Номер повідомлення:#8
Ані Ло
» 02 червня 2009, 19:29
Ухожу в монастырь!, а я таки думаю, що Ви були праві. 1. Якщо до особи переходить право власності на земельну ділянку, яка за цим Кодексом не може перебувати в її власності, ця ділянка підлягає відчуженню її власником протягом року з моменту переходу такого права.Я розумію так:хіба право власності переходило до особи, яка за цим Кодексом не могла мати земельну ділянку сільськогосподарського призначення ? Право власності переходило до особи, яка була на момент переходу права власності громадянином України, набула земельну ділянку у власність в результаті виділення в натурі належного їй права на земельну частку (пай), а т е що вона після отримання державного акту змінила громадянство ще не означає, що на таку особу поширюється обов[qoute]язок відчужити земельну ділянку. Не претендую на істину, але я б такий договір не зробила, і не лише тому, що незрозуміло чи зобов[qoute]язана така особа відчужити земельну ділянку протягом року, чи ні, але ще й тому, що не бачу в Перехідних положеннях в пункті що стосується мораторію, будь-яких виключень для іноземців: 15. До набрання чинності законами України про державний земельний кадастр та про ринок земель не допускається: б) купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у [U]власності громадян [/U]та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського гос-подарства, а також земельних часток (паїв), крім передачі їх у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу земельну ділянку відповідно до закону та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб. З такого формулювання, як на мене, виходить, що відчужувати вправі лише особи без громадянстваЗараз полетять помідори :-))))