Форум

Інформаційний ресурс

ПРОДАЖ ЧАСТИНИ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

Номер повідомлення:#1

Повідомлення peteroff » 03 жовтня 2008, 21:10

Шановні колеги,допоможіть!Є лист Харківської регіональної філії ДЗК № 01-07-30/132 від 14.01.2008р.Стислий зміст:1. Земельне законодавство не містить норми щодо вилучення (викупу) частини земельної ділянки, а також гл.27 ЦК не містить аналогічних положень.2. Згідно ст.125 право власності виникає з моменту одержання державного акту, а отже частина земельної ділянки, право власності на яку не посвідчено державним актом, не може бути обєктом цивільних угод.Зателефонувала в МЮ та на гарячу лінію УНП, де підтвердили, що частину земельної ділянки відчувати НІЗЗЯЯЯ!!!!Була в цьому впевнена, відмовила багатьом клієнтам, доки не пошла на семінар по Земельному законодавству, на якому пані КАЛЬНІЧЕНКО А.Г. – радник з юридичних питань Голови Державного комітету України із земельних ресурсів, тривалий час очолювала юридичне управління Держкомземаособисто підтведила, що цей лист неправомірний, а відчужувати частину земельної ділянки очень даже ЗЗЯ!, то есть можно!!!! Я в розпачі, тепер і не знаю чи посвідчувати такі договора, чи ні?
peteroff

Повідомлення: 217
Дякував (ла): 14 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення *Женская Логика* » 03 жовтня 2008, 21:16

18 опять будет семинар...... я иду! я удостоверяла и буду! шота я не помню шоб у нас мона было часть квартиры продавать...такого тоже нету, но продают же!
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Дякував (ла): 286 раз.
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Весна :) » 03 жовтня 2008, 21:24

Мы сами не местные + 1 (єдине це всетаки дивитись як правильно подоговру прописати+викупієровку взяти)
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Клер. » 04 жовтня 2008, 12:33

Мы сами не местные, будь ласка, розкажете результати семінара.
Клер.

Повідомлення: 1381
Подякували: 254 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Тили-тили » 04 жовтня 2008, 13:16

Відчужувати ЧАСТИНУ земельної ділянки, як окремий об[qoute]єкт без акту на нього [B]не можна[/B].Але можна відчужити [B]частку в праві власності на земельну ділянку[/B].Роблю такі договори без проблем
Тили-тили

Повідомлення: 674
Дякував (ла): 9 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Notik » 06 жовтня 2008, 15:49

Aleksa, у нас земресурси не видають акт на ЧАСТИНУ, кажуть немає підстави для видачі акту.
Notik

Повідомлення: 952
Дякував (ла): 40 раз.
Подякували: 17 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Тили-тили » 06 жовтня 2008, 16:21

Тоді відчужуєте частку в праві власності, потім договір про користування, далі вони вже в земельному - розподіл та окремі акти
Тили-тили

Повідомлення: 674
Дякував (ла): 9 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення svetlanka » 06 жовтня 2008, 23:54

А якщо земресурси розподіл відмовляються робити та окремі акти не видають. У мене ситуація: будинок у спільній частковій власності у двох громадян, які вирішили приватизувати земельні ділянки окремо. Їм відмовили, та оформили приватизацію землі як спільної сумісної власності, та направили до нотаріуса за договором поділу земельної ділянки. До того ж частини не рівні! Може хтось робив?
svetlanka

Повідомлення: 114
Дякував (ла): 83 раз.
Подякували: 7 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Ellia » 18 жовтня 2008, 20:30

Особисто я вважаю дану ситуацію просто абсурдною. Взагалі-то все наше законодавство базується на принципі [qoute]дозволено все, що прямо не заборонено законом[qoute]. І з яких це пір якесь управління ДЗК взяло на себе повноваження обмежувати конституційне право кожного громадянина вільно розпоряджатися своїм майном? І нотаріуси, між іншим, теж. Попробуйте, шановні колеги, написати обгрунтовану постанову про відмову в посвідченні договору відчуження частини земельної ділянки (враховуючи той факт, що предметом такого договору є конкретно визначене майно, яке має встановлені межі, площу, кількісний склад угідь, цільове призначення, встановлені обмеження на використання, нормативну оцінку, часто і кадастровий номер, право на який підтверждуються державним актом - а таки підтверджується, бо цей кусок землі в акті таки намальовано!!!). Якщо щось і напишите, то матемите абсолютно законне і обгрунтоване судове рішення про незаконність такої відмови (от вам і рецепт вирішення цієї, як на мій поглід, безглуздої ситуації). Бо, погодьтесь, як правило, всі наші відмови зводяться до [qoute]я цього не роблю[qoute].
Ellia

Повідомлення: 228
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення *Женская Логика* » 19 жовтня 2008, 01:10

Ellia, ой...як я підтримую Вашу позицію! також не переваріваю відмови на підставі [qoute]того шо...[qoute]...а шо це шо здогадайтесь мол самі......
Полжизни выживаешь,
Полжизни доживаешь...
*Женская Логика*

Повідомлення: 6052
Подякували: 633 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Ellia » 19 жовтня 2008, 14:52

Уявіть собі, що я сама попала в ситуацію: мама хоче подарувати мені кусок землі зі своєї ділянки, на якому я маю намір будуватися, і от шановні колеги дружно мені відмовляють у посвідченні договору дарування, дивлячись на мене переляканими очима і говорячи :[qoute]ти що, це ж не можна!!!![qoute] Ніякі розумні аргументи ніхто і слухать не хоче. От зараз знаходжусь перед дилемою: вимагати постанови і оскаржувати її в суді (що виграю, сумнівів немає), при цьому смертельно образивши когось із колег, чи плюнути на все і хто зна на який час забути про мрію про власну приватну оселю біля батьків.
Ellia

Повідомлення: 228
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів