Форум

Інформаційний ресурс

Довереность на управление автомобилем

Номер повідомлення:#1

Повідомлення ЮЛИЧКА » 18 жовтня 2008, 14:36

Владелец хочет дать довереность на управление автомобилем, но в Законе это не предусмотрено, как поступить правильно?
ЮЛИЧКА

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Армани » 18 жовтня 2008, 14:40

вот такДЛЯ ЦЬОГО НАДАЮ ЙОМУ (ЇМ) ПРАВО:представляти інтереси в органах ДАІ, на станціях, підприємствах технічного обслуговування та ремонту, а також у будь-яких інших установах, підприємствах і організаціях, незалежно від їх підпорядкування і форм власності з питань користування та експлуатації ТЗ, його ремонту та проходження технічного огляду визначати на власний розсуд місце стоянки цього ТЗ слідкувати за технічним станом ТЗ, здійснювати його поточний ремонт, замінювати деталі (прилади), що вийшли з ладу подавати та отримувати заяви, необхідні довідки та документи, дублікат реєстраційного документа у випадку його втрати, у разі необхідності отримати тимчасовий реєстраційний талон у органах ДАІ сплачувати транспортні податки та інші необхідні платежі розписуватися на документах та в їх одержанні експлуатувати під час здійснення визначених цією довіреністю повноважень вчиняти всі інші юридично-значимі дії, пов’язані з цією довіреністю.
DE PUTA MADRE
Армани

Повідомлення: 27540
Дякував (ла): 19644 раз.
Подякували: 14073 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення nati » 18 жовтня 2008, 14:46

А я ще вказую [qoute]... представляти мої інтереси в органах ДАІ з питань одержання тимчасового свідоцтва про реєстрацію ТЗ, а також перед всіма фізичними та юридичними особами з питань підтримання технічного стану автомобіля та проходження технічного огляду - страхувати ТЗ (цивільна відповідальність, повне або часткове Авто-КАСКО), для чого, у випадку необхідності, укладати від мого імені договори страхування із страховими компаніями, одержувати страхове відшкодування...[qoute] В кого, яка фантазія.
nati

Повідомлення: 392
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення ЮЛИЧКА » 18 жовтня 2008, 14:46

Но ведь експлуатация не является [qoute]правочином[qoute], как сказано в Законе.
ЮЛИЧКА

Номер повідомлення:#5

Повідомлення alena_77 » 18 жовтня 2008, 14:49

если убрать слова:[QUOTE]з питань користування та експлуатації ТЗ[/QUOTE], то смысл доверенности не поменяетсяИсправила
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення ЮЛИЧКА » 18 жовтня 2008, 14:56

[qoute]... з питань користування та експлуатації ТЗ, його ремонту та проходження технічного огляду...[qoute] - этой фразе.
ЮЛИЧКА

Номер повідомлення:#7

Повідомлення таточка » 18 жовтня 2008, 14:57

"бути представником у всіх державних, громадських, господарських та інших органах і організаціях незалежно від підпорядкування, форм власності, галузевої приналежності, в органах державної виконавчої влади та місцевого самоврядування (їх структурних підрозділах), підприємства, установах, організаціях, незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання (в тому числі правоохоронних), перед фізичними особами-підприємцями, в органах нотаріату, органах Державтоінспекції України тощо при вирішенні питань, проходженням технічного огляду, ремонтом, тощо, належного власнику на підставі Свідоцтва про державну реєстрацію ТЗ серії , виданого та зареєстровано , автомобілем марка – рік випуску - Шасі (кузов, рама, коляска) № - реєстраційний № Для цього надаю Представнику право переганяти чи транспортувати ТЗ по місцю потреби з метою виконання вищезазначених повноважень , подавати від мого імені документи, заяви, розписуватися за мене, проводити техогляд ТЗ,, сплачувати транспортний податок, у випадку спричинення ТЗ пошкодження іншими особами в результаті ДТП укладати, якщо буде в тому необхідність, від мого імені договори про відшкодування заподіяної шкоди, отримувати і сплачувати по таких договорах грошові суми у розмірах згідно з калькуляціями, актами, тощо, вчиняти всі інші юридично значимі дії та формальності, пов»язані з виконанням даної довіреності. В мене така, а експлуатацию и користування я забрала и ззмист не поминявся. Дякую колегам за поради, в мене також були вказани експлуатация, а зараз не вказую. "
таточка

Номер повідомлення:#8

Повідомлення ЮЛИЧКА » 18 жовтня 2008, 15:02

alena_77, Ваше исправленое сообщение пришло в тоже время, когда я отправляла свое. Выкрутиться можно, но ведь в Урпавлении сидят тоже не бараны, как им доказать, что я поступила правильно выдав такую довереность.
ЮЛИЧКА

Номер повідомлення:#9

Повідомлення alena_77 » 18 жовтня 2008, 15:02

ЮЛИЧКА, я поняла)))))В управлении не должны сделать замечаний,я думаю.
Де ми з тобою будем, коли закінчиться їхня війна?
Чи вистачить нам сили зробити так, щоби впала стіна.
alena_77

Повідомлення: 4199
Дякував (ла): 2160 раз.
Подякували: 3020 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Армани » 18 жовтня 2008, 15:03

а то что половина нотариусов пишет КЕРУВАТИ, или керувати під час здійснення визначених цією довіреністю повноважень, ничего?
DE PUTA MADRE
Армани

Номер повідомлення:#11

Повідомлення ЮЛИЧКА » 18 жовтня 2008, 15:06

дорогие коллеги, еще один вопрос: выдаете ли вы довереность на експлуатацию в порядке передоверия?
ЮЛИЧКА

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Армани » 18 жовтня 2008, 15:07

да
DE PUTA MADRE
Армани

Номер повідомлення:#13

Повідомлення ЮЛИЧКА » 18 жовтня 2008, 15:09

beck, многие дают доверености на 20-30 лет (сколько их хранить), можно написать все что угодно, но правильно ли это и не будет ли претензий со стороны Управления.
ЮЛИЧКА

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Армани » 18 жовтня 2008, 15:11

со стороны управления притензии всегда будут, а скока их хранить вопрос без ответа, наверное долго.
DE PUTA MADRE
Армани

Номер повідомлення:#15

Повідомлення літо* » 18 жовтня 2008, 15:16

поскільки поняття правочину - широке невизначене до кінця поняття, то пишу [qoute] вчиняти правочини щодо експлуатації ....
літо*

Повідомлення: 232
Дякував (ла): 37 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення ЮЛИЧКА » 18 жовтня 2008, 15:27

літо, щодо поняття правочину я з Вами згодна. І з Вами beck я теж погоджуюся. Наш Закон написаний таким чином, що як не крути, а завжди можна до чогось причепитися, чим вони думають ті хто пише ці Закони можна лише здогадуватися.
ЮЛИЧКА

Номер повідомлення:#17

Повідомлення логос » 19 жовтня 2008, 22:16

На сьогодні якщо перестати видавати довіреності , то на роботу будим ходить тільки щоб засвідчувать копії.
логос

Повідомлення: 535
Дякував (ла): 12 раз.
Подякували: 1 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення ОляМ » 19 жовтня 2008, 23:20

Еще в доверенностях используют такую формулировку [qoute]вчиняти від мого імені дії ( крім розпорядження) щодо належного мені на праві власності транспортного засобу....[qoute]
ОляМ

Повідомлення: 69
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 6 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення S.Wetochka » 20 жовтня 2008, 13:27

А якщо в основній генеральній довіреності крім слів [qoute]розпоряджатися, продавати[qoute] ще вказано КЕРУВАТИЧи робите довіреність по передорученню на КЕРУВАННЯУ кого яка думка з цього приводу?
S.Wetochka

Повідомлення: 2706
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 517 раз.

Номер повідомлення:#20

Повідомлення таточка » 20 жовтня 2008, 13:34

Я не знаю звичайно, чи буду права. Але ми не можемо в передовір[qoute]ї повноваження збільшити, але ж зменшити можна, то мабудь, звичайно можна дати (якщо це передбачено в основній) на представництво з питань проходження тех огляду, ремонту, тощо.
таточка

Номер повідомлення:#21

Повідомлення S.Wetochka » 20 жовтня 2008, 13:53

Таточка, я розумію, що не можу вийти за межі повноважень, але клієнти хочуть довіреність на КЕРУВАННЯ і в основній довіреності є таке право
S.Wetochka

Номер повідомлення:#22

Повідомлення dordy » 20 жовтня 2008, 14:09

"А я пишу так: бути моїм представником з усіх питань, пов’язаних з експлуатацією та обслуговуванням транспортного засобу, а саме керувати належним мені на підставі Свідоцтва про реєстрацію ТЗ серії 000 № , виданого ----області 00.00.0000 року, автомобілем марки --, моделі – , типу легковий універсал, 2007 року випуску, шасі (кузов, рама,) №0000000, об’єм двигуна --, сірого кольору, державний номерний знак 0000, зареєстрований там же 2007 року. Для цього надаю йому право: представляти мої інтереси в Державтоінспекції, або будь-яких інших установах, підприємствах та організаціях з усіх питань, пов’язаних з експлуатацією цього транспортного засобу, зокрема – ремонтом, проходження технічного огляду визначати на власний розсуд місце стоянки автомобіля одержувати транзитні номери, при потребі одержати свідоцтво про реєстрацію для поїздки за кордон відшкодування заподіяної шкоди у випадку спричинення транспортним засобом в результаті ДТП пошкодження іншим особам чи заподіяння шкоди іншим транспортним засобам під час керування, подавати від мого імені заяви, одержувати необхідні довідки, талони, дублікат реєстраційного документа та інші документи, а також виконати всі інші дії і формальності , пов’язані з цією довіреністю."
Ключ к открытию своего потенциала не в силе или интеллекте, а в постоянстве усилий» - Уинстон Черчилль
dordy

Повідомлення: 667
Дякував (ла): 159 раз.
Подякували: 98 раз.

Номер повідомлення:#23

Повідомлення S.Wetochka » 20 жовтня 2008, 14:23

0
S.Wetochka

Номер повідомлення:#24

Повідомлення S.Wetochka » 20 жовтня 2008, 14:29

dordy, я згодна так писати в простій довіреності, а коли це по передорученню і в основній довіреності є право КЕРУВАТИ, чи можна так писати в довіренності по передорученню
S.Wetochka

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Весна :) » 20 жовтня 2008, 14:36

яким чином ви сформулюєте зміст довіреності в порядку передоручення це вже ваша справа, головне, що би не вишли за межі повноважень основної довіреності. Не посвідчую довіреності на управління ТЗ з правом передоручення. А взагалі ця вся каша із забороною посвідчувати довіреності на управління ТЗ чи керування тЗ - повний мараз, хтось больно умний перечитав шиворот на виворот і відітелі нізззяяя.фігня це все, власник може розпоряджатись своїм майном на власний розсуд і не нам його в цьому обмежувати, от ми тепер і маєм ізворачиватись, да би угодить больно умним тьотям і дядям.
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#26

Повідомлення dordy » 20 жовтня 2008, 14:58

S.Wetochka: в довіреності по передорученню пишемо, як в основній довіреності. Але не думаю, що буде помилкою вказати трішки іншу формуліровку
Ключ к открытию своего потенциала не в силе или интеллекте, а в постоянстве усилий» - Уинстон Черчилль
dordy

Повідомлення: 667
Дякував (ла): 159 раз.
Подякували: 98 раз.

Номер повідомлення:#27

Повідомлення S.Wetochka » 20 жовтня 2008, 15:02

ВЕСНА*+dordy, [QUOTE]Але не думаю, що буде помилкою вказати трішки іншу формуліровкуНі тута я не згодна, завжди пишу слово в слово
S.Wetochka

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Деметра » 20 жовтня 2008, 17:16

Люди, что после каждого пополнения свежих сил- новичков, будете учить их оформлять то, чего нельзя оформлять. Если Вы оформляете довереность на представление интересов, тогда там не должно быть ни слова [qoute]керувати[qoute] ни слова [qoute]управляти[qoute]. Подавать и получать бумажки. Все. А если Вы хотите, чтобы авто пользовались - договор.ВЕСНА*, не надо изворачиваться, законов много, которые нас не устраивают, но они есть и я считаю их надо исполнять. А если изворачиваться, то будет еще хуже чем сейчас.
Деметра

Повідомлення: 369
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Весна :) » 20 жовтня 2008, 17:45

Деметра - чого ви сьогодні без настрою:))))))Я під ізворачиватись, я мала на увазі робити нотдії які потрібно клієнтам, але таким чином, щоб не порушувати закон. А послати клієнта це діло не хитре, фахівець він тоді є фахівцем, коли знає як допомогти клієнту.
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Деметра » 20 жовтня 2008, 17:58

ВЕСНА* Дорогая моя ВЕСНА*. Как нужно клиентам? Им нужно быстро поставить печать, поменьше заплатить и в случае чего, все свалить на нотариуса. Помочь клиенту в данном случае - это разъяснить ему, что доверенность такую сделать не получится, посоветовать офрмить договор позычки, хоть на сто лет. Все равно дешевле обойдется, если каждые три года( или другой срок) делать довереноости. По договору Вы проверите отсутствие запрета, это гарантия что супруга не надумала делить майно и суд наложил обременение т. д.А без настроения, потому что работы нет, вместо того чтобы заниматься делом, я [qoute]умничаю [qoute] на сайте.
Деметра

Повідомлення: 369
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 3 раз.

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів