Номер повідомлення:#629
Воплі Водоплясова
» 23 жовтня 2009, 16:17
"Доброго дня шановні форумчани!Ви піднімаєте не тільки свій освітній рівень а й тих людей, які просто сидять на форумі і читають його. (такі як я).Здавав вчора. Нездав. 44 бали по тестам….!!!! Задача і документ правильно. «Обідно, досадно, да ладно» Рахунок:12 з 28 здало. По суті:Тести: 70% - це ті які зустрічались у «тести 800» і «тести Філіп»: Хто такий іпотекодавець, які питання з нотаріальної діяльності регулює Мінська конвенція, Суд може накласти арешт на майно до подання позовної заяви у справах: Інтелектуальної власності, нерухомого майна, у справах неповнолітніх Питання на яких я попався, які на форумі не бачив : З якого моменту виникає право інтелектуальної власності (на формі не було):1. з моменту створення2. з моменту оприлюднення твору3. з моменту публічного використанняПеревірка діяльності нотаріуса проводиться: 1. за весь період часу з моменту останньої планової перевірки (це я підкреслив)2. за весь період часу, згідно списку Управління юстиції…3. за весь період часу, з моменту останньої планової перевірки, що проводиться не рідше 1 разу на 2 роки (так сказали в комісії)Не пам’ятаю, як точно звучав але: Протягом якого строку можна здійснити провадження за виконавчим написом, якщо однією стороною є громадянин:1 рік - правильна3 роки (не правильна відповідь)5 роківСуди першої інстанції проводять розгляд цивільних справ: відповіді не пам’ятаю.Заява для забезпечення (взагалі не пам’ятаю) судового провадження подається у строк: 1. 10 днів - правильна2. 5 днів3. 3 дніІНШЕ згадаю - допишу.Всім хто буде здавати КК рекомендую до переліку матеріалів, вказаних на форумі, ОБОВ’ЯЗКОВО додайте ЦПК. Я ж думав, що пам’ятаю його…на ньому я і «поплив», як сказала жіночка з комісії…:-)Пам’ятайте, там, де ваші знання уже не допомагають – включайте логіку, у 50-70 % незнайомих тестів воно допомагає. Я 3 рази все прочитав перед тим як почати почати підкреслювати. Задача: Громадянин М. склав заповіт на будинок гр. К. Через рік склав заповіт на все майно на гр. Л. Через рік гр. М згигнув. У нього залишилася будинок, квартира, машина, повнолітня працездатна донька яка також щось від цього хоче. До нотаріальної контори для подачі заяви з’явилися всі троє. Але гр. К подав нотаріусу судове рішення, що набрало законної сили про то, що заповіт складений на все майно, що має перейти гр. Л вчинено під впливом насильства.Задача проста, але якщо пам’ятати одну істину. Кожен наступний заповіт скасовує попередній повністю або в частині, що йому суперечить. КРІМ ТИХ, які були вчинені під впливом насильства! Старі заповіти відновлюються в таких випадках.5 варіантів відповіді. Два основних з заковирками для не уважних1. Гр. К спадкує будинок по заповіту, дочка на підставі ст. 1254, 1257 спадкує будинок і машину. (неправильні статті)5. Гр. К на підставі ст. 1254,1257 ЦКУ спадкує будинок, згідно заповіту, а дочка отримує право на автомобіль і на квартиру. P.S. за допомогу у розв’язанні цієї задачі ОСОБЛИВА подяка devjuli.(нагадала мені, які заповіти відновлюються)І на завершення документ: Заповіт на все майно видано в Житомирі від гр. Тереря громадянину Іванову. Помилки (ті,які памятаю, які знайшов):1. Один екземпляр заповіту зберігається у справах приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу (складено в Житомирі) а другий видається на руки спадкоємцю2. особу спадкодавця і спадкоємця встановлено…3. стягнуто державного мита 50 грн. Згідно ст. 19 ЗУ «Про Нотаріат» Взагалі підкерслив - 9.ФОРУМЧАНИ – ВИ СИЛА!!!!ДЯКУЮ!!!Хто не здав – до зустрічі в ВКК. "