Форум

Інформаційний ресурс

Як позбавити сина мрії бути нотаріусом

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Сана » 03 лютого 2009, 22:57

Мама!Сводите его сами к абсолютно любому молодому нотариусу и поговорите по душам.И Ваш сын сразу убедится в том, что новым нотариусам не хватает не то, что на масло, но и на хлеб.Ведь не зря же мы сами, [qoute]старые[qoute] нотариусы, которые уже являются родителями, категорически (если можно так выразиться, но, я думаю, что Вы меня поймете) ориентируем своих детей в другие профессии.И это - несмотря на то, что многие из наших детей учатся в юридический гимназиях, что чувствуют они себя в нотконторах - как рыба в воде (потому что часто даже уроки делают здесь, все слышат и все видят), а консультировать клиентов научились - лучше многих консультантов нотконтор.Но с их мечтами бороться так трудно!Просто нам в единственном легче,- наши дети, во всяком случае, не питают иллюзий насчет того, что нотконторы сегодня, завтра и послезавтра смогут - извините за цинизм! - кого-то прокормить... Поэтому они понимают, что, если они хотят быть нотариусами, то они должны сначала найти себе бизнес, поставить его на ноги, зарегистрировать на кого-то из близких, обеспечить кусок хлеба...А потом только можно идти в нотариат - для души...
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Miri » 03 лютого 2009, 23:01

Так и есть, все это нужно, плюс всякая канцелярщина, мебель, компьютеры, аренда, охрана, комунальные, зарплата помощникам, и много много всего еще, только на литературу у меня ушло около 3-х тысяч гривен. Как стажер, скажу Вам что сейчас не лучшие времена идти в нотариат, если бы я знала что будет такой [qoute]кризис[qoute] я может быть и передумала. Но если у Вашего сына есть такая мечта, пусть поработает помощником пару лет, и ему все станет ясно. А кошторис Вам никто не сделает, у всех запросы разные, кто мебель за 10 тысяч евро покупает, а кто за 10 тысяч гривен.
Miri

Номер повідомлення:#4

Повідомлення SM » 04 лютого 2009, 12:34

Все, що написано вище- правда, але не це головне! Сучасне ставлення до нотаріуса як до злодія, відсутність захисту від [qoute]безпределу[qoute] слідчих органів, прокуратури та податківців, [qoute]доброго[qoute] управління юстиції, яке може без поважних причин, просто, тому що наряди своєчасно не підшити, залишити нотаріуса, его працівників та їх родини без грошей - часом робить нашу нервову роботу такою, що хочеться бігти мести вулицю чи на будивництві класти кирпичи! Тому своїй дитині я кажу, що поки я жива вона нотаріусом николи не буде!
SM

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Олена » 04 лютого 2009, 12:46

Сана, Міrі та SM, на жаль, дійсно праві. На сьогодні важко не тільки молодим нотаріусам, але й тим, хто працює давно, в залежності від того, в якому населеному пункті працює. Чим меньше населений пункт, тим важче. Нотаріуси вже дожилися до того, що звільняють помічників, або відправляють їх у відпустку за власний рахунок. Так, що в епоху економічної кризи нотаріуси виключенням не стали.(Тим більше, що зарплату і собі і помічнику повинні заробити самі, на відміну від найнятих працівників, яким хоч мінімум, але повинні виплатити)А що стосується кошторису складіть його самі виходячи з цін у Вашому місті та бажань: квартира під офіс (не меньше ніж 2-кімнатна), меблі, сейф засипний, охоронна сигналізація, пожежна сигналізація, грати на вікна, броньовані двері, покупка печатки, бланків, офісна техніка, підключення до інформсистем МЮ. Це так, на скору руку, не враховуючи дрібниць. Але все це необхідно буде після року стажування (у скільки Вам обійдуться згода УЮ чи МЮ на потрапляння на стажировку не знаю, в кожному місті свої апетити, чиновники досі вважають, що просто так на стажировку брати гріх, коли за це можна що-небудь отримати, а що претендент, ці гроші десятиліття повертати буде, то ж його особисті проблеми - сам хотів, сам отримав) та трьох років роботи в державній нотконторі. А податки, якщо до того дійдете - 33,2% внесок до пенсійного фонду та 15% - податок з доходів, а що буде через чотири роки - хто знаєДо речі, моя донька навчається на філософському факультеті, хоч я і наполягала на юридичному (бо роботу нотаріуса знає не зі слів - виросла в конторі).
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення notarus » 04 лютого 2009, 13:05

а я своєї дитинці ще два роки назад казала, підеш навчатися на юридичний, будеш нотаріусом, але ж дитинка сказала: ні не хочу, бо я бачу яка ти мама приходиш з роботи втомнена і знервована і вже не маєш зовсім сил на мене, не хочу... от так! А вже на сьогоднішній час я і не впевнена, що радити, де дитинці навчатися, яку професію здобувати, і чи варто бути нотаріусом?!? Інколи так важко, що хочеться бігти неогядуючись...
notarus

Повідомлення: 251
Дякував (ла): 1069 раз.
Подякували: 49 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Vivat » 04 лютого 2009, 13:11

У мене також донька через два роки закінчує школу і у мене було бажання щоб вона пішла моїм шляхом, але тепер незнаю, проблем у нашій роботі багато, в суд ходжу як на роботу. Чомусь останнім часом мінусів у своїй роботі бачу більше ніж плюсів. Одна надія, що скоро все зміниться до кращого і ми знову будемо цінувати нашу роботу і будемо хотіти щоб професія нотаріуса стала [qoute]спадковою[qoute].
Vivat

Повідомлення: 1208
Дякував (ла): 136 раз.
Подякували: 199 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Patron » 04 лютого 2009, 13:22

В мене помічник з вищою освітою, який також захотів стати нотаріусом, але після всіх останніх змін, він категорично заявив, що нотаріусом він вже не хоче бути. Мені здається, що краще вже не буде, краще було приватним нотаріусам в 90-ті роки.
Patron

Повідомлення: 353
Дякував (ла): 518 раз.
Подякували: 346 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення Льолік » 04 лютого 2009, 13:39

Боягузи.:)
Льолік

Повідомлення: 13872
Дякував (ла): 3688 раз.
Подякували: 13263 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення duche2 » 04 лютого 2009, 13:47

да 5% от суммы договора уже не вернутся никогда
duche2

Повідомлення: 119
Дякував (ла): 36 раз.
Подякували: 41 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Олена » 04 лютого 2009, 13:48

Льліку, ти ж начебто збирався на КВН, чи після снів про пані Б, передумав?
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Tany » 04 лютого 2009, 13:51

У меня сын пошел учиться в этом году на юридический, я ему и посоветовала.теперь жалею: начиная с октября если выхожу в ноль - уже хорошо, но январь - ТАКИЕ убытки, что не знаю, что делать.Для меня нотариат - это цель, к которой я долго и трудно шла. Я очень люблю эту профессию, но чем дальше, тем - сложнее.
Tany

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Тили-тили » 04 лютого 2009, 13:57

держава, чиновники гроблять нотаріат як інститут..страшно визнавати-сама багато років, зусиль, грошей вклала в цю професію...але...робота як на минному полі-найменша помилка не прощається нам...
Тили-тили

Повідомлення: 674
Дякував (ла): 9 раз.
Подякували: 3 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Мэм » 04 лютого 2009, 15:00

Да уж а я маму не послушала!!! отстажировалась 2 года назад еще и экзамен сдавала на стажировку, сдала, думала ну все, ага какой там, квалиф. не сдала, высший квалиф. тоже, столько морально настрадалась, что ужас. Сейчас жду повторного и уже последнего экзамена, а там как Богу угодно будет, перестала уже нервничать и это спустя 2 года. Я к тому что до офиса и его содержимого, помошников и т.д. надо еще кое что пройти у меня пока не получилось. А нерв таких - оно не стоит.
Мэм

Повідомлення: 591
Дякував (ла): 43 раз.
Подякували: 54 раз.

Номер повідомлення:#15

Повідомлення S.Wetochka » 04 лютого 2009, 15:17

Не погоджуюсь з колегами, кидайте помидорчики....Якщо є бажання у людини, є можливості їх утілити у життя, то нехай робитьДа - зараз робота у нас не мед, да - важко заробляти гроші Моя дитина йшла до цієї цілі більше 10-ти років, працювала у мене і бачила всі плюси і мінусиАле [I]НІ РАЗУ [/I]не змінила свого бажання стати нотаріусом!Дуже важко нам це далося, але все-таки її бажання здійснилось.І я бачу з яким бажанням вона працює, намагається у всьому розібратись і бути хорошим фахівцевІ я вірю, що все буде добре
S.Wetochka

Повідомлення: 2706
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 517 раз.

Номер повідомлення:#16

Повідомлення Nataly -77 » 04 лютого 2009, 15:18

А я проработала около 7 лет юристом на предприятии- без нервов, но и без особого удовольствия. Потом - в госнотконторе, потом стажировка, полгода ожидания экзамена, потом провал на квалифэкзамене, потом- куча нервов и ВККН, потом неделя эйфории от сдачи и...начались суровые будни с тем самым [qoute]кошторисом[qoute] НА ВСЁ ЧТО НАДО и ПОЛОЖЕНО! Ой-ой! Поверьте, ничего лишнего и с избытком я не приобретала, но для интереса стала записываать свои расходы. Уже исписала 2 листа мелким почерком! А еще не конец! :-( Не знаю, сможете ли Вы отговорить своего сына отказаться от мечты, можно попробовать поменять мечту! Удачи Вам!
Nataly -77

Номер повідомлення:#17

Повідомлення Доктор ZAZ » 04 лютого 2009, 15:20

[QUOTE]да 5% от суммы договора уже не вернутся никогдада 5% от суммы договора уже не вернутся никогда[/QUOTE]Єт точно. Счас по 50% откаты дают
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#18

Повідомлення Оленка Справедлива » 04 лютого 2009, 15:22

А может Ваш сын просто рождён быть нотариусом?Он хочет им стать, потому что его притягивает профессия или потому, что тут надеется на хлеб с маслом и икрой?
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#19

Повідомлення Miri » 04 лютого 2009, 15:30

Мечтать за чужой счет не вредно. Он мечтает, а мама обеспечивает его в это время.
Miri

Номер повідомлення:#20

Повідомлення Miri » 04 лютого 2009, 15:33

А Вы заметили, что мама уже исчезла?
Miri

Номер повідомлення:#21

Повідомлення Мисс Марпл » 04 лютого 2009, 15:33

S.Wetochka +1
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#22

Повідомлення Тили-тили » 04 лютого 2009, 15:33

А разве кто-то мечтает работать, нести за все ответственность, платить налоги, содержать офис и при этом не иметь денег на личные нужды? Любая работа должна давать возможность заработать на жизнь.
Тили-тили

Номер повідомлення:#23

Повідомлення S.Wetochka » 04 лютого 2009, 15:46

ДоннаРозаДальвадоресдякую за підтримкупросто я бачила як моя дитина бажала стати нотаріусом (і не тільки із-за хліба з маслом з ікрою), крім того, я бачила, що вона може бути хорошим нотарусом, і не допомогти їй в цьому я просто не могла і не мала права (хоч і розуміла, що це буде не просто)
S.Wetochka

Повідомлення: 2706
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 517 раз.

Номер повідомлення:#24

Повідомлення Мисс Марпл » 04 лютого 2009, 16:07

S.Wetochka, я с Вами абсолютно солидарна!Просто уже надоело слушать как всё плохо! Скажите где лучше и проще и я пойду туда!
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#25

Повідомлення Доктор ZAZ » 04 лютого 2009, 16:46

ДоннаРозаДальвадоресПочитал сёдняшние газетки http://www.segodnya.ua/useful/money/14002469.htmlСРЕДНИЕ РАСЦЕНКИ НА УСЛУГИ АНТИКОЛЛЕКТОРОВ Услуга Стоимость Разовая консультация 100—300 грн. Составление претензии, запроса, искового заявления, ходатайства, за 1 документ 100—500 грн. Представление интересов в суде, за 1 заседание 100—300 грн. Решение проблем (рассрочка, каникулы) с потребкредитом (пакет) 1—3 тыс. грн. Решение проблем (рассрочка, каникулы) с автокредитом (пакет) 2—5 тыс. грн. Решение проблем (рассрочка, каникулы) с ипотечным кредитом (пакет) 4—7 тыс. грн. Признание кредитного договора недействительным (пакет) До 30% сэкономленной суммы Возврат депозита досрочный (пакет) 3—5 тыс. грн. Возврат депозита, срок которого истек (пакет) От 2% до 10% суммы вклада Выбивание платежа страховой компании (пакет) От 15% суммы: 5% предоплаты и 10% по итогам успешного рассмотрения дела ВО СКОЛЬКО ОБОЙДЕТСЯ «ВЫБИТЫЙ» ДЕПОЗИТ. «Сегодня» подсчитала ориентировочные расходы на выбивани» депозита в 50 тыс. грн. Если пойти по пошаговому пути, то сумма будет формироваться следующим образом. 200 грн. — консультация, составление искового заявления — 500 грн., пусть в среднем пройдет три заседания по 200 грн. за каждое — 600 грн. По итогу успешного завершения дела — 5%, т.е. 2,5 тыс. грн. Итого: 3,8 тыс. грн. Пакетный вариант обойдется приблизительно в такую же сумму зависимо от компании — 3—5 тыс. грн. Даже если антиколлекторы будут брать процентом от выигранной суммы, она составит не более 10% от суммы депозита — 5 тыс. грн. Главное эти, извиняюсь за выражение, [qoute]коллекторы[qoute] аж ни как за результат не отвечаютМоже сыну к этим весёлым ребятам? Очень востребовано
Когда начинают часто говорить о патриотизме, значит - опять что-то украли
Доктор ZAZ

Повідомлення: 10860
Дякував (ла): 4836 раз.
Подякували: 13849 раз.

Номер повідомлення:#26

Повідомлення M@ARINA » 04 лютого 2009, 16:46

нотаріат це дуже цікава професія, але водночас не менш складна. Сучасний нотар має бути дійсно висококласним спеціалістом в галузі права. На жаль масло з ікрою геть затьмарили очі тим, хто не їх нотаріату зсередини. В світлі останніх змін наша професія - це дійсно свідомий вибір. Якщо ж ваш син хоче виключно бабла, то тут йому робить нічого. Професія нотаріуса накладає відбиток на життя поза конторою... І це не високопарні слова , а істина правда... Нотаріус, який САМ працює (не тільки печаткою орудує з подачі більш кмітливого помічника) часто має роботу і не має особистого життя, або ж повноцінного особистого життя. Так що .........
M@ARINA

Номер повідомлення:#27

Повідомлення Мисс Марпл » 04 лютого 2009, 16:58

777, Вы про сарай помните?)))))Я тоже могу написать, что мои услуги стоят 100 тыщ мильйонов....а толку...какая профессия в юриспруденции самая оплачиваемая пусть даже на данный (кризисный) момент?Если хочешь хорошо жить - нужно не работать, не пахать, а вкалывать как папа Карло...хочешь средненько жить - соответственно...хреново работаешь - хреново живёшь!
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#28

Повідомлення Мисс Марпл » 04 лютого 2009, 17:01

кушать икру с маслом, при этом ни за что не отвечать, чувствовать себя хорошо и при этом ничего не делать - ТАКОГО НЕ БЫВАЕТ!
Мисс Марпл

Номер повідомлення:#29

Повідомлення Тили-тили » 04 лютого 2009, 17:23

ДоннаРозаДальвадорес, звичайно не буває, але в даному випадку мова йде про те, чи [qoute]стоит овчинка выделки[qoute], при тих колосальних вкладах (не лише матеріальних), чи варто сьогодні присвячувати своє життя саме цій професій, адже погодьтеся, в бізнесі все по іншому, ви можете паралельно займатися кількома справами, а тут - зась.Тому якщо питання фінансової забезпеченості для вас не на першому місці, а хочете працювати за покликанням- тоді ласкаво просимо в нотаріат. Але якщо змушені утримувати сім[qoute]ю, дітей і т.д., навряд чи варто розраховувати на великі доходи в нотаріаті сьогодні.Мова не йде, про тих, хто працює давно -вони створили авторитет, роками набивали клієнтуру, повагу, а новачкам, при сьогоднішній кількості нотаріусів не варто розраховувати на [qoute]ікру[qoute], та й на [qoute]масло[qoute] не завжди.Київська колега казала, що в Києві зараз нотаріуси призупиняють самі діяльність, бо не витягують-роботи немає. Ось так ..
Тили-тили

Номер повідомлення:#30

Повідомлення Мисс Марпл » 04 лютого 2009, 17:26

Тили-тили, это всё понятно! Скажите мне где лучше?
Мисс Марпл

Далі

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів