Форум

Інформаційний ресурс

Паспортні клопоти

Номер повідомлення:#1

Повідомлення Lukreciya » 01 вересня 2009, 18:16

Панове, підкажіть:Подружжя прожило у шлюбі 1 місяць і вирішило розірвати його.Жінка під час укладення шлюбу взяла прізвище свого чоловіка, але за цей місяць паспорт ще не замінила. Чи потрібно жінці спочатку замінити паспорт, а вже тоді подавати заяву на розлучення?Жінка хоче зберегти свое дівоче прізвище.На даний момент жінці 24 роки через рік буде 25 і паспорт всеодно слід буде замінити.То як правильно вчинити в даній ситуації?Заздалегідь дякую!
Lukreciya

Номер повідомлення:#2

Повідомлення ВІК » 01 вересня 2009, 18:20

У тому випадку, якщо після реєстрації шлюбу жінка взяла прізвище чоловіка і в паспорті штамп [qoute]підлягає заміні[qoute], то паспорт необхідно змінити на іншій.
ВІК

Повідомлення: 891
Дякував (ла): 1543 раз.
Подякували: 452 раз.

Номер повідомлення:#3

Повідомлення Натік » 01 вересня 2009, 18:40

Нехай міняє паспорт-отримує паспорт з прізвищем чоловіка, потім подає на розлучення на підставі Свідоцтва про розірвання шлюбу отримує новий паспорт з дівочим прізвищем, а вже через рік у 25 лише вклеїть фотокартку. А нічого виходити заміж на один місяць.!!
Натік

Номер повідомлення:#4

Повідомлення Lukreciya » 01 вересня 2009, 18:55

Дякую!!! Значить аби написати заяву на розлучення потрібно замінити паспорт. Зрозуміло А якщо жінка замінюючи цей паспорт із штампом [QUOTE]підлягає заміні[/QUOTE] хоче залишитися на своєму прізвищі, вже в новому паспорті. а не на прізвищі чоловіка, таке можливо?Підкажіть, а у які мінімальні строки може бути замінено паспорт, адже в подібних ситуаціях кожна хвилина дорога. Дякую!
Lukreciya

Номер повідомлення:#5

Повідомлення Lukreciya » 01 вересня 2009, 19:03

натік, щиро дякую за вашу допомогу! )
Lukreciya

Номер повідомлення:#6

Повідомлення Natalya » 01 вересня 2009, 19:06

[QUOTE]хоче залишитися на своєму прізвищі, вже в новому паспорті. а не на прізвищі чоловіка, таке можливо?[/QUOTE]Це питанна було Вами остаточно вирішене під час укладення шлюбу і інформація про це міститься у Свідоцтві про шлюб, де, наскільки я зрозуміла, підтверджено Ваше бажання взяти прізвище чоловіка, отже нічого не вдієте, мусите отримати паспорт на прізвище, яке згідно Свідоцтва Вам присвоєно у зв[qoute]язку з реєстрацією шлюбу.
Тільки пристрасть до закону робить нотаріуса дійсно неупередженим
Natalya

Повідомлення: 292
Дякував (ла): 118 раз.
Подякували: 17 раз.

Номер повідомлення:#7

Повідомлення Натік » 01 вересня 2009, 19:32

Ще й штраф заплатите за те, що за місяць не змінили паспорт!!
Натік

Номер повідомлення:#8

Повідомлення N-22 » 01 вересня 2009, 19:42

Lukreciya, думаю ей проще и дешевле будет помириться с мужем. А то паспорт поменяет, побегает, а потом опять решит за него же выйти.
N-22

Повідомлення: 1572
Дякував (ла): 170 раз.
Подякували: 98 раз.

Номер повідомлення:#9

Повідомлення OLNIK » 01 вересня 2009, 23:05

На сообщ.8Да, о чем Вы, там же страсти-мордасти )))Месяц- это же [B]очень солидный срок[/B] для принятия глобальных решений типа [qoute] и сам не гам- и другому не дам[qoute], но поиздеваюсь))).
OLNIK

Повідомлення: 13907
Дякував (ла): 15718 раз.
Подякували: 25390 раз.

Номер повідомлення:#10

Повідомлення Сана » 02 вересня 2009, 01:34

Следовательно, стоит ли менять фамилию, вступая в брак?:-)))
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#11

Повідомлення Оленка Справедлива » 02 вересня 2009, 01:43

Сана, стоит ли вообще вступать в брак? :)))
В каждом маленьком ребёнке и в мальчишке и в девчонке, есть по 200 грамм какашек или даже полкило.
А вот в дяде, или в тёте, там уже какашек больше, и бывает так, что вовсе, целый дяденька говно! :)
Оленка Справедлива

Повідомлення: 5063
Дякував (ла): 1903 раз.
Подякували: 2115 раз.

Номер повідомлення:#12

Повідомлення Сана » 02 вересня 2009, 01:44

Ууууууу... :-)))
Я - человек творческий: хочу - творю, хочу - вытворяю!
Сана

Повідомлення: 10414
Дякував (ла): 3393 раз.
Подякували: 5431 раз.

Номер повідомлення:#13

Повідомлення Весна :) » 02 вересня 2009, 13:14

які ви всі жорстокі:( людина по суті питає, а ви її по болючому місці. Lukreciya на жаль у паспортного не має підстав видати вам паспорт з вашим дівочим прізвищем, тому прийдеться дотримуватись процедури.
Весна :)

Повідомлення: 2447
Дякував (ла): 179 раз.
Подякували: 88 раз.

Номер повідомлення:#14

Повідомлення Lukreciya » 02 вересня 2009, 20:23

Весна, дякую за розуміння !Шановне Панство, я зверталася до Вас з метою отримати пораду, а не засудження дій моєї знайомої. Справа зовсім не в солідних строках чи глобальних рішеннях. Іноді дуже складно розпізнати корисливо-прораховану гру,а надто, коли є щирі почуття з одного боку,та корислива раціональність з іншого. Шкода, що є багато людей які без зайвих вагань, беруть під ноги найсвятіше - почуття - кохання і навіть шлюб заради досягнення запланованих цілей.Розкритикувати та розібрати по дрібницях чужі помилки завжди легко, але раджу не схилятися до цього адже ви ризикуєте побачити ситуацію однобоко і тим самим позбавите себе можливості неупереджено і тверезо оцінювати ситуацію і давати насправді дієві поради.З повагою, Ваша Lykreciya!
Lukreciya

Номер повідомлення:#15

Повідомлення Jaine » 04 вересня 2009, 21:34

Lukreciya, як можна тверезо і неупереджено оцінити ситуацію, не знаючи суті справи (ви ж про суть не писали).Проте, навіть якщо цю суть викладе одна сторона- все одно це буде суб[qoute]єктивна думка однієї сторони. Колеги також по суті праві- розлучення після одного місяця проживання в шлюбі справедливо викликає нерозуміння : невже ваша подруга знала свого чоловіка до шлюбу ще менше місяця, що лише за місяць шлюбу виявила підлі корисливі наміри?
"Для того, зрозуміти українську політику, ви повинні пам'ятати, що українці дали англійській мові два слова: мазохізм і анархія" (Андрій Курков )
Jaine

Повідомлення: 6310
Дякував (ла): 2798 раз.
Подякували: 4356 раз.

Повернутись в Загальний Форум

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів