Номер повідомлення:#5
Олена
» 04 лютого 2009, 12:46
Сана, Міrі та SM, на жаль, дійсно праві. На сьогодні важко не тільки молодим нотаріусам, але й тим, хто працює давно, в залежності від того, в якому населеному пункті працює. Чим меньше населений пункт, тим важче. Нотаріуси вже дожилися до того, що звільняють помічників, або відправляють їх у відпустку за власний рахунок. Так, що в епоху економічної кризи нотаріуси виключенням не стали.(Тим більше, що зарплату і собі і помічнику повинні заробити самі, на відміну від найнятих працівників, яким хоч мінімум, але повинні виплатити)А що стосується кошторису складіть його самі виходячи з цін у Вашому місті та бажань: квартира під офіс (не меньше ніж 2-кімнатна), меблі, сейф засипний, охоронна сигналізація, пожежна сигналізація, грати на вікна, броньовані двері, покупка печатки, бланків, офісна техніка, підключення до інформсистем МЮ. Це так, на скору руку, не враховуючи дрібниць. Але все це необхідно буде після року стажування (у скільки Вам обійдуться згода УЮ чи МЮ на потрапляння на стажировку не знаю, в кожному місті свої апетити, чиновники досі вважають, що просто так на стажировку брати гріх, коли за це можна що-небудь отримати, а що претендент, ці гроші десятиліття повертати буде, то ж його особисті проблеми - сам хотів, сам отримав) та трьох років роботи в державній нотконторі. А податки, якщо до того дійдете - 33,2% внесок до пенсійного фонду та 15% - податок з доходів, а що буде через чотири роки - хто знаєДо речі, моя донька навчається на філософському факультеті, хоч я і наполягала на юридичному (бо роботу нотаріуса знає не зі слів - виросла в конторі).
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.