Форум

Інформаційний ресурс

ЭКЗАМЕНЫ (продолжение продолжения:))

Номер повідомлення:#721

Повідомлення Macur » 29 вересня 2009, 17:46

[B]Тепер викидую запропоновані відповіді на задачу.[/B]Громадянин Варламов І.К. заповів 1/2 частину квартири онукові Варламову С.П. Громадянин Варламов І.К помер в серпні 2004 року, в жовтні 2004 року, до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини подали онук та дружина померлого, Варламова Г.С. (72 роки). В січні 2005 року дружина померла. Спадкоємцями Варламової Г.С. є їх спільні двоє дітей, які в березні 2005 року подали заяви про прийняття спадщини до нотаріальної контори. Онук звернувся за одержанням свідоцтва про право на спадщину в червні 2008 року.Який порядок видачі свідоцтва про право на спадщину?Визначте розмір часток у спадщині Варламова І.К. та Варламової Г.С.ВІДПОВІДІ:Спадкоємцями гр. Варламова І.К. є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку відповідно до статті 1241 Цивільного кодексу України, які своєчасно прийняли спадщину.Оскільки дружина Варламова І.К. померла до закінчення шестимісячного строку, встановленого для прийняття спадщини, належна їй частка спадкового майна переходить до спадкоємця за заповітом Варламова С.П.Законодавством не визначено строк для одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нотаріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/2 частину квартири.Спадкоємцями гр. Варламова І.К. є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку відповідно до статті 1241 Цивільного кодексу України, які своєчасно прийняли спадщину.Спадкоємцями Варламової Г.С. є її діти, які своєчасно подали заяви про прийняття спадщини.Оскільки Варламов С.П. за одержанням свідоцтва про право на спадщину за заповітом не звертався до нотаріальної контори більше ніж три роки, він вважається таким, що втратив право на спадщину.Нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/2 частину квартири спадкоємцям Варламової Г.С. в рівних частках кожному.Спадкоємцями гр. Варламова І.К. які своєчасно прийняли спадщину є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом, та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом, на обов'язкову частку згідно статті 1241 Цивільного кодексу України,Онуку померлого Варламова І.К., Варламову С.П., незалежно від часу його звернення, нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/4 частину квартири.Спадкоємці померлої Варламової Г.С. одержують свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/4 частину квартири в рівних частках кожний.У зв'язку з тим, що Варламов І.К. залишив на ім'я Варламова С.П. заповіт і спадкоємець за заповітом із заявою про прийняття спадщини звернувся до нотаріуса своєчасно, спадкоємцем на 1/2 частину квартири є Варламов С.П.Законодавством не визначено строк для одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нотаріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 1/2 частину квартири.Спадкоємицями гр. Варламова І.К. які своєчасно прийняли спадщин є його онук Варламов С.П., як спадкоємець за заповітом, та дружина померлого Варламова Г.С, як спадкоємиця за законом на обов'язкову частку у спадщині відповідно до статті 1241 Цивільного кодексу України,Спадкоємцями Варламової Г.С є її діти, які своєчасно подали заяви про прийняття спадщини.Законодавством не визначено строк для одержання спадкоємцями свідоцтва про право на спадщину. У 2008 році нотаріус видає Варламову С.П. свідоцтво про право на спадщину за заповітом на 5/12 частин квартири.Спадкоємцям Варламової Г.С. нотаріус видає свідоцтво про право на спадщину за законом на 1/12 частку квартири в рівних частках кожному.
Macur

Номер повідомлення:#722

Повідомлення Macur » 29 вересня 2009, 17:49

[B]Дякую Крісті 81.[/B]
Macur

Номер повідомлення:#723

Повідомлення Крісті 81 » 29 вересня 2009, 17:49

nata-m, в мене вже [qoute]закипіла[qoute] голова. Можливо я не права. Зараз пориюся в методичках і т. д. .....
Крісті 81

Номер повідомлення:#724

Повідомлення Sonechko » 29 вересня 2009, 17:52

на пост. 721 і шо з них правильно? геть запуталась.................:-(
Sonechko

Номер повідомлення:#725

Повідомлення Macur » 29 вересня 2009, 17:55

Я думаю, що правильною відповіддю буде остання.
Macur

Номер повідомлення:#726

Повідомлення Sonechko » 29 вересня 2009, 17:57

да ну звідки аж 5/12
Sonechko

Номер повідомлення:#727

Повідомлення Крісті 81 » 29 вересня 2009, 17:58

А ще ОБОВЯЗКОВО гляньте прекрасний закон [qoute]Про міжнар прив право[qoute] та Конвенцію про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах
Крісті 81

Номер повідомлення:#728

Повідомлення Крісті 81 » 29 вересня 2009, 18:04

там просто пораховано з 1/2. якби не було заповіту, то друж, діти по 1/6, а так обов частка 1/12. Решта 5/12. Перевірте 1/12+5/12=6/12 або 1/2
Крісті 81

Номер повідомлення:#729

Повідомлення Sonechko » 29 вересня 2009, 18:07

дякую!
Sonechko

Номер повідомлення:#730

Повідомлення Macur » 29 вересня 2009, 18:12

Мені здається, що 5/12 взялися ось звідки: з усіма іншими спадкоємцями (внук і двоє спільних дітей) все ясно, а от жінка померлого, яка теж потім померла, спадкує по закону ту частину квартири, яку її чоловік нікому не заповів і має обов'язкову частку із 1/2, яку спадкодавець заповів племіннику, тому виходить 5/... Це моя думка. По крайній мірі, із запропонованих відповідей, остання найбільш підходить.
Macur

Номер повідомлення:#731

Повідомлення Sonechko » 29 вересня 2009, 18:26

я в[qoute]їхала. за законом жінка б спадкуала 1/6 так? 1/6 з 1/2 це 1/12.мабуть так......і остапа понесло
Sonechko

Номер повідомлення:#732

Повідомлення Macur » 29 вересня 2009, 18:29

Совершенно верно
Macur

Номер повідомлення:#733

Повідомлення Macur » 29 вересня 2009, 18:30

Все друзі, я йду далі вчитись, до скорого...
Macur

Номер повідомлення:#734

Повідомлення оксана84 » 29 вересня 2009, 19:07

Sonechko, Macur Згідна, що правильна відповідь остання, але треба брати до уваги тільки те, що вказано в умові задачі, а там згадується тільки про 1/2, а друга частина може взагалі якійсь третій особі належати.
оксана84

Номер повідомлення:#735

Повідомлення Натик » 29 вересня 2009, 22:20

Підскажіть будь-ласка, в яких нормативних актах зазначені відповіді на питання та чи правильні вони?238 У разі обмеження правомочності розпорядження нерухомим майном згодою його власника або уповноваженого органу державної влади чи органу місцевого самоврядування передача нерухомого майна в іпотеку:а) забороняється[B]б) здійснюється за згодою його власника або уповноваженого органу державної влади чи органу місцевого самоврядування[/B]в) здійснюється за рішенням суду129. Справа про відмову у вчиненні нотаріальної дії розглядається судом у порядку:а). позовного провадження[B]б). окремого провадження[/B]в). наказного провадження.
Натик

Повідомлення: 90
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#736

Повідомлення mosya » 29 вересня 2009, 22:34

238) ст. 6 ЗУ [qoute]Об ипотеке[qoute]129) ответ а) - п.8 Переходных положений ЦПК
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#737

Повідомлення pipa » 29 вересня 2009, 23:32

на пост 736 по перехідних положеннях погоджуюсь з вами. але там мова йде про розгляд справ по заявах поданих до набрання чинності кодексом. А зараз як? Який суд розглядає і впорядку якого провадження??????
pipa

Номер повідомлення:#738

Повідомлення Ксения » 30 вересня 2009, 00:05

Всем успехов на экзаменах. Прошу отозваться кировоградцев!!! Как прошел экзамен??!! Сколько ребят сдало?
Ксения

Номер повідомлення:#739

Повідомлення Busechka :) » 30 вересня 2009, 00:12

555, ничего не поменялось. И сейчас рассматирвают исключительно в порядке искового производства. natamax, я подала документы. Все приняли. Как вы? Будете с нами? Я была бы очень рада.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#740

Повідомлення Busechka :) » 30 вересня 2009, 00:44

мне сказали, что в Киеве в тестах было много вопрсов по легализации и апостилю. Кто-нибудь знает еще какие-то вопросы на эту тему кроме этих? Есть идеи, что еще у нас могут спросить? 101. Нотаріус засвідчує копії (фотокопії) офіційних документів, які видаються органами реєстрації актів цивільного стану і використовуватимуться за кордоном: А) лише після попередньої легалізації оригіналів цих документів або проставлення апостиля Б) на загальних підставах В) на загальних підставах з подальшою легалізацією копій цих документів або проставлення апостиля.144. Документи, які були виготовлені або посвідчені установою або спеціально на це уповноваженою особою у межах їх компетенції і за встановленою формою та скріплені гербовою печаткою на території одної із країн - учасниць Конвенції про правову допомогу та правові відносини цивільних, сімейних справах, підписаної 22 січня 1993 р. у м. Мінську приймаються на території інших країн, що домовились:а) за умови їх легалізаціїб) без будь-якого спеціального посвідченняв) за умови проставлення апостилю компетентними на то органами 671. Апостиль це:а) належним чином заповнений штамп, що засвідчує справжність підпису, якість, в якій виступила особа, що підписала, що підписувала документ, та, у відповідному випадку, автентичність відбитку печатки або штампу, якими скріплений документб) належним чином заповнений штамп, що засвідчує особу нерезидента, яким подаються документи нотаріусу для вчинення нотаріальних дійв) належним чином заповнений штамп, що засвідчує необхідність проведення легалізації документів, складених за участю органів влади та місцевого самоврядування, або таких, що від них виходять.968. Апостиль не проставляється на документах:а) які виходять від органів судової влади Україниб) які виходять від органів прокуратури та органів юстиціїв) які видані закордонними дипломатичними установами України.586. Які питання щодо нотаріальної діяльності врегульовані Конвенцією про правову допомогу і правові відносини в цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22 січня 1993 року:а) оформлення спадкових справ, вжиття заходів до охорони спадкового майна, звільнення від консульської легалізаціїб) звільнення від консульської легалізаціїв) оформлення спадкових справ та звільнення від консульської легалізації.Еще вот такие нашла :9. Державне мито за проставлення апостилю:а) 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(85грн.)б) 3 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян(51 грн.)в) 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.)Читала, что была Задача- доверенность российская действует на территории Украины, действует или не действует без легализации и апостиля на основании чего??? на основании Конвенции о правовой помощи в гражданским, семейных и т.д.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#741

Повідомлення Mileno4ka » 30 вересня 2009, 01:06

101 - а) п. 257 Инструкции144 - б) ст. 13 Конвенции671 - а)968 - в)586 - а) Про затвердження Правил проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших державN 237/803/151/5, 05.12.2003, Наказ, Міністерство закордонних справ України ПРАВИЛАпроставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав 1. Ці Правила регулюють порядок проставлення спеціального штампа [qoute]Apostille[qoute] (далі - апостиль) на офіційних документах, які були складені на території України, яким відповідно до ст. 5 Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів (далі - Конвенція), засвідчуються справжність підпису, якість, в якій виступала особа, що підписала документ, і, у відповідному випадку, автентичність відбитка печатки або штампа, яким скріплений документ.2. [B]Апостиль проставляється:[/B]на документах, які виходять від органів судової влади Українина документах, які виходять від органів прокуратури України, органів юстиціїна адміністративних документахна документах про освіту та вчені званняна документах, оформлених державними і приватними нотаріусамина офіційних свідоцтвах, виконаних на документах, підписаних особами у їх приватній якості, таких як офіційні свідоцтва про реєстрацію документа або факту, який існував на певну дату, та офіційних і нотаріальних засвідченнях підписів.[B][I]3. Ці Правила не поширюються:на документи, видані закордонними дипломатичними установами України[/I][/B]на адміністративні документи, що мають пряме відношення до комерційних або митних операцій.[B][I]11. Термін розгляду документів для проставлення апостиля - 5 робочих днів.[/I][/B]У зв'язку з необхідністю отримання зразка підпису, відбитка печатки та/або штампа, додаткової інформації або роз'яснень термін розгляду документів на проставлення апостиля може бути продовжено до [B][I]20 робочих днів.[/I][/B]12. Апостиль установлюється у формі штампа розміром 10 х 10 см, у межах якого розміщено текст відповідно до зразка (додаток).13. [B][I]Апостиль проставляється у формі відбитка штампа.[/I][/B] Розмноження та копіювання (фотокопіювання) апостиля не дозволяється.14. Апостиль проставляється безпосередньо на вільному від тексту місці документа або на його зворотному боці чи на окремому аркуші.
Mileno4ka

Повідомлення: 156
Дякував (ла): 3 раз.

Номер повідомлення:#742

Повідомлення Mileno4ka » 30 вересня 2009, 01:12

Конвенція, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів (укр/рос)05.10.1961, Конвенція, Гаазька конференція з міжнародного приватного праваЄдиною формальною процедурою, яка може вимагатися для [B][I]посвідчення автентичності підпису, якості, в якій виступала особа, що підписала документ, та, у відповідному випадку, автентичності відбитку печатки або штампу, якими скріплений документ, є проставлення передбаченого статтею 4 апостиля[/I][/B] компетентним органом держави, в якій документ був складений.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#743

Повідомлення Busechka :) » 30 вересня 2009, 01:13

Milena, добрый вечер! Спасибо за участие, рада, что наши ответы совпадают. Готовитесь ночами?

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#744

Повідомлення Mileno4ka » 30 вересня 2009, 01:14

Конвенція, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів (укр/рос)05.10.1961, Конвенція, Гаазька конференція з міжнародного приватного праваСтаття 5Апостиль проставляється на вимогу особи, яка підписала документ, або будь-якого пред'явника документа.[B][I]Заповнений належним чином апостиль засвідчує справжність підпису, якість, в якій виступала особа, що підписала документ, та, у відповідному випадку, автентичність відбитку печатки або штампу, якими скріплений документ.[/I][/B]Підпис, відбиток печатки або штампа на апостилі не потребують ніякого засвідчення.
Mileno4ka

Номер повідомлення:#745

Повідомлення Mileno4ka » 30 вересня 2009, 01:14

0
Mileno4ka

Номер повідомлення:#746

Повідомлення mosya » 30 вересня 2009, 01:17

Busechka :), добрый вечер! Надеюсь на этой неделе узнаю с вами я или нет ). А какие документы Вы подавали?
mosya

Номер повідомлення:#747

Повідомлення Busechka :) » 30 вересня 2009, 01:20

Добрый вечер, natamax! все нотараильно заверенное, кроме копии паспорта:копия справки о несудимости (на бланке, по Украине)копия диплома(без приложения) копия трудовой книжки особову картку(как при поступлении на стажировку - приклеила фото и заполнила) Вроде все. И уже у них зявление на имя начальника ГУЮ МЮУ о допуске.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#748

Повідомлення Busechka :) » 30 вересня 2009, 01:24

Milena, я вспомнила! У Вас же ЗАВТРА экзамен! Господи, что же Вы здесь сидите? Надо срочно идти спать! Ясность сознания - главное!

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#749

Повідомлення mosya » 30 вересня 2009, 01:25

Busechka :), большое спасибо! Документы готовы, осталось получить допуск )
mosya

Номер повідомлення:#750

Повідомлення Mileno4ka » 30 вересня 2009, 01:25

Busechka :), я тоже рада пообщаться с Вами на форуме. До сегоднешнего дня готовилась по ночам. А сегодня планирую лечь спать пораньше, завтра экзамен. Вот решила вместе со всеми повторить пройденное.
Mileno4ka

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів