Номер повідомлення:#1
Нота
» 08 вересня 2006, 19:06
"Шановні колеги, хто посвідчував шлюбні договори? У зв’язку з тим, що мені це випало робити вперше, то у мене виникли деякі запитання, на які я б хотіла отримати Ваші відповіді:1. Як оцінюється цей договір?2. Які документи необхідні при його укладанні (від сторін) та які я залишаю у себе в справі?3. Чи реєструється цей правочин (я гадаю що ні, але хочу впевнитися чи я не помиляюсь)? Які витяги з державних реєстрів беруться і чи беруться взагалі?4. Мета посвідчення цього договору така: подружжя – дружина має зареєстровану на себе машину, квартиру (отримана в шлюбі за договором К-П), чоловік не має нічого. Це майно вони згодні записати в шлюбному договорі як їх спільною сумісною власністю. Але дружина за кошти свого батька вкладала кошти в будівництво квартири в обл..центрі, але свідоцтво на право власності ще не видано (в майбутньому буде видаватися на її ім’я). Квартира майже готова і документи мають бути з дня на день видані на право власності на квартиру. Чоловік до будівництва квартири ніякого відношення не мав, але в майбутньому це не буде нікого цікавити. Питання: Як визначити правовий режим майна і правильно написати це шлюбному договорі, якщо є № квартири, № будинку, вулиця, але ж немає документів на квартиру? Дружина наполягає щоб конкретно була вказана ця квартира, визначили її особисту приватну власність на цю квартиру завдяки цьому договору. Допоможіть будь-ласка вирішити мені це питання!!!"