Номер повідомлення:#21
sello
» 05 грудня 2009, 01:49
Весна *, на Ваш зразок заяви. На істину не претендую, але від прочитаного задоволення отримав. Не зауваження, а так, своє бачення....1. Ніколи у будь-яких документах не пишу про [qoute]психологічний стан, фізичний тиск і т.п.[qoute] оскільки якщо всі ці фактори мають місце, я, як нотаріус, не маю права вчиняти для такого громадянина нотаріальну дію. (можна ще далі піти і описати психологічний стан безпосередньо самого нотаріуса, атмосферний тиск... ну це так, жарт:)))2. Якщо за змістом заяви, заяву про прийняття спадщини спадкоємець не подавав, фактично не прийняв, то яким [QUOTE]іншим чином спадщину не прийняла[/QUOTE]?3. З якої причини пропущений термін прийняття спадщини, це нотаріуса не повинно цікавити, оскільки мова йде про прийняття спадщини не йде.4. Оскільки термін для прийняття спадщини сплинув, теза про оформлення спадщини на [qoute]мою матір[qoute] недоречна. Тим більш, що важливе не родинні стосунки заявника і його родичів, а родинні стосунки зі спадкодавцем. (наприклад, якби мова йшла про відмову на користь, то писати:[qoute]... відмовляюся на користь його дружини[qoute], а не [qoute]мою матір[qoute].5. Статті ЦК не перелічую. Пояснив заявнику - і достатньо. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Marysia, певно відмовив держнотаріус не з причини, що не вказано місце смерті (його ніколи і не вказували), а мабуть не було назване останнє місце проживання. А це важливо для визначення місця відкритаття спадщини і оформлення спадкової справи. Ну і на останок моя заява про пропуск, чекаю зауважень З А Я В А Мені, +++, відомо, що +++ року помер мій батько (моя мати) – +++, народив-ся (лась) +++ року у +++, який (яка) на момент смерті постійно проживав (ла) у +++. Термін прийняття спадщини після померлого – +++ я, (ПІБ), пропустила і на оформленні своїх спадкових прав не наполягаю, до суду з приводу продовження згаданого терміну звертатися не буду.+++ дві тисячі п’ятого року.ПІДПИС: