Форум

Інформаційний ресурс

ДОПОМОЖІТЬ!!!!! заява від неповнолітнього

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Інна* » 16 червня 2009, 18:48

чи можливо засвідчити справжність підпису неповнолітнього на заяві про згоду на отримання громадянства тільки за згодою батька, мати знаходиться в тій країні, громадянство якої дитина хоче набути. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Інна*

Номер повідомлення:#2

Повідомлення S.Wetochka » 16 червня 2009, 19:15

А чому ні?Я таке робила. У мене мати-громадянка Росії а батько живе в Україні
S.Wetochka

Повідомлення: 2706
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 517 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення leshik » 16 червня 2009, 19:19

Посмотрите ЗУ [qoute]Про международное частное право[qoute] от 23.06.2005 г. В этом законе устанавливается порядок регулирования частноправовых отношений, в которых хотя бы один из участников есть иностранец или лицо без гражданства (ст.24).Согласно этого Закона вроде-бы можно, но мы же совершаем нот. действия по несовершеннолетним только с согласия двух родителей
leshik

Повідомлення: 115
Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 9 раз.

Номер повідомлення:#4

Повідомлення S-phone. » 16 червня 2009, 19:21

Форма N 52Посвідчувальний напис про засвідчення справжності підпису неповнолітньої дитини (з 14 до 18 років), яка діє за згодою батьків (усиновителя, піклувальника) [qoute]___[qoute] ____________ ____ року я, ______________________________________________________, (прізвище та ініціали) нотаріус _____________________________________________________________________________, (найменування нотаріальної контори, нотаріального округу) засвідчую справжність підпису __________________________________________________________ (прізвище, ім'я, по батькові __________________________________, який (яка) діє за згодою _____________________________ дата і рік народження) (батьків, усиновителя,______________________________________________________, який зроблено у моїй присутності. піклувальника, прізвище, ім'я, по батькові) Особу гр. __________________________________________________________________, який (яка) (прізвище та ініціали) підписав(ла) документ, і _______________________________________________________________ (прізвище та ініціали батьків, усиновителя, піклувальника) встановлено, повноваження останніх(нього) перевірено.
S-phone.

Повідомлення: 1335
Дякував (ла): 406 раз.
Подякували: 567 раз.

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Інна* » 16 червня 2009, 20:17

форма вимагає обох батьків. Колеги відгукніться, яка практика, адже дуже багато випадків, коли батьки в різних країнах!!!!
Інна*

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Інна* » 16 червня 2009, 20:23

Інструкція:Правочини від імені неповнолітніх віком від 14 до 18 років, а також від імені осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, можуть бути посвідчені лише за умови, якщо вони вчинені за згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальника. Для укладення правочину неповнолітньою дитиною нотаріус має одержати згоду будь-кого з батьків (усиновлювачів). У цьому разі така згода обов'язково витребовується від того з батьків (усиновлювачів), з ким неповнолітня дитина постійно проживає, за умови попереднього повідомлення про здійснення правочину неповнолітньою дитиною другого з батьків (усиновлювачів). Повідомлення про намір вчинити неповнолітньою дитиною правочин за згодою одного з батьків (усиновлювачів) надсилається нотаріусом за кошти зацікавленої особи або особисто зацікавленою особою. В останньому випадку нотаріусу подаються докази відправлення та одержання адресатом такого повідомлення.
Інна*

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Інна* » 16 червня 2009, 20:24

Питання нотаріуси вирішують кожен по різному, обзвонила колег-думки кардинально різні
Інна*

Номер повідомлення:#8

Повідомлення Олена » 17 червня 2009, 12:19

нехай мати надішле свою згоду на підписання заяви дитиною з Росії, а ви тут засвідчите підпис неповнолітнього за згодою обох батьків
Зродились ми великої години,
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль за долю України,
Зростив нас гнів і лють на ворогів.
Олена

Повідомлення: 4087
Дякував (ла): 2548 раз.
Подякували: 3373 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення S.Wetochka » 17 червня 2009, 12:26

На пост.№6 - я так розумію, що спочатку треба повідомити другого з батьків про намір вчинити н/л правочин, а потім робити правочинАле заява - це ж не правочин .
S.Wetochka

Повідомлення: 2706
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 517 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення sofi » 17 червня 2009, 14:56

А у меня мама приезжала с России для подписания такого заявления. Хотя вариант, указанный в №8, тоже хороший
sofi

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Інна* » 18 червня 2009, 21:30

ДЯКУЮ!!!!!
Інна*

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів