Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (ТЕСТИ, ЗАДАЧІ, ВРАЖЕННЯ)

Номер повідомлення:#361

Повідомлення devjuli » 18 червня 2009, 14:56

Стаття 28. Страхування цивільно-правової відповідальності приватного нотаріуса Для забезпечення відшкодування заподіяної внаслідок вчиненої нотаріальної дії шкоди приватний нотаріус зобов'язаний до початку зайняття приватною нотаріальною діяльністю укласти договір страхування цивільно-правової відповідальності. Держава не несе відповідальності за шкоду, заподіяну неправомірними діями приватного нотаріуса при здійсненні ним нотаріальної діяльності. Приватний нотаріус не несе відповідальності по зобов'язаннях держави. Мінімальний розмір страхової суми становить сто п'ятдесят мінімальних розмірів заробітної плати. Розмір відшкодування заподіяної шкоди визначається за згодою сторін або в судовому порядку.{ Стаття 28 в редакції Закону N 614-VI ( 614-17 ) від 01.10.2008 } Де ж строки, чи Ви маєте на увазі , що має розпочати діяльність протягом 1 місяця і відповідно тоді й застрахуватися????
devjuli

Номер повідомлення:#362

Повідомлення devjuli » 18 червня 2009, 14:58

Приміщення приватного нотаріуса повинно складатись з:а) однієї кімнати та коридоруб) двох і більше кімнатв) однієї кімнати, площею більше ніж 12,00 кв. м.
devjuli

Номер повідомлення:#363

Повідомлення mosya » 18 червня 2009, 15:00

умняшка, эта практика есть во всех регионах (требовать справки о наличии/отсуствии строений). Но честно говоря я не понимаю, почему нельзя продать землю отдельно от строений (при условии определения порядка пользования землей соственником строений)? В законодательстве я этого не нашел (может плохо искал). Более того, в ЗК (ст.81,82) - сказано, что право собственности на землю к гражданам и юр.лицам может переходить на основании гражданско-правовых договоров без каких-либо требований к приобретению строений. Вы же когда дом продаете, земля под которым не принадлежит собственнику, не забираете землю? )
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#364

Повідомлення Sonechko » 18 червня 2009, 15:01

мабуть.... там були зміни внесені вроди би тепер один місяць,але щось не можу знайти куди їх внесли ті зміни
Sonechko

Номер повідомлення:#365

Повідомлення mosya » 18 червня 2009, 15:02

devjuli, б) - [qoute]Положення про вимоги до робочого місця приватного нотаріуса та здійснення контролю за їх дотриманням[qoute] в старой редакции........)
mosya

Номер повідомлення:#366

Повідомлення Tash » 18 червня 2009, 15:04

Sonechko, что-то мне кажется что относительно вопросов с тестами Вас разводят. Я сдавала в прошлом году и конверт с тестами был запаян, и его вскрывали при стажёрах на экзамене. Откуда могут знать работники департамента какие тесты будут на экзамене. По опыту прошлого года, в тестах вопросы совпадали во многих по 10-12 одинаковых было в билетах, но задачи и документы были все разные. Не забудьте повторить перед экзаменом ЦПК, очень много вопросов по этому кодексу в билетах.
Tash

Номер повідомлення:#367

Повідомлення Busechka :) » 18 червня 2009, 15:05

devjuli, 2 и больше комнат. Т.к. одна для нотариуса (отдельная) одна для помощников, и вооще надоеще для ожидания и хранения архива (хотя он может храниться и в комнате, где помощники.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#368

Повідомлення mosya » 18 червня 2009, 15:08

Busechka :), в новой реадкции положения немного изменили - [qoute]Кількість кімнат у приміщенні, де знаходиться робоче місце (контора) приватного нотаріуса, не може бути меншою, ніж кількість приватних нотаріусів, які здійснюють нотаріальну діяльність у його межах.[qoute]
mosya

Номер повідомлення:#369

Повідомлення devjuli » 18 червня 2009, 15:13

Вот вот. .... Нотаріус може працювати і без помічника. Недавно відкрилася одна моя знайома, їй офіс акредитували на 1 кімнату без помічника, а архів можна зберігати у металевій шафіА на рахунок страхування, так це взагалі тепер ніде не написано, Я У ШОЦІ, ЩО ВОНИ ВІД НАС ХОЧУТЬ?????
devjuli

Номер повідомлення:#370

Повідомлення Sonechko » 18 червня 2009, 15:15

Виконавчий напис за яким стягувачем або боржником є громадянин, може бути предявлено до примусового виконання протягома. 3 років з моменту вчинення виконавчого написуб. 1 року з моменту вчинення виконавчого написув. 5 р.варіант а?
Sonechko

Номер повідомлення:#371

Повідомлення Sonechko » 18 червня 2009, 15:20

"Угоди про перехід права власності на земельні ділянки повинні містити:а) 1 ) назву сторін (прізвище, ім’я та по-батькові громадянина, назву юридичної особи) 2) вид угоди3) предмет угоди (земельна ділянка з визначенням місця розташування, площі, цільового призначення, складу угідь, правового режиму тощо) 4) документ, що підтверджує право власності на земельну ділянку5) відомості про відсутність або наявність обмежень щодо використання земельної ділянки за цільовим призначенням (застава, оренда, сервітут тощо) 6) договірну ціну 7) зобов’язання сторін.б) 1) назву сторін (прізвище, ім’я та по-батькові громадянина, назву юридичної особи) 2) вид угоди3) предмет угоди (земельна ділянка з визначенням місця розташування, площі, цільового призначення, складу угідь, правового режиму тощо) 4) документ, що підтверджує право власності на земельну ділянку 5) відомості про відсутність заборони відчуження земельної ділянки6) відомості про відсутність або наявність обмежень щодо використання земельної ділянки за цільовим призначенням (застава, оренда, сервітут тощо) 7) договірну ціну 8) зобов’язання сторін.в) 1) назву сторін (прізвище, ім’я та по-батькові громадянина, назву юридичної особи) 2) вид угоди3) предмет угоди (земельна ділянка з визначенням місця розташування, площі, цільового призначення, складу угідь, правового режиму тощо) 4) документ, що підтверджує право власності на земельну ділянку 5) відомості про відсутність заборони відчуження земельної ділянки6) відомості про відсутність або наявність обмежень щодо використання земельної ділянки за цільовим призначенням (застава, оренда, сервітут тощо) 7) договірну ціну 8) зобов’язання сторін9) визначення меж земельної ділянки в натурі ( на місцевості) та закріплення їх м"
Sonechko

Номер повідомлення:#372

Повідомлення Busechka :) » 18 червня 2009, 15:20

natamax, согласна. Наверное, как и многие другие - это старый тест. Надеюсь, его не будет у нас. А скажите Ваше мнение по этому вопросу : 341) Сторонами договору управління спадщиною є:а) нотаріус та виконавець заповітуб) виконавець заповіту та спадкодавецьв) нотаріус та будь-яка інша особа, яка прийме на себе зобов'язання по управлінню. Где это написано? Я в инстр и ГК не нашла...

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#373

Повідомлення Busechka :) » 18 червня 2009, 15:20

0

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#374

Повідомлення devjuli » 18 червня 2009, 15:25

Виконавчий напис, за яким стягувачем [B][I]та [/I][/B]боржником є громадянин, може бути пред’явлено до примусового виконання протягом:а) трьох років з моменту вчинення виконавчого написуб) одного року з моменту вчинення виконавчого написув) п’яти років з моменту вчинення виконавчого напису.Виконавчий напис за яким стягувачем [B][I]або [/I][/B]боржником є громадянин, може бути предявлено до примусового виконання протягома. 3 років з моменту вчинення виконавчого написуб. 1 року з моменту вчинення виконавчого написув. 5 р.Стаття 91. Строк пред'явлення виконавчого напису Виконавчий напис, за яким стягувачем [B][I]або [/I][/B]боржником є громадянин, може бути пред'явлено до примусового виконання протягом [B]трьох років[/B], [B][I]а з усіх інших вимог - протягом одного року [/I][/B]з моменту вчинення виконавчого напису, якщо законом не встановлено інших строків. Поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого напису здійснюється відповідно до Закону України [qoute]Про виконавче провадження[qoute].( Стаття 91 в редакції Закону N 2056-III ( 2056-14 ) від 19.10.2000 ) ЗРОЗУМІЛИ ЯК ВИМУТИЛИ....... НЕ ХОРОШІ ЛЮДИ
devjuli

Номер повідомлення:#375

Повідомлення Sonechko » 18 червня 2009, 15:27

то варіант б?
Sonechko

Номер повідомлення:#376

Повідомлення Busechka :) » 18 червня 2009, 15:28

Sonechko, пост №372 вариант Б

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#377

Повідомлення devjuli » 18 червня 2009, 15:29

Сторонами договору управління спадщиною є:а) нотаріус та виконавець заповітуб) виконавець заповіту та спадкодавецьв) нотаріус та будь-яка інша особа, яка прийме на себе зобов'язання по управлінню.п195 Інструкції. Якщо у складі спадщини є майно, що потребує утримання, догляду, учинення інших фактичних чи юридичних дій для підтримання його в належному стані, [B]нотаріус[/B], а в населених пунктах, де немає нотаріуса - відповідний орган місцевого самоврядування, [B]у разі відсутності спадкоємців або виконавця заповіту, на підставі заяви заінтересованої особи[/B] (наприклад, представника територіальної громади), після пред'явлення свідоцтва про смерть спадкодавця, укладає договір на управління спадщиною. В
devjuli

Номер повідомлення:#378

Повідомлення mosya » 18 червня 2009, 15:29

devjuli, а чего намутили? мне кажется в этом случае от перестановки слагаемых сумма не меняется. Если гражданин [qoute]та[qoute], то в любом случае он один из 2-х ), а значит 3 года.
mosya

Номер повідомлення:#379

Повідомлення Sonechko » 18 червня 2009, 15:30

373 відповідь в.МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇщодо вчинення нотаріальних дій, пов'язаних із вжиттям заходів щодо охорони спадкового майна, видачею свідоцтв про право на спадщину та свідоцтв про право власності на частку в спільному майні подружжя СХВАЛЕНОрішенням Науково-експертної ради з питань нотаріату при Міністерстві юстиції України від 29 січня 2009 р.
Sonechko

Номер повідомлення:#380

Повідомлення Sonechko » 18 червня 2009, 15:33

281. До якої групи відносяться дії, спрямовані на забезпечення правовідносин?А.). Накладення заборони відчуження жилого будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража.Б.).Видача свідоцтво про право власності на частку у спільному майні подружжя.В.).Тотожності громадянина з особою, зображеною на фотокартці.а?
Sonechko

Номер повідомлення:#381

Повідомлення devjuli » 18 червня 2009, 15:35

natamax, а вони рахують, що саме так, як я пишу МУТЯТЬ кажу Вам. Я на всі сто за Вами згідна, що від перестановки........., але СЕ ЛЯ ВИ
devjuli

Номер повідомлення:#382

Повідомлення devjuli » 18 червня 2009, 15:41

Суб'єктами права спільної сумісної власності можуть бути:а) лише громадяниб) лише територіальні громадив) громадяни та юридичні особиг) громадяни, юридичні особи, територіальні громади та держава.На підставі статті 368 Г, чи це питання по землі?????
devjuli

Номер повідомлення:#383

Повідомлення Sonechko » 18 червня 2009, 15:54

скорше всього по цивільному в питанні не написано нічого що стосується землі
Sonechko

Номер повідомлення:#384

Повідомлення MMV » 18 червня 2009, 16:08

ДЛЯ Busechka :) и devjuliСторонами договору управління спадщиною є:в) нотаріус та будь-яка інша особа, яка прийме на себе зобов'язання по управлінню.это точно я на экзамене так ответил!!! защитали как правильный!!!
MMV

Номер повідомлення:#385

Повідомлення Busechka :) » 18 червня 2009, 16:14

MMV, спасибо вам! Хоть что-то стало ясным. а еще не вспомните какие-то ?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#386

Повідомлення ROMAN IVANOVUCH » 18 червня 2009, 16:16

Щойно здали Львівяни. Питання майже всі з форуму.Апостиль проставляєтьсчя Мінюстом на документах:1.які видаються судами орг. юстиції і нотаріусами (прав)2. прокуратурою і нотаріусами.Відумерла спадщина переходить до :ОМС (прав)держави.
ROMAN IVANOVUCH

Номер повідомлення:#387

Повідомлення ROMAN IVANOVUCH » 18 червня 2009, 16:18

Предмет договору про припинення права на аліменти:1. будинок2. будь-яке нерухоме (прав)3. рухоме і нерухоме
ROMAN IVANOVUCH

Номер повідомлення:#388

Повідомлення MMV » 18 червня 2009, 16:19

0
MMV

Номер повідомлення:#389

Повідомлення MMV » 18 червня 2009, 16:20

а сколько во львове сдало человек? и из скольки???
MMV

Номер повідомлення:#390

Повідомлення ROMAN IVANOVUCH » 18 червня 2009, 16:21

За чиєю заявою спадщина визнається відумерлою: ОМС
ROMAN IVANOVUCH

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів