Форум

Інформаційний ресурс

ІСПИТИ (ТЕСТИ, ЗАДАЧІ, ВРАЖЕННЯ)

Номер повідомлення:#841

Повідомлення Спокойный » 18 липня 2009, 02:28

natamax.Вот тут я начинаю сомневаться.Допустим унаследовали они землю в частях. Договора нет у них на бумаге. Нагружать их договором нельзя. Договор - дело добровольное. И спора у них нет, ходят там ковыряют мотыгой суглинок..Поэтому мне кажется - ответ А - за згодою. Ну нельзя их грузить договором - это аксиома.
Спокойный

Номер повідомлення:#842

Повідомлення Спокойный » 18 липня 2009, 02:46

natamax.Хотя может Вы и правы. Если згода есть - договор, нет згоды - суд.
Спокойный

Номер повідомлення:#843

Повідомлення mosya » 18 липня 2009, 03:03

Спокойный, что касается тестовых вопросов, то тут важно не практическое применение норм закона, а их буквальное цитирование. Поэтому ответ - б). Что же касается практического применения этой нормы, то это тема не этой ветки. Закон устанавливает форму договоренности между совладельцами по владению, пользованию и распоряжению земельным участком. Нет такого договора - значит и нет договоренности между совладельцами. В этом случае их взаимоотношения урегилируются судом. В обоих случаях инициатива исходит от самих совладельцев, никто никому ничего не навязывает. ps: отвлекли от написания ответа и Вы меня опередили ))
mosya

Повідомлення: 504
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 69 раз.

Номер повідомлення:#844

Повідомлення Спокойный » 18 липня 2009, 03:20

Теперь вот это. № 774 Хто відповідальний за платіж по переказному векселю?А) аваліст, трасант, трасат[U]Б) аваліст, трасат[/U]???В) трасатА в Законе так Стаття 9 Трасант відповідає за акцепт і за платіж. Він може зняти з себе відповідальність за акцепт будь-яка умова, за якою він знімає з себе відповідальність за платіж, вважається ненаписаною.
Спокойный

Номер повідомлення:#845

Повідомлення slava_09 » 19 липня 2009, 13:53

Подскажите, какой правильный ответ:- Порядок випуску та обігу іпотечних цінних паперів встановлюється:а) указом Президентаб) закономв) постановою Кабміну. Заранее, спасибо.
slava_09

Номер повідомлення:#846

Повідомлення Мэм » 19 липня 2009, 14:03

б)
Мэм

Повідомлення: 591
Дякував (ла): 43 раз.
Подякували: 54 раз.

Номер повідомлення:#847

Повідомлення Legal-solutions » 19 липня 2009, 20:57

Підкажіть! Договір про поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя укладається:а) у письмовій форміб) у письмовій формі і за бажанням сторін може бути нотаріально посвідченийв) має бути нотаріально посвідчений.Вірна в-дь а)? СК вказує на нотаріальне посвідчення щодо нерухомого майна...ст69 СК???
Legal-solutions

Повідомлення: 1141
Дякував (ла): 3028 раз.
Подякували: 860 раз.

Номер повідомлення:#848

Повідомлення Мэм » 19 липня 2009, 21:04

думаю а), в зависимости от того какое нам прдлежат имущество, надо отвечать, в данном случае а)
Мэм

Номер повідомлення:#849

Повідомлення Legal-solutions » 19 липня 2009, 21:08

Дякую за відповідь!
Legal-solutions

Номер повідомлення:#850

Повідомлення Енисей » 19 липня 2009, 21:23

[qoute]стара[qoute] инструкція35. [B]Нотаріуси посвідчують правочини, щодо яких законодавством установлено обов’язкову нотаріальну форму[/B].Відповідно до чинного законодавства [B]обов’язковому нотаріальному посвідченню підлягають[/B]:[B]договори про поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя[/B] про надання утримання про припинення права утримання взамін набуття права на нерухоме майно або одержання одноразової грошової виплати шлюбні договори договори між подружжям про розмір та строки виплати аліментів на дитину договори про припинення права на аліменти на дитину у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно (статті 69, 78, 89, 94, 109, 189, 190 Сімейного кодексу України якщо враховувати логіку тестів ......відповідь г, дослівно по інстррукції та СК
Енисей

Номер повідомлення:#851

Повідомлення Legal-solutions » 19 липня 2009, 21:32

Подивилась Інструкцію (нову). Там є п.175 у якому знову ж таки про обов нотар посвідчення вказується щодо нерух майна...:175. Дружина і чоловік мають право на укладання договорів про поділ майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності. При укладенні такого договору сторони можуть відступити від засад рівності часток подружжя. Такий договір [B][U]може бути[/B] посвідчений нотаріусом незалежно від розірвання шлюбу.[/U] Договір про поділ житлового будинку, садиби, квартири, іншого нерухомого майна, а також про виділ нерухомого майна дружині, чоловікові зі складу усього майна подружжя [U][B]підлягає обов'язковому нотаріальному посвідченню.[/B][/U] Посвідчення такого договору здійснюється в порядку, установленому пунктами 44, 45 цієї Інструкції. Тоді як все таки виходячи з форсмулювання тесту а)??? Хто як думає???
Legal-solutions

Номер повідомлення:#852

Повідомлення Спокойный » 19 липня 2009, 21:52

Legal-solutionsСтаття 209. Нотаріальне посвідчення правочину 1. Правочин, який вчинений у письмовій формі, підлягає нотаріальному посвідченню лише у випадках, встановлених законом або [U]домовленістю сторін..[/U] 4. На вимогу фізичної або юридичної особи будь-який правочин з її участю [U]може [/U]бути нотаріально посвідчений.Поэтому МОЖЕТ БЫТЬ -б) у письмовій формі і за бажанням сторін може бути нотаріально посвідчений
Спокойный

Номер повідомлення:#853

Повідомлення Legal-solutions » 19 липня 2009, 22:45

Дякую!
Legal-solutions

Номер повідомлення:#854

Повідомлення grenouille » 20 липня 2009, 01:54

[QUOTE]grenouille, Вы имеете ввиду второй экзамен для тех, кто не сдал в прошлом году? Мне тоже интересно, у меня в сентябре будет уже год с прошлого экзамена.[/QUOTE]Tash. Нет, я имею в виду второй в этом году, первый был в апреле.Но я думаю, что Вы тоже на этот экзамен, который должны назначить попадаете.
grenouille

Повідомлення: 492
Дякував (ла): 392 раз.
Подякували: 62 раз.

Номер повідомлення:#855

Повідомлення slava_09 » 20 липня 2009, 02:06

Вопрос:-Дії нотаріуса як податкового агента при посвідченні договору міни одного об'єкта нерухомості на інший, якщо один об'єкт-квартира має загальну площу 70 кв.м., інший об'єкт-житловий будинок має загальну площу 135 кв.м. Нерухомість обома сторонами відчужується в звітному році вперше.а) нотаріус нараховує та перевіряє сплату податку в розмірі 50% від суми податку, розрахованої в тому ж порядку, якщо б кожна із сторін продавала свій об'єктб) нотаріус нараховує та перевіряє сплату податку в розмірі 50% від суми податку, розрахованої в тому ж порядку, якщо б кожна із сторін продавала свій об'єкт за умови, якщо відчужувані об'єкти були набуті сторонами до набрання чинності ЗУ [qoute]Про податок з доходів фіз. осіб[qoute]в) нотаріус нараховує та перевіряє сплату податку в розмірі 1% від вартості 35 кв.м. житлового будинку.Я склоняюсь, к - в), но у знакомых нотариусов мнения разделились между а) и в). Какой из вариантов верный?
slava_09

Номер повідомлення:#856

Повідомлення Мэм » 20 липня 2009, 11:43

ЗУ [qoute]11.2.4. При обміні одного об'єкта нерухомості на інший (інші) кожна сторона договору міни сплачує 50 відсотків від суми податку, розрахованої згідно з положеннями підпунктів 11.2.1 або 11.2.2 цього пункту, відповідно до того, який об'єкт нерухомості відчужується, до його вартості[qoute] может более точный и верный вариант а). какие мысли? то что 1% от 35 кв.м. это точно, только делиться он на двоих по 50% или я ошибаюсь?
Мэм

Номер повідомлення:#857

Повідомлення Busechka :) » 20 липня 2009, 12:54

[QUOTE]Договір про поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя укладається:а) у письмовій форміб) у письмовій формі і за бажанням сторін може бути нотаріально посвідченийв) має бути нотаріально посвідчений[/QUOTE]Исходя из самого вопроса и смысла его - ответ А, потому что письменно должен быть в любом случае. А вот если недвижимое, то вариант Б уже не подходит, т.к. там не по желанию, а в обязательном порядке.
Пока существует пространство,

Пока живые живут,

Да буду и я вместе с ними

Страданий рассеивать тьму.
Busechka :)

Повідомлення: 2001
Дякував (ла): 4335 раз.
Подякували: 4480 раз.

Номер повідомлення:#858

Повідомлення Busechka :) » 20 липня 2009, 12:58

на вопрос № 857, кажется, уже в какой-то ветке обсуждали, что ответ А. Раз мена, то 1% пополам ( а в реальности кто-то один платит)

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#859

Повідомлення Спокойный » 20 липня 2009, 14:13

РЕБЯТА !!!!!Так кто же все-таки - [U]відповідальний за платіж по переказному векселю?[/U]А) аваліст, трасант, трасатБ) аваліст, трасатВ) трасатВ Законе есть Стаття 9 Трасант відповідає за акцепт і за платіж.Він може зняти з себе відповідальність за акцепт будь-яка умова, за якою він знімає з себе відповідальність за платіж, вважається ненаписаною. У кого какие мнения, информация???
Спокойный

Номер повідомлення:#860

Повідомлення Busechka :) » 20 липня 2009, 14:44

[URL=[qoute]http://www.textreferat.com/referat-636-4.html[qoute]][B]Трассант[/B] - это векселедатель переводного векселя (тратты). Ему противостоит [B]трассат [/B](плательщик, должник) в переводном векселе. В простом векселе фигура трассата отсутствует (хотя должник, плательщик, безусловно, есть). Векселедатель в обоих видах векселей выступает как должник. Только в простом векселе он выступает как прямой должник (то есть как плательщик), а в тратте выступает как условный должник, то есть его обязанность уплаты по векселю может возникнуть лишь в случае, если плательщик (трассат) откажется от платежа (обязанность в силу регресса). [B]Векселедатель отвечает за платеж[/B] (а в тратте еще и за акцепт). Ответственность векселедателя простого векселя такая же, как у акцептанта переводного. [/URL][B]Спокойный[/B], поэтому исходя из вышенаписанного, получается, что кроме авалиста (он по-любому отвечает за платеж, поскольку он поручается) еще ответственность несет и векселедатель . а в переводном векселе это трассаНт. Так что ответ А.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#861

Повідомлення Busechka :) » 20 липня 2009, 14:51

наверное,Tavita ошиблась, или подчеркнула то, что ответила она, а какой правильный - не смотрела, потому что сдала.

Пока живые живут,

Номер повідомлення:#862

Повідомлення Мэм » 20 липня 2009, 15:27

помойму я видела этот тест с ответом - [qoute]авалист, трассант[qoute].
Мэм

Номер повідомлення:#863

Повідомлення Мэм » 20 липня 2009, 15:43

Підкажіть! Договір про поділ майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя укладається:а) у письмовій форміб) у письмовій формі і за бажанням сторін може бути нотаріально посвідченийв) має бути нотаріально посвідчений.в ключе тестов за прошлый год ответ в), эта информация точная. хотя я склоняюсь к а)
Мэм

Номер повідомлення:#864

Повідомлення Спокойный » 20 липня 2009, 15:43

"Busechka :), Я тоже так думаю. Ответ А. Tavita ошиблась. Трассант отвечает за платеж.РЕБЯТА, ДЕВОЧКИ!А с этими СПОРНЫМИ ВОПРОСАМИ что решаем?Особисті немайнові авторські права можуть належатиа) тільки творцевіб) творцеві або особі, визначеної закономв) творцеві або особі, визначеної законом або авторським договором. Я лично думаю тут - Б, хотя Lilu 25.06.2009, 14:13 в №641 писала - А и вроде бы ей засчитали, что правильно.И этот проклятый выконавец заповита меня волнует!!! Может ли он положить свою заяву про згоду быть выконавцем в конверт с секретным заповитом или эта зава не будет принята нотариусом после вскрытия конверта потому, что на ней подпись физ.лина не нотариально удостоверенная ...??А на заповите, при его удостоверении писать вообще ничего кроме заповита и удостоверительной нельзя, тем более все кроме заповидача и нотариуса не должны там присутствовать... Какое Ваше мнение?Заяву про згоду быть выконавцем заповита можно подать ЛИШЕ ПИСЛЯ выдкрыття спадщини чи до видкрыття тоже можна??? "
Спокойный

Номер повідомлення:#865

Повідомлення Мэм » 20 липня 2009, 15:47

в прошлом году было много тестов по предприятиям и их видов, унитарные, коллективные, комун. гос. с иностр. инвестициями. почитайте ст. 63 ХК
Мэм

Номер повідомлення:#866

Повідомлення Спокойный » 20 липня 2009, 15:48

Мэм. Мне кажется про подил - Б. Смотрите № 853, 854.
Спокойный

Номер повідомлення:#867

Повідомлення Мэм » 20 липня 2009, 15:50

Особисті немайнові авторські права можуть належатиа) тільки творцевіб) творцеві або особі, визначеної закономв) творцеві або особі, визначеної законом або авторським договоромв ключе за прошлый год б)после открытия наследства п. 3 1289ГК
Мэм

Номер повідомлення:#868

Повідомлення Мэм » 20 липня 2009, 15:53

Спокойный, точно не Б, если имущество недвижимое, то огда нот. удостоверение обязательное, если нет то по аналогии с ГК ст. 372.
Мэм

Номер повідомлення:#869

Повідомлення Мэм » 20 липня 2009, 15:59

да и много чего по рефинансированию, нот. архиву, у меня в прошлом году в тесте было вопросов 5 по архиву: експертиза ценности, номенклатура ит.д., понятия заставной, ее застава и продажа обратный выкуп и тд., ЗУ [qoute]Об ипотеке[qoute], то чего я не встречала здесь. я постараюсь сегодня вспомнить и сформулировать свои тесты и выкинуть на форум.
Мэм

Номер повідомлення:#870

Повідомлення Busechka :) » 20 липня 2009, 16:17

[B]Спокойный[/B], по авторским правам - точно Б. У кого-то было. А про исполнителя завещания -я консультировалась с нотариусами - только после. [B]Мэм, [/B] потом уже прочитала ваши варианты.. рада, что наши мнения совпадают. Будем ждать ваши воспоминания!

Пока живые живут,

Поперед.Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів