Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (з 02.10.09)

Номер повідомлення:#61

Повідомлення annwell » 06 жовтня 2009, 20:08

задача моя - це пост №8
annwell

Повідомлення: 171
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 23 раз.

Номер повідомлення:#62

Повідомлення annwell » 06 жовтня 2009, 20:30

Я так розумію, що в конверт для ВКК потрібно вкласти свою заяву(скаргу) та оригінал витягу з протоколу (чи все-таки його копію???????), та відправити рекомендованим дистом з повідомленням про доставку на адресу 01001 м.Київ, вул.Городецького, 13.Підкажіть, будь ласка, якщо мій хід думок не правильний.
annwell

Номер повідомлення:#63

Повідомлення wart » 06 жовтня 2009, 22:15

Привіт всім форумчанам!Вчора не було сили писати. Сьогодні виконую обіцяне:задача попалася з форуму: Син гр. В склав заповіт в жовт. 2003 році на гр. С, з якою проживав 4 роки. 2002 р. зробив заповідальне розпорядження в банку на матір. Крім того матір претендує на об. частку. Мати звернулася із заявою про прийняття спадщ. в лист. 2003 р. Гр. с в січні 2004р. Відповідь: Матір 2/3 + вклад в банку, гр. С 1/3. Правильна відповідь в ключі починається словами: відповідно до пункту 5 Перехідних положень ЦКУ.... будьте обережні, тому що є ще один майже ідентичний варіант відповіді, але там написано не юридичною термінологію (ПОБУТОВИЙ ДІАЛЕКТ).Завдання: Свідоцтво про право на спадщину за заповітом, Помилки: засвідчую-посвідчую, вліпили ст. 1263 (3 черга, а свід. за заповітом), кварт. з номером, а у витягу БТІ б/н (щодо цього невпевненний), оцінка майна зі слів спадкоємців, замість ст. 1299 написали якусь 364, ініціали матері не розписані, номер спадкової справи був напис. без року (2345), а має 2345- 2009, в оцінці не розписані копійки-цифрами 19 коп.Тести.Я не пам`ятаю дослівно.Перечитайте комерційну концесію, будівельний підряд, зміни положення про перевірку нот., порядок ведення реєстру, Мінську конвецію дуже уважно. Всі тести було відповідно нових змін законодавства. Успіху всім.
wart

Номер повідомлення:#64

Повідомлення wart » 06 жовтня 2009, 22:33

Ще забув. Будьте страшно обережні, коли підкреслюєте помилки в документі. В нас була стажистка, яка набрала 49 балів, задача вірно, але підкреслила ціле речення (їй не зарахували роботу). [B]Підкреслюйте суто помилку.[/B]
wart

Номер повідомлення:#65

Повідомлення ТаШ » 06 жовтня 2009, 23:08

РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ, на 1 тест-смотри билет annwell.
ТаШ

Номер повідомлення:#66

Повідомлення Busechka :) » 07 жовтня 2009, 00:13

annwell, wart, спасибо вам БОЛЬШОЕ за выложенную информацию! Скажите, пожалуйста, что было по бытовому подряду?
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#67

Повідомлення devjuli » 07 жовтня 2009, 00:25

[B][/B]Велике спасибі annwell та wart за викладене!!!!!!!! [B]wart [/B], по будівельному підряду питання стосувалося [QUOTE]кому принадлежит право собственности на объект строительства или (не уверен) иные результаты строительной деятельности:а) подрядчикуб) замовник, якщо інше не передбачено договоромв) підрядник або замовник.[/QUOTE] Це викладали ваші попередники, таке було у Вас????а)договор комерційної концесії укладається у:- письмовій формі- усній- письмовій з нотаріальним посвідченнямб)правоволоділець зобовязаний:- здійснити державну реєстрацію, надавати користувачеві технічне та консультативне сприяння, включаючи сприяння у навчанні та підвищенні кваліфікації працівників, контролювати якість товарів (робот, послуг), що виробляються (виконуються, надаються) користувачем на підставі договору комерційної концесії- здійснити державну реєстрацію, контролювати якість товарів (робот, послуг), що виробляються (виконуються, надаються) користувачем на підставі договору комерційної концесії- контролювати якість товарів (робот, послуг), що виробляються (виконуються, надаються) користувачем на підставі договору комерційної концесії[B]Це було?????[/B] ДЯКУЮ
devjuli

Номер повідомлення:#68

Повідомлення Busechka :) » 07 жовтня 2009, 00:44

devjuli,спасибо, вроде такое помню. Концессия - в письменной форме ( и еще госрегистрация). Правоволодилец - а. Кстати, мне еще говорили, что был вопрос - снимается ли наложенный арест с недвижимого имущества предприятия если оно признано банкротом и когда? Так я случайно нашла сегодня - в ЗУ Про відновлення платоспроможності... в ст. 23, что действительно арест снимается - с дня вынесения постановления хоз судом о признании банкротом и открытия ликвидационной процедуры. Не знаю, ответила бы я на такой вопросик на экзамене... Хорошо,что хоть попалось на глаза.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#69

Повідомлення Busechka :) » 07 жовтня 2009, 01:03

И еще такое есть положение. Интересно, почему именно на счет нотариальной конторы7 [QUOTE]Кошти, отримані від продажу майна громадянина-підприємця, визнаного банкрутом, а також наявні у нього кошти у готівковій формі вносяться на депозитний рахунок нотаріальної контори та використовуються за рішенням господарського суду, який визнав громадянина-підприємця банкрутом. [/QUOTE]

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#70

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 07 жовтня 2009, 01:34

ТаШ, 80 — ст.80 ЗУ о н-те и абз.2 п.270 Инструкции - ????81 — Вы правы б) - не доглядела [qoute]не[qoute]82 — права я — ст. 1289 ЦКУ 84 — на что вы ссылаетесь???85 — права я — абз.2 п.112 Инстр.86 — ответа правильного нет91 — согсасна с Вами — поспешила — ч.2 ст.6 ЗУ «про іпотеку»99 - Вы правы — ДП [qoute]Інформаційний центр[qoute] Міністерства юстиції Українинасчет ответа на №1 посмотрите ч.2 ст.220 ЦКУ — никаких мыслей на навивает???Дальше будем сверяться???Кто еще готовится на ВКК — присоединяйтесь!!!
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#71

Повідомлення РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ » 07 жовтня 2009, 02:40

продолжаю разбирать тесты, выложенные в №39101-150:в в в в в а в б б аг в б б а а в а б аа а а в б е а а б аб а б а б в в в б ва а а б в а а б а в
РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ

Номер повідомлення:#72

Повідомлення mosya » 07 жовтня 2009, 10:13

РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ, 80 - кроме п. 270 Инструкции, есть еще ст. 80 ЗУ [qoute]о нотариате[qoute] и по ней ответ б)81 - в вопросе как раз [qoute]кто НЕ может быть[qoute] - ответ б)84 - согласен с ТаШ - ответ в) в Положении о едином реестре доверенностей. Но есть и другие мнения.
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#73

Повідомлення wart » 07 жовтня 2009, 12:17

на пост 67. Так, цей тест. Я відповів, що замовнику. Мене збило з толку слова в кодексі [qoute]до їх здачі[qoute], а в тесті їх не було. Відповідати мабуть треба було [qoute]а[qoute].
wart

Номер повідомлення:#74

Повідомлення annwell » 07 жовтня 2009, 12:55

Стаття 876. Право власності на об'єкт будівництва 1. Власником об'єкта будівництва або результату інших будівельних робіт є замовник, якщо інше не передбачено договором. { Частина перша статті 876 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3201-IV ( 3201-15 ) від 15.12.2005 }
annwell

Номер повідомлення:#75

Повідомлення Busechka :) » 07 жовтня 2009, 12:59

согласна с annwell, тут дословное цитирование статьи. правильный ответ Б. wart, Вы что-то напутали.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#76

Повідомлення devjuli » 07 жовтня 2009, 13:07

[QUOTE]в оцінці не розписані копійки-цифрами 19 коп.[/QUOTE]мені здається, що це не є помилкою, у нотаріусів існує така практика копійки не писати словами, а просто ставити 25 коп., 17 коп. Наприклад, 44 789,12 (сорок чотири тисячі сімсот вісімдесят дев[qoute]ять грн. 12 коп. ) грн.
devjuli

Номер повідомлення:#77

Повідомлення оксана84 » 07 жовтня 2009, 13:10

Добрий ранок, хотіла обговорити своє завдання на іспиті, було свідоцтво про право на спадщину за заповітом, я спочатку дуже зраділа і була впевнена в правильності підкреслених принаймні 6 помилок, а виявилось, що не правильно:1. Дата на початку була написана не в правильному порядку (спочатку рік потім дата), я підкреслювала перше, що йшло - рік, чи треба було повністю дату2,3. Зустрічались два рази неправильно вказані номери з реєстру (були букви) 4. Спадкувалась 1/6 частина земельної ділянки, а в оцінці було вказано 1/4 5. Оцінка експертна, а потрібна норматина. 6. Вказано, що свідоцтво підлягає заміні на державний акт про право власності на землю (всю цю частину речення я й підкреслила, чи потрібно окреме словосполучення), свідоцтво видається вже на момент внесення змін до ЗК і самостійним правовстановлюючим документом)Скажіть в чому моя помилка, що не так
оксана84

Номер повідомлення:#78

Повідомлення annwell » 07 жовтня 2009, 13:19

оксана84, скажіть, будь ласка, можливо Ви дізнались, чи відправляти зі скаргою копію витягу чи оригінал???????????
annwell

Номер повідомлення:#79

Повідомлення оксана84 » 07 жовтня 2009, 13:24

annwell: в нас в Управі нічого дізнатись не вдалось, сьогодні буду дзвонити в Міністерство, на предмет які ще документи потрібні, бо вирішила поїхати в Київ і подати особисто, скоріше за все буду їхати в пятницю, думаю розпитати там і про те, що Вас цікавить
оксана84

Номер повідомлення:#80

Повідомлення оксана84 » 07 жовтня 2009, 13:26

Будь-ласка, висловіть думки на рахунок мого завдання, воно мені заснути спокійно не дає, тільки й думаю, що не так
оксана84

Номер повідомлення:#81

Повідомлення devjuli » 07 жовтня 2009, 13:26

[QUOTE]1. Дата на початку була написана не в правильному порядку (спочатку рік потім дата), я підкреслювала перше, що йшло - рік, чи треба було повністю дату[/QUOTE]ДУмається мені, що це не є помилкою, багато хто так пише : Дві тисячі девятого року пятого числа жовтня місяця, або в і ншій послідовності, саме головне, щоб було написано число, місяць, рік , а послідовність не має значення [QUOTE]2,3. Зустрічались два рази неправильно вказані номери з реєстру (були букви)[/QUOTE]маю сумнів з цієї помилки[QUOTE]6. Вказано, що свідоцтво підлягає заміні на державний акт про право власності на землю (всю цю частину речення я й підкреслила, чи потрібно окреме словосполучення), свідоцтво видається вже на момент внесення змін до ЗК і самостійним правовстановлюючим документом)[/QUOTE]В оригіналі має звучати так: [qoute]На підставі статті 1299 Цивільного кодексу України право власності на зазначене в свідоцтві майно підлягає державній реєстрації.[qoute]Думаю, ця помилка [qoute]подленная[qoute] Але може у них там по старому була відмічена помилка , бо раніше писали :[qoute]Свідоцтво про право на спадщину на 1/6 частину земельної ділянки підлягає заміні на Державний акт на право власності на земельну ділянку[qoute].
devjuli

Номер повідомлення:#82

Повідомлення Busechka :) » 07 жовтня 2009, 13:33

devjuli, согласна, что первые 2 - 3 - вполне могут не считаться ошибками. Скорее всего были еще ошибки в дате выдачи -может раньше 6 мес, может ссылка по основанию выдачи - на основании какой-то ст. типа 1261, а надо - на основании завещания. Может еще было что-то неправильно по БТИ, инициалы, а не полностью, фразочку еще такую вставляют - дане свідоцтво про спадщину, а надо - свідоцтво про право на спадщину за заповітом. Вобщем, много могло еще біло біть нюансов...

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#83

Повідомлення оксана84 » 07 жовтня 2009, 13:43

На рахунок номерів писалось приблизно так: 1у-32, 24к5-7
оксана84

Номер повідомлення:#84

Повідомлення оксана84 » 07 жовтня 2009, 13:45

На рахунок оцінки при спадкуванні тільки нормативна, чи можна щоб експертна
оксана84

Номер повідомлення:#85

Повідомлення Platon » 07 жовтня 2009, 13:45

ТаШ, РАМАМБАХАРАММАМБУРУМ, давайте обговорим вопрос 31 с тестов поста №39.Почему ответ не а) ? п.3.2 Положення 3.2. Суб'єкти за погодженням з Держінформ'юстом чи його філією можуть передавати бланки між собою, про що складається акт про приймання-передавання з одночасним наданням письмового повідомлення про це до Держінформ'юсту для внесення відповідних змін до Реєстру.На что Вы ссылаетесь подскажите?
Platon

Номер повідомлення:#86

Повідомлення wart » 07 жовтня 2009, 13:48

Для бусечки ! Я просто прочитав кодекс в старій редакції, а відповів значить правильно.
wart

Номер повідомлення:#87

Повідомлення Busechka :) » 07 жовтня 2009, 13:49

оксана84, по номерам. многие писали, что в ключе это не стоит ошибкой и, скорее всего, сделано специально, чтобы запутать и чтобы мы считали, что нашли ошибку, а они потом скажут, что это просто опечатка компьютера. По оценке - согласна с Вами. Нужна нормативная. Не расстраивайтесь, не надо уже об этом думать. Отдохните, уделите время себе, делайте толкьо то, что хочется. Пейте хорошее вино, ешьте шоколад, слушайте любимую музыку. А потом соберитесь с новыми силами- и последний рывок. У Вас все получится!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#88

Повідомлення ТаШ » 07 жовтня 2009, 13:50

Platon,ми говоримо про бланки інформаційної системи,а не про нотаріальні.
ТаШ

Номер повідомлення:#89

Повідомлення Busechka :) » 07 жовтня 2009, 13:50

wart, бывает. Но я так поняла,что вы все же выбрали б? или нет?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#90

Повідомлення devjuli » 07 жовтня 2009, 13:53

[QUOTE]На рахунок оцінки при спадкуванні тільки нормативна, чи можна щоб експертнаНа рахунок оцінки при спадкуванні тільки нормативна, чи можна щоб експертна[/QUOTE]У свідоцтві ця фраза має звучати так: [qoute]Вартість спадкового майна становить ........[qoute] без посилання на джерело визначення вартості, але може вони хотіли впевнитися у ваших знаннях ЗУ [qoute]Про оцінку земель[qoute] та ЗКУ, не сумнівайтесь - при спадкуванні, міні, даруванні - нормативна
devjuli

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів