Форум

Інформаційний ресурс

Терміново!!! Видача дублікату довіреності

Номер повідомлення:#1

Повідомлення ksen » 12 січня 2007, 19:46

Колеги підкажіть, у мене була посвідчена довіреність на збір документів в липні 2006 року строком дії до вересня 2006 року сьогодні до мене звернувся представник довірителя по довіреності з проханням видати йому дублікат довіреності, пояснивши що вона йому потрібна для звернення до суду. Чи маю я право видати дублікат фактично не дійсної довіреності, тому що термін дії її закінчився, навіть довірителю, якщо він сам до мене прийде, чи ні???? Які тут повинні бути мої дії???? Чи я повинна чекати запиту суду, а потім відповісти на запит і все?????? Чим я маю обгрунтувати свою відповідь людині, якщо він попросить видати йому постанову про відмову у видачі дубліката????
ksen

Повідомлення: 1233
Дякував (ла): 4140 раз.
Подякували: 1955 раз.

Номер повідомлення:#2

Повідомлення Во как... » 12 січня 2007, 20:30

Ви технічно не зможете видати дублікат, оскільки дублікат Ви маєте зареєструвати, а згідно п. 5.1.3. система надає можливість зареєструвати видачу дубліката лише тієї довіреності, дію якої не було припинено.
Во как...

Повідомлення: 2007
Дякував (ла): 44 раз.
Подякували: 161 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення ksen » 13 січня 2007, 12:52

Ви маєте на увазі, що якщо я зареєструю цю довіреність (оскільки вона не була зареєстрована) вкажу термін дії цієї довіреності, та коли захочу взяти дублікат воно мені не дасть це зробити, оскільки термін дії довіреності сплив???? Правильно я зрозуміла?????
ksen

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Таня » 13 січня 2007, 13:57

якщо строк дії довіренсті закінчився-дублікат видавати не можна. адже він має силу оригналу. представнику ви можете видати копію довіреності зсвідчену в службовому порядку
Таня

Повідомлення: 7219
Дякував (ла): 21401 раз.
Подякували: 6258 раз.

Номер повідомлення:#6

Повідомлення ksen » 15 січня 2007, 15:51

Советовалась с коллегами моей области, они считают, что я могу выдать дубликат даже недействительной доверености, по примеру с архивом, но регистрацию в реестре довереностей не проводить так как срок доверености истек, но я считаю это не основание для не регистрации в этом реестре, как же мне быть????
ksen

Номер повідомлення:#7

Повідомлення victoria » 15 січня 2007, 19:03

А может достаточно сделать выписку из реестра о совершенном нотариальном действии, или же выдать копию из дел нотариуса, или выдать и и то и другое.
victoria

Повідомлення: 540
Дякував (ла): 63 раз.
Подякували: 48 раз.

Номер повідомлення:#8

Повідомлення SAVA » 16 січня 2007, 00:15

"Інструкція про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України 2. Відповідно до Закону України ""Про нотаріат"", Цивільного та Сімейного кодексів України державними нотаріусами вчиняються такі нотаріальні дії: …10) видаються дублікати документів, що зберігаються у справах держнотконтори, приватного нотаріуса …29. У разі втрати документа, посвідченого або виданого нотаріусом чи посадовою особою виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради, за письмовою заявою осіб, за дорученням яких або щодо яких вчинялася нотаріальна дія, державним нотаріусом державного нотаріального архіву видається дублікат утраченого документа. До передачі в архів примірників документів, посвідчених або виданих нотаріусом, дублікат утраченого документа видається нотаріусом за місцем його зберігання. …Нотаріус при видачі дубліката втраченої довіреності перевіряє дійсність цієї довіреності за даними Єдиного реєстру довіреностей, посвідчених у нотаріальному порядку. …Дублікати втрачених довіреностей підлягають обов'язковій реєстрації в Єдиному реєстрі довіреностей, посвідчених у нотаріальному порядку відповідно до Положення про Єдиний реєстр довіреностей, посвідчених у нотаріальному порядку, затвердженого наказом Мін'юсту України від 29.05.99 N 29/5 та зареєстрованого в Мін'юсті України 10.06.99 за N 362/3655. …На дублікаті документа робиться відмітка про те, що він має силу оригіналу, і вчиняється посвідчувальний напис. Крім того, про видачу дубліката нотаріус робить відмітку на примірнику документа, який зберігається в справах державної нотаріальної контори чи приватного нотаріуса. "
SAVA

Повідомлення: 560
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 237 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення SAVA » 16 січня 2007, 12:03

На мою думку законних підстав для відмови у видачі дублікату немає. Ми ж видаєм дублікати договорів купівлі-продажу, які припинили свою дію виконанням, на підтвердження факту, що особа є власником майна. Інша справа, навіщо такий дублікат довіреності заявнику. Якщо для підтвердження самого факту видачі довіреності, як письмовий доказ для суду), то доцільніше (дешевше) витребувати копію через запит суду. А мати на руках документ який припинив свою дію, платити за його отримання кошти не раціонально.Marina - технічно реєстрація дубліката довіреності яка припинила дію - можлива. Можете самі переконатись провівши цю операцію в учбовій програмі, якщо є час.Таня - аргументуйте позицію, що якщо строк дії довіренсті закінчився-дублікат видавати не можна. Да він має силу оригналу. Да строк її дії закінчився. А де написано, що не можна видати дублікат. Якщо дія довіреності не закінчилась і вона скасована довірителем в нашій інструкції прямо не написано, що не можна видати дублікат. Нотаріус при видачі дубліката втраченої довіреності перевіряє дійсність цієї довіреності за даними Єдиного реєстру довіреностей, посвідчених у нотаріальному порядку і жодного слова про відмову в видачі дублікату ...
SAVA

Повідомлення: 560
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 237 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення ksen » 16 січня 2007, 19:04

Дійсно цей дублікат потрібен людині для звернення до суду. Всім дякую за обговорення :))))
ksen

Номер повідомлення:#11

Повідомлення _^^_ » 09 серпня 2007, 18:07

підкажіть які документи потрібні при видачі дублікату договору купівлі-продажу, і перевірити чи не відчужується квартира другий раз, чи потрібен витяг з БТІ
_^^_

Повідомлення: 10
Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 4 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів