВЕЛИКЕ, людське спасибі, за те, що переймається моїми проблемами.

Номер повідомлення:#43

Повідомлення ksilex » 09 травня 2008, 04:21

Оце правильно, системний підхід. З цими дозволами/погодженнями [qoute]попрацюйте[qoute], якщо буде очевидним їх незаконність то тисніть і психологічно на цих чиновників - [qoute]князьків місцевого масштабу[qoute], скажіть мол що: [qoute]Тут всім зрозуміло що Ви незаконно видали дозвіл, тому це я так не залишу, не думайте що вам це закінчиться лише простим скасуванням вашого дозволу в суді. Що мол поки суд, то я вже підготовила відповідні звернення до прокуратури, держ.служби боротьби з економ. злочинами, до вашої вищостоящої установи і до міністерства з проханням взяти цю справу на контроль. Так що Ваша кар'єра мабуть що закінчиться. А ще я звернулась до асоціації приватних нотаріусів і в ЗМІ для публічного розголосу справи, отож ви скоро будете ще й відомі. А ще, чекайте в гості з такого-то загальнонаціонального каналу, там теж журналісти зацікавились, непоганий репортаж. Буде нагода передати привіт знайомим. А взагалі, скажіть, що мол Ви знаєте що він непогана людина і просто став заручником ситуації, і що зможе все поправити, що його не розстріляють, це ж не 90-ті роки....Ну і мол Ви ідете відсилати це все, що ще не відіслали.[qoute].Ой, трохи мене понесло.... але щось точно можна використати з цього як один із засобів досягнення результату, як бонус до юрисдикційних.
ksilex

Номер повідомлення:#44

Повідомлення ksilex » 13 травня 2008, 18:13

ВЕСНА*, завтра у вас засідання, тож бажаю успіху.
ksilex

Номер повідомлення:#45

Повідомлення Весна :) » 14 травня 2008, 00:23

ДЯКУЮ,ДЯКУЮ,ДЯКУЮ. Це дійсно стане мені в нагоді.Бути чи не бути? Суддя захворів, завтрашнє засідання під питанням.Но ми не спимо працюєм в потрібному напрямку. Є всі підстави скасувати дозвіл на початок будробіт у звязку з відсутністю документів на землю. Тобто дозвіл мали надати тільки після відведення земельної ділянки або укладення договору оренди. На даний час це все тільки в процесі оформлення.

Номер повідомлення:#46

Повідомлення ksilex » 14 травня 2008, 13:08

Це добре, і якщо цей дозвіл був би скасований до засідання і ВИ надали б там підтвердження було б [qoute]супер[qoute], але якщо не всигните і не зупинять/не відкладуть, Ви витребовуйте ці всі документи з Держбудконтролю, і цю посадову особу нехзай суд за Вашим клопотанням викличе для дачі пояснень, і там вже нехай суд оцінює всі докази як кажуть в сукупності на основі бсебічного і повного дослідження. Але ж так ризиковано, оскільки деякі судді говорять: [qoute]Ну що ж ВИ хочите, є дозвіл, ніким не скасований. чинний, значить все гаразд....законнний тобто[qoute], а деякі згадаують про верховенство права і все ж роблят так як треба.То мабуть ризикувати не варто, і скасувати цей дозвіл до розгляду справи по суті. Як на мене, то всеж тут треба було б зупинити провадження на підставі п.3 ч.1 ст.156 КАСУ попереднього подавши заяву в суд про скасування того дозволу. А якщо зможите скасувати [qoute]різними способами[qoute] і без суду (хтось повпливає, наприклад вищестояща установа тощо) і не встигаєте до засідання то тут звісно треба написати якесь вмотивоване клопотання про відкладення розгляду справи... щось треба придумати таке реальне, керуючись касу.Лишне на хворобу судді сподіватись ризиковано.Напишіть обов'язково що там і як. Ще раз бажаю Вам успіху, і щоб ще сьогодні все вирішилось на Вашу користь!
ksilex

Номер повідомлення:#47

Повідомлення ksilex » 14 травня 2008, 13:21

.......... зовсім забув, (да Ви і самі знаєте та всеж), Ви не акцентуйте увагу в суді лише на [qoute]незаконності[qoute] дозволу, а все системно викладате:Мол будівництво вважаю незаконним з таких підстав (кожна з яких окремо є достатньою визнання будівництва незаконним):1. Незаконніть дозволу...2. Порушення будівельних і інших норм.3. Відсутність моєї згоди ....4. Інше що там...
ksilex

Номер повідомлення:#48

Повідомлення Весна :) » 15 травня 2008, 21:45

справа не розглядалась суддя був в [qoute]Нарадчій кімнаті[qoute] - смился с работи. Мені не дуже єсенс відкладати справу. Краще б її розглянули по суті. Сьогодні настрою 0000000. Потім напишу.

Номер повідомлення:#49

Повідомлення ksilex » 16 травня 2008, 17:58

....... ці процеси в нашій [qoute]правовій державі[qoute] кого хочеш дістануть, та все ж не падайте духом, Ви ж юрист, нотаріус, жінка у Вас все буде супер. Людині з нормальними людськими цінностями завжди важко проститояти цим невігласам, але що поробиш .....
ksilex

Номер повідомлення:#50

Повідомлення Весна :) » 16 травня 2008, 23:06

мене списувати ще рано, от віддихаюсь, розгребусь з поточними проблемами - і до бою.Кksilex дякую ВАМ за підтримку:)

Поперед.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів